Струја поскупила, добит опала: Чиме се то СНСД хвали?!

- СНСД воли да прича како прије њих ничег није било и ништа није ваљало. О томе колико говоре истину најбоље говоре подаци из финансијских извјештаја ХЕТ-а. 2005. године ХЕТ је пословао са добити од преко 11 милиона КМ, а 2021. године добит је упола мања, односно нешто преко пет милиона КМ. За ових 15 година цијена струје је расла, добит ХЕТ опадала, а СНСД стручњаци имају образа да то приказују као успјех – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Република Српска 23.09.2022 | 17:52
Струја поскупила, добит опала: Чиме се то СНСД хвали?!

Бореновић каже да су за 15 година власти Милорада Додика једини нови киловати на мрежи пуштени у децембру 2006. године од тунела Фатница-Билећко језеро, али да је и тај тунел направљен у вријеме ПДП власти. 

- Електопривреда је за ових 15 година приходовала преко 10 милијарди КМ, а ниједног новог објекта нема на мрежи. И даље причају бајке о Дабру, Горњим Хоризонтима,  Бук бијелој, Мрсову, Гацко 2, Угљевику и ко зна којим све лажима. Од тих милијарди Република Српска није имала никакву корист, али зато су пар директора из редова СНСД-а у Електропривреди и тајкуни блиски власти постали мултимилионери. Јавност ће врло брзо сазнати ко има комплексе зграда по Београду и Будви, на Златибору и Јахорини, подебеле банковне рачуне и то све са пар хиљада плате – каже Бореновић. 

Он додаје да Република Српска 2. октобра има једноставан избор и да се гласање своди на прост избор: да ли ће Електропривреда остати приватна прћија пар људи који ће из ње наставити извлачити стотине милиона марака или ће постати мотор развоја читаве  Републике Српске.

- Ако је Електропривреда слика и прилика како нас је СНСД економски девастирао онда је његов однос према Хрватској и грљења са Милановићем најбољи показатељ какав је и колики патриота Милорад Додик. Резултати његовог патриотизма су: предаја јасеновачке грађе, наставак изградње одлагалишта нуклеарног отпада Трговска гора на пар километара од Уне и Новог Града, а омогућио је и изградњу Пељешког моста, због чега га често и радо посјећује и Зоран Милановићи па чак и на дан када је покровитељ прославе прогона срба из Крајине – наводи Бореновић. 

Подсјећа да је СНСД обећавао основати и Агенцију за лијекове и Управу за инфиректно опорезивање Републике Српске и нашу војску и наш ВСТС и ништа од тих обећања није испунио.

 – Заправо, једино обећање које је СНСД испунио је оно да неће дозволити укидање акциза на гориво. Биланс 15 година Милорадове власти је биланс лажи, превара, корупције и лажног патриотизма. Другог октобра прекидамо црни низ и почињемо враћати дигнитет Републици Српској, а доношење одлука у институције. Још 9 дана – поручује Бореновић. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Поносно

23.09.2022 16:06

Аутопут, хидроелектеане, редовне пензије и ста год јос хоцете, а гдје се нисте повампирили ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

23.09.2022 16:15

Свака тачна, само настави Бране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казаница снсд

23.09.2022 16:23

Ма све је поскупило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инжењер

23.09.2022 16:23

Бореновић, велики стручњак. У све се разумије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадија

23.09.2022 16:27

Добит је распа само Додик и његова армада и СНСД све су опљацкали а народ вец види и осјеца своју пропаст коју кроз јаке скупоце враца Додикове кредите па нека изволи акомује добро нека опет гласа за мафију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.09.2022 17:17

Хвали се ситуацијом које би се свака нормална особа стидела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

23.09.2022 18:48

Па цијена струје је ок немојте да то критикујете Бас ме интересује ако добијете изборе колико цете смањити цијену струје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси разумио

24.09.2022 12:04

Откако су узели власт ови злотвори до данас струја је поскупљивало али се ништа ново није изградило. То је чињеница. Ниједна нова електрана нити хидро нити било какав нови производјац струје. Велике приче и пројекти СНСД секте али ништа није завршено. Кредити стални које поједе маца а објеката нигдје. Једино Аеродром Требиње прорадио ако ће мо се лагати. Милијарде марака су покрадене у овим годинама а и помоћ Србије је негдје испарила. Ако они наставе и после избора е онда ће мо пасти траву.