Република Српска треба да се угледа на Србију и Вучића

- Власт Републике Српске су својом погрешном политиком потпуно изгубиле инвестициону подршку и по том питању би се требали угледати на Србију која годишње остварује преко пет милијарди КМ директних страних инвестиција, сматра члан Предсједништва СДС Вукота Говедарица.

Република Српска 25.09.2022 | 14:41
Република Српска треба да се угледа на Србију и Вучића

„Сви кључни макроекономски показатељи од БДП-а, спољнотрговинског дефицита, незапослености, те константно растуће задужености, попримили су тако негативне размјере да угрожавају фискалну стабилност Српске и доводе у питање њену економску одрживост и суверенитет“, сматра Говедарица.

Он додаје да је „као посљедица стварања неповољне политичке климе и разних унутрашњих блокада у потпуности изостала инвестициона подршка и из домаћих и иностраних извора.“

Према његовим ријечима, ако већ стално помињу власт у Србији и хвала се њеном подршком, онда су требали и да се угледају на начин како та власт ради.

„Због потпуно непотребног конфликта везано за агреман за њемачког амбасадора у БиХ, Милорад Додик је довео у питање низ пројеката инвестиционе подршке из те земље која је најјача чланица ЕУ и највећи страни инвеститор у БиХ. А да не говоримо о потпуној инвестиционој блокади Српске због конфликтне политике Милорада Додика од које немамо никакве користи", наводи Говедарица и констатује: 

"Предсједник Александар Вучић се не понаша се на тај начин и видљиви су многи бенефити такве политике за Србију и њено становништво, и кроз обим инвестиција, јавних радова, развој инфраструктуре, раста БДП-а и запошљавања".

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Коста

25.09.2022 12:57

Да,било би то добро.Народ ко народ али немамо ми у РС Вуцица ни на видику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2022 14:51

Ниси у праву Коста, Шаровић као најпаметнији предсједник СДС-а је тај, а Вукота велики борац за Републику Српску

Name

Постоје ријетке

25.09.2022 12:57

Ствари и по којима не треба ... Али те ствари су у промилима ... На примјер сада овај детаљ око ЛНР, ДНР, ЗНР, ХНР ... Тх. Ту це вјероватно бити јос неких ствари ... Као Бањалуцки и Београдски састанак и размјена ставова о Херцег Босни, ЛНР, ДНР, ... Далмацији, Лици .. Тај процес це бити активиран једно вријеме ... Вуциц је требао висе дати о томе да Украјина и Русија сједну за преговарацки сто .. Али и за Србију ... Космет се не мозе доводити у релацију са Кримом, него Далмацијом ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2022 14:25

Мијењај дилера под хитно

Name

Шешељу

25.09.2022 13:52

Свака част ... Но ... Тесли још већа ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

25.09.2022 13:56

Говедарица ти си на прошлим изборима побиједио за предсједник а РС. Да ти ни су отели изборе односи са СРБИЈОМ би у истину били много бољи. Стрпите се још мало, побједа опозиције је сигурна.Поздрав из Бањалуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.9.2022.

25.09.2022 13:57

Дан постојања информације о Бањалуцком мировном споразуму ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

25.09.2022 14:29

Где ћеш поредити 1 ентитет и државу Србију? Бог с тобом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.09.2022 16:31

РС треба да буде просперитетна либерална и развијена средина и не треба да се угледа на било кога осим на саму себе.А народ заједно са правим политичарима може направити овакву средину

Name

+

26.09.2022 19:45

ПО НАЦИОНАЛНОМ ПИТАЊУ, ТО ЈЕ ОБАВЕЗА И ЖЕЉА, А ДА ДРУГИМА У Б И Х ТО НЕ ШТЕТИ. ТРЕБА УВИЈЕК УЧИТИ ОД БОЉИХ. УСТВАРИ, МОЖЕМО МИ ИЗ СВИЈЕ ПОЗИЦИЈЕ У НЕЧЕМУ И ПРЕДЊАЧИТИ. МАЊИ СМО, ПА СЕ СА ПРАВОМ ВЛАСТИ, МОЖЕМО ЛАКШЕ, ОРГАНИЗОВАТИ. ГОВЕДАРИЦА. НИКАД НИСАМ ЈОШ ПРЕЖАЛИО, ШТО СУ ВАМ ПОКРАЛИ МАНДАТ, ПРЕДСЈЕДНИКА, РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ВЕЛИКА ЈЕ ТО ЗАВЈЕРА БИЛА. ДОБАР СИ И ПОШТЕН ЧОВИЈЕК. РАДИШ И ДАЉЕ ЗА ДОБРО НАРОДА. И ЈЕЛЕНА ЋЕ САДА БИТИ ПРАВИ ИЗБОР. СВИ МОРАЈУ ИЗИЋИ ГЛАСАТИ. НАРОД МОРА ДА ПОБИЈЕДИ. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ