Republika Srpska treba da se ugleda na Srbiju i Vučića

- Vlast Republike Srpske su svojom pogrešnom politikom potpuno izgubile investicionu podršku i po tom pitanju bi se trebali ugledati na Srbiju koja godišnje ostvaruje preko pet milijardi KM direktnih stranih investicija, smatra član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

Republika Srpska 25.09.2022 | 14:41
Republika Srpska treba da se ugleda na Srbiju i Vučića

„Svi ključni makroekonomski pokazatelji od BDP-a, spoljnotrgovinskog deficita, nezaposlenosti, te konstantno rastuće zaduženosti, poprimili su tako negativne razmjere da ugrožavaju fiskalnu stabilnost Srpske i dovode u pitanje njenu ekonomsku održivost i suverenitet“, smatra Govedarica.

On dodaje da je „kao posljedica stvaranja nepovoljne političke klime i raznih unutrašnjih blokada u potpunosti izostala investiciona podrška i iz domaćih i inostranih izvora.“

Prema njegovim riječima, ako već stalno pominju vlast u Srbiji i hvala se njenom podrškom, onda su trebali i da se ugledaju na način kako ta vlast radi.

„Zbog potpuno nepotrebnog konflikta vezano za agreman za njemačkog ambasadora u BiH, Milorad Dodik je doveo u pitanje niz projekata investicione podrške iz te zemlje koja je najjača članica EU i najveći strani investitor u BiH. A da ne govorimo o potpunoj investicionoj blokadi Srpske zbog konfliktne politike Milorada Dodika od koje nemamo nikakve koristi", navodi Govedarica i konstatuje: 

"Predsjednik Aleksandar Vučić se ne ponaša se na taj način i vidljivi su mnogi benefiti takve politike za Srbiju i njeno stanovništvo, i kroz obim investicija, javnih radova, razvoj infrastrukture, rasta BDP-a i zapošljavanja".

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Kosta

25.09.2022 12:57

Da,bilo bi to dobro.Narod ko narod ali nemamo mi u RS Vucica ni na vidiku.

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2022 14:51

Nisi u pravu Kosta, Šarović kao najpametniji predsjednik SDS-a je taj, a Vukota veliki borac za Republiku Srpsku

Name

Postoje rijetke

25.09.2022 12:57

Stvari i po kojima ne treba ... Ali te stvari su u promilima ... Na primjer sada ovaj detalj oko LNR, DNR, ZNR, HNR ... Th. Tu ce vjerovatno biti jos nekih stvari ... Kao Banjalucki i Beogradski sastanak i razmjena stavova o Herceg Bosni, LNR, DNR, ... Dalmaciji, Lici .. Taj proces ce biti aktiviran jedno vrijeme ... Vucic je trebao vise dati o tome da Ukrajina i Rusija sjednu za pregovaracki sto .. Ali i za Srbiju ... Kosmet se ne moze dovoditi u relaciju sa Krimom, nego Dalmacijom ...

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2022 14:25

Mijenjaj dilera pod hitno

Name

Шешељу

25.09.2022 13:52

Свака част ... Но ... Тесли још већа ..

ODGOVORITE
Name

Zdrave

25.09.2022 13:56

Govedarica ti si na prošlim izborima pobijedio za predsjednik a RS. Da ti ni su oteli izbore odnosi sa SRBIJOM bi u istinu bili mnogo bolji. Strpite se još malo, pobjeda opozicije je sigurna.Pozdrav iz Banjaluke.

ODGOVORITE
Name

25.9.2022.

25.09.2022 13:57

Dan postojanja informacije o Banjaluckom mirovnom sporazumu ....

ODGOVORITE
Name

А

25.09.2022 14:29

Где ћеш поредити 1 ентитет и државу Србију? Бог с тобом

ODGOVORITE
Name

Tatar

25.09.2022 16:31

RS treba da bude prosperitetna liberalna i razvijena sredina i ne treba da se ugleda na bilo koga osim na samu sebe.A narod zajedno sa pravim političarima može napraviti ovakvu sredinu

Name

+

26.09.2022 19:45

PO NACIONALNOM PITANJU, TO JE OBAVEZA I ŽELJA, A DA DRUGIMA U B I H TO NE ŠTETI. TREBA UVIJEK UČITI OD BOLJIH. USTVARI, MOŽEMO MI IZ SVIJE POZICIJE U NEČEMU I PREDNJAČITI. MANJI SMO, PA SE SA PRAVOM VLASTI, MOŽEMO LAKŠE, ORGANIZOVATI. GOVEDARICA. NIKAD NISAM JOŠ PREŽALIO, ŠTO SU VAM POKRALI MANDAT, PREDSJEDNIKA, REPUBLIKE SRPSKE. VELIKA JE TO ZAVJERA BILA. DOBAR SI I POŠTEN ČOVIJEK. RADIŠ I DALJE ZA DOBRO NARODA. I JELENA ĆE SADA BITI PRAVI IZBOR. SVI MORAJU IZIĆI GLASATI. NAROD MORA DA POBIJEDI. Samo. Krajišnik.

ODGOVORITE