Група основаца претукла дјечака у школском тоалету

Основна школа у Задру била је поприште најновијег случаја вршњачког насиља. Старији ученици, читава група њих, у школском WЦ-у рукама и ногама претукли су 11-годишњег дјечака. Малољетне насилнике испитује и полиција.

Регион 25.09.2022 | 10:18
Група основаца претукла дјечака у школском тоалету

Колико је страха било у престрашеној души 11-годишњака? И колико је шока, туге и очаја било у његовој мајци када је чула што се догодило. Њега су, као што је мајка испричала за Дневник Нове ТВ, истукли јер су га нашли у тоалету који није најближи његовој учионици. Педагог је дјечака тада позвао на разговор, а потом се дијете вратило на наставу.

– Био сам шокиран размјерима овог догађаја. Претпостављам да је требало да родитељи буду обавијештени, и ако нису то је пропуст – рекао је прочелник за школство Иван Шимунић.

Дјечак је тек након наставе све испричао мајци, и они су га сами одвели у болницу у Задар. Срећом, повреде су само лакше.

Мајка је испричала како су га тукли и по стомаку, без милости. Психолог за дјецу истиче колико су овакве ситуације силно трауматичне за дјецу, преноси Блиц.

Нажалост, у школама се често брутална ругања, гурања, па и пријетње – толеришу уз благе укоре. Насилници су тако надмоћни, а жртве се осјећају напуштено и мисле да то морају трпити.

– Према статистикама, свако пето дијете је злостављано. Ријетко они траже помоћ – казала је психолошкиња је Жана Павловић.

Мајка ће дијете сама одвести приватном психијатру. Дијете још не жели да пошаље у школу.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

УФТ

25.09.2022 08:23

Утицај медија и интернета, стимулисе агресивност ... Утицај интернета који није по мјери цовијека ... Бољи рацунар без интернета, или само са минималном и ограниценом комуникацијом према дијеци ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

25.09.2022 09:22

модерна демократија и дјеција права...да је те исте насилнике родитељ куци васпитао једном васпитном преко уста, не би се ово десавало...али нека тразили смо, гледајмо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2022 13:00

Ево слуцаја за Милановица а не да се брине за Србију и њен народ