Grupa osnovaca pretukla dječaka u školskom toaletu

Osnovna škola u Zadru bila je poprište najnovijeg slučaja vršnjačkog nasilja. Stariji učenici, čitava grupa njih, u školskom WC-u rukama i nogama pretukli su 11-godišnjeg dječaka. Maloljetne nasilnike ispituje i policija.

Region 25.09.2022 | 10:18
Grupa osnovaca pretukla dječaka u školskom toaletu

Кoliko je straha bilo u prestrašenoj duši 11-godišnjaka? I koliko je šoka, tuge i očaja bilo u njegovoj majci kada je čula što se dogodilo. Njega su, kao što je majka ispričala za Dnevnik Nove TV, istukli jer su ga našli u toaletu koji nije najbliži njegovoj učionici. Pedagog je dječaka tada pozvao na razgovor, a potom se dijete vratilo na nastavu.

– Bio sam šokiran razmjerima ovog događaja. Pretpostavljam da je trebalo da roditelji budu obaviješteni, i ako nisu to je propust – rekao je pročelnik za školstvo Ivan Šimunić.

Dječak je tek nakon nastave sve ispričao majci, i oni su ga sami odveli u bolnicu u Zadar. Srećom, povrede su samo lakše.

Majka je ispričala kako su ga tukli i po stomaku, bez milosti. Psiholog za djecu ističe koliko su ovakve situacije silno traumatične za djecu, prenosi Blic.

Nažalost, u školama se često brutalna ruganja, guranja, pa i prijetnje – tolerišu uz blage ukore. Nasilnici su tako nadmoćni, a žrtve se osjećaju napušteno i misle da to moraju trpiti.

– Prema statistikama, svako peto dijete je zlostavljano. Rijetko oni traže pomoć – kazala je psihološkinja je Žana Pavlović.

Majka će dijete sama odvesti privatnom psihijatru. Dijete još ne želi da pošalje u školu.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

UFT

25.09.2022 08:23

Uticaj medija i interneta, stimulise agresivnost ... Uticaj interneta koji nije po mjeri covijeka ... Bolji racunar bez interneta, ili samo sa minimalnom i ogranicenom komunikacijom prema dijeci ...

ODGOVORITE
Name

hm

25.09.2022 09:22

moderna demokratija i djecija prava...da je te iste nasilnike roditelj kuci vaspitao jednom vaspitnom preko usta, ne bi se ovo desavalo...ali neka trazili smo, gledajmo...

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2022 13:00

Evo slucaja za Milanovica a ne da se brine za Srbiju i njen narod