Манифестација културне размене младих из Кине и земаља ЦЕЕЦ-а одржана на Универзитету Тсингхуа

Манифестација културне размене младих из Кине и земаља Централне и Источне Европе (ЦЕЕЦ) одржана је 22. септембра на Универзитету Тсингхуа, у заједничкој организацији Универзитета Тсингхуа и Универзитета Еотвос Лоранд из Мађарске.

Србија 26.09.2022 | 11:05
Манифестација културне размене младих из Кине и земаља ЦЕЕЦ-а одржана на Универзитету Тсингхуа

Наставници и студенти са седам универзитета су увећали међусобно разумевање кроз културну и уметничку размену. Јанг Бин, потпредседник Универзитета Тсингхуа, и Имре Хамар, потпредседник Лоранд универзитета, присуствовали су церемонији отварања манифестације.

Јанг Бин је изјавио да је Универзитет Тсингхуа одувек обраћао велику пажњу на сарадњу са земљама ЦЕЕЦ-а. Универзитет Тсингхуа је примио 33 студента из земаља ЦЕЕЦ-а у току протеклих 70 година. У будућности, Тсингхуа ће наставити да одржава дубоко и блиско пријатељство са партнерским универзитетима ЦЕЕЦ-а. Јанг Бин је истакао да је цивилизација шарена због размене.

Ова врста размене и међусобног учења је важна снага за унапређење људског напретка и светског мира и развоја, а то је и првобитна намера одржавања ове манифестације.

Специјална представница из Министарства иностраних послова Кине Ђианг Ју је изјавила да млади представљају будућност земље и света, а културна размена младих увек је била важан део сарадње Кине и земаља ЦЕЕЦ-а.

Механизам сарадње Кине и ЦЕЕЦ-а покренут пре 10 година и сарадња у различитим областима су постигли плодне резултате, пружајући корисну платформу за развој односа и пријатељске сарадње између Кине и земаља ЦЕЕЦ-а.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар