Назадној политици СНСД-а долази крај у Српској

Власт у Српској само мисли о пуњењу буџета и узимању новца за себе, као и у свим другим случајевима када је ова власт у питању а што видимо и у овом упорном спречавању укидања акциза и смањења цијена горива. То је лицемјерно и од власти и од предсједнице која такву политику брани и таквој назадној политици ћемо врло брзо стати у крај", поручио је Шаровић.

Република Српска 26.09.2022 | 22:35
Назадној политици СНСД-а долази крај у Српској

„Власт је очито нешто побркала или се добро не разумије у неке ствари када се хвали вишком електричне енергије. Вишак настаје онда када немате фабрике и производњу и таквог стања једне земље би се свако нормалан постидио“, поручио је данас предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић коментаришући изјаву Милорада Додика који је јуче нагласио да смо ми једина земља у региону која је извозник електричне енергије.

„Он се хвали тиме као да је то добра ствар али очито да је побркао неке ствари или се у то добро не разумије. Ако имате вишка електричне енергије, онда треба да се запитате зашто то имамо?! Па до тога долази из једног једноставног разлога- зато  што немамо довољно економске активности и нема трошења електричне енергије у фабрикама и погонима јер их и немамо! У Републици Српској се не пале машине, немамо развијену индустрију и то је једини разлог зашто једна земља, као што је наша, има вишак електричне енергије. Да ради наша индустрија, да раде наше фабрике, да се инвестира и улаже онда би и ми трошили више електричне енергије“, појашњава Шаровић

Он истиче да је потрошња електричне енергије све мања и и да то никако није за похвалу. 

„Тренутно највише троше домаћинства и понеки мали погони и то је све. Посљедњих година све мање и мање  и то је чињеница. Због тога продајемо све више струје али никако не би требали да се хвалимо са тим. Електрична енергија није финални производ да се извози и она је исплатива само ако је користе индустријски субјекти у Републици Српској“, додаје Шаровић.

„И поред мале потрошње и великог вишка струје недавно смо имали апсурдни апел предсједнице Жељке Цвијановић да грађани штеде и мање се грију како би Електропривреда РС могла још више да извози?! Значи, само се мисли о пуњењу буџета и узимању новца за себе, као и у свим другим случајевима када је ова власт у питању а што видимо и у овом упорном спречавању укидања акциза и смањења цијена горива. То је лицемјерно и од власти и од предсједнице која такву политику брани и таквој назадној политици ћемо врло брзо стати у крај. Република Српска се од октобра коначно окреће здравој, паметној политици прије свега усмјереном на инвестирање, покретање индустрије и задовољавање потреба Републике Српске и њених грађана“, поручио је Шаровић.

(БН) 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

РОМАНИЈА

26.09.2022 21:05

Бог те цуо Мирко. Мене брине једна ствар ста ако не побиједимо и опет тиранин Додиг додје на трон ста цемо онда ??? У том случају слиједи егзодуз , то би био крај РС и насег народа. Зато народе отријезни се од додигове супље, некакви србовања и испијања ракије, побједа је загарантована, плус да нико не прода вјеру за 50 км, будимо људи а не као Цицко Бјелица изрод и срамота Романије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

27.09.2022 10:04

Је ли ти метузалеме да нас водиш у будућности?

Name

Тарар

26.09.2022 21:14

Ајде још мало крадите ајде истрците и тај још један круг па да видимо ко је ко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

27.09.2022 04:46

Синоћ блокирали Дневник 2 БН ТВ.гледао сам ФТВ а ртрс нипошто гебелсову ни по живот не гледам канал 5 год.Сретно мојој БН.

Name

Мирослав

26.09.2022 23:05

Живи били па видели. Занимљиво ће бити чути његову причу, кад се гласови преброје и он изгуби? Опет ће бити галама после пребројаних гласова, али овог пута иде галама, гласови су покрадени, крадљивци, преваранти, поново пребројавање гласова и безброј глупости ће он спомињати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отимачина

27.09.2022 07:27

Отимачинама власти никада краја, и увијек им мало. Чуј ми да штедимо струју, да они више извозе а иовако имају вишка. Боже помози и сачувај, да се оваква власт више никоме не деси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

27.09.2022 07:33

ШТА ОВАЈ РЕЖИМ РАДИ. БЛОКИРА БН. МА ПОДЛАЦИ, СНСД. У ИСТОРИЈУ, ЋЕТЕ ВИ, КАО И НДХ. БАНДО ЈЕДНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

27.09.2022 07:35

ПА ОВО ЈЕ ЗА НЕПОВИЈЕРОВАТИ. БЛОКИРАЈУ КАНАЛЕ БН. ШТА РАДИ ЦИК. САМО ПРИЈАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

27.09.2022 07:37

СВАКА ЧАСТ МИРКО. ОЗБИЉАН СТЕ ЧОВИЈЕК И ЗРЕО ПОЛИТИЧАР, ЗА У ПРЕДСЈЕДНИШТВО ИЗ РС. ВИЈЕРУЈЕМО У ДОБРУ САРАДЊУ, ЗА БОЉИ ЖИВОТ СВИХ И У РС И Б И Х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.09.2022 07:38

Ипак си ти Мирко дошао до зида и не можеш даље! Сретан ти одлазак у политичку пензију и са собом поведи Јелену јер и њој Драшко више неће дати да се примакне странци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

27.09.2022 08:21

О миланеее и ти постаде сатник само да знамо.

Name

Ре

27.09.2022 08:54

Које си ти смеце,када подрзавас лопове,лазове и издајнике. Дрзи се ти мајкицке.

Name

Ре

27.09.2022 09:38

Смеце сектаско,лоповско и лазљиво!!!

Name

Борац

27.09.2022 09:48

Упензију,у пензију,пусти посао.Вријеме је Саровицу сто јест',јест.

Name

мали дио..

27.09.2022 08:10

Предузећа која су уништена: Чајевец, Инцел, Фруктона, мљекара, Фабрика дувана, Космос, Јелшинград, то је један дио у Бањалуци. Даље шта су уништили Фармеленд, Алумина Зворник остаје преко 1.500 радника без посла. Нова Романија Соколац,Фоча Маглић, Творница алата Требиње, Фамос Пале, Унионивест, Фабрика расклопне опреме, Шуме Републике Српске уништене и покрадене, Шећерана Бијељина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

27.09.2022 13:11

Дај Боже али тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гагy

27.09.2022 16:55

Штета за Вукана. Човјек који говори истину никоме не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.09.2022 18:27

ШАРОВИЋУ.ТАКО МУ РЕКЛИ ЊЕГОВИ "ШУМСКИ" САВЈЕТНИЦИ. КОВАЧЕВИЋ МУ ЈЕ НАЈБОЉИ. ДОДИК ЈЕ СВУ ПРОИЗВОДЊУ ИЗ СОЦИЈАЛИЗМА УНИШТИО. НА РАЗНЕ НАЧИНЕ. ЗАТО ЈЕ РАСЕЉЕН НАРОД У ЕУ. МЛАДИ, ЗДРАВИ, ОБРАЗОВАНИ И СА ЦИЈЕЛОМ ПОРОДИЦАМА ДА ЗАРАДЕ ХЉЕБА. А ДОДИК НА КОЗАРИ РЕЧЕ СНСД "МИ НЕЋЕМО ПРЕКО ГРАНИЦЕ. НАМА ЈЕ ОВДЈЕ ДОБРО." ЊИМА ЈЕСТЕ, ЈЕР СУ СЕБЕ ОБОГАТИЛИ. ЗАТО ЈЕ НАРОД САДА СВИЈЕСТАН, ДА МОРА ГЛАСАТИ ЗА ПРОМИЈЕНЕ. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА И ВУКАН СА СВОЈИМА ЛИСТАМА СУ СПАС ЗА НАРОД. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.09.2022 18:42

ЂУБРЕ СЕКТАШКО. МИРКО ЈЕ БИСТРЕ ПАМЕТИ И ВЕЛИКОГ ОБРАЗОВАЊА. ПОШТО ТИ НИСИ, ТО НЕ ЗАКЉУЧУЈЕШ. НЕЗНАШ НИПТА ПАМЕТНО РЕЋИ, НЕГО МИСЛИШ ВРИЈЕЂАТИ. МИРКО ЈЕ ЈАВНА ЛИЧНОСТ, КОЈА ЈЕ ДОСЛЕДНА У СВОЈИМ СТАВОВИМА, ИСКРЕН, КАО ЧОВИЈЕК, КУЛТУРАН ПРЕМА СВИМА. И МЛАДИМА И СТАРИМА. САМО СА ТВ ГА ЗНАМ. ГЛАС ЗА МИРКА, ЈЕЛЕНУ, ВУКАНА И СА ЊИХОВИХ ЛИСТА. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ