Struja poskupila, dobit opala: Čime se to SNSD hvali?!

- SNSD voli da priča kako prije njih ničeg nije bilo i ništa nije valjalo. O tome koliko govore istinu najbolje govore podaci iz finansijskih izvještaja HET-a. 2005. godine HET je poslovao sa dobiti od preko 11 miliona KM, a 2021. godine dobit je upola manja, odnosno nešto preko pet miliona KM. Za ovih 15 godina cijena struje je rasla, dobit HET opadala, a SNSD stručnjaci imaju obraza da to prikazuju kao uspjeh – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Republika Srpska 23.09.2022 | 17:52
Struja poskupila, dobit opala: Čime se to SNSD hvali?!

Borenović kaže da su za 15 godina vlasti Milorada Dodika jedini novi kilovati na mreži pušteni u decembru 2006. godine od tunela Fatnica-Bilećko jezero, ali da je i taj tunel napravljen u vrijeme PDP vlasti. 

- Elektoprivreda je za ovih 15 godina prihodovala preko 10 milijardi KM, a nijednog novog objekta nema na mreži. I dalje pričaju bajke o Dabru, Gornjim Horizontima,  Buk bijeloj, Mrsovu, Gacko 2, Ugljeviku i ko zna kojim sve lažima. Od tih milijardi Republika Srpska nije imala nikakvu korist, ali zato su par direktora iz redova SNSD-a u Elektroprivredi i tajkuni bliski vlasti postali multimilioneri. Javnost će vrlo brzo saznati ko ima komplekse zgrada po Beogradu i Budvi, na Zlatiboru i Jahorini, podebele bankovne račune i to sve sa par hiljada plate – kaže Borenović. 

On dodaje da Republika Srpska 2. oktobra ima jednostavan izbor i da se glasanje svodi na prost izbor: da li će Elektroprivreda ostati privatna prćija par ljudi koji će iz nje nastaviti izvlačiti stotine miliona maraka ili će postati motor razvoja čitave  Republike Srpske.

- Ako je Elektroprivreda slika i prilika kako nas je SNSD ekonomski devastirao onda je njegov odnos prema Hrvatskoj i grljenja sa Milanovićem najbolji pokazatelj kakav je i koliki patriota Milorad Dodik. Rezultati njegovog patriotizma su: predaja jasenovačke građe, nastavak izgradnje odlagališta nuklearnog otpada Trgovska gora na par kilometara od Une i Novog Grada, a omogućio je i izgradnju Pelješkog mosta, zbog čega ga često i rado posjećuje i Zoran Milanovići pa čak i na dan kada je pokrovitelj proslave progona srba iz Krajine – navodi Borenović. 

Podsjeća da je SNSD obećavao osnovati i Agenciju za lijekove i Upravu za infirektno oporezivanje Republike Srpske i našu vojsku i naš VSTS i ništa od tih obećanja nije ispunio.

 – Zapravo, jedino obećanje koje je SNSD ispunio je ono da neće dozvoliti ukidanje akciza na gorivo. Bilans 15 godina Miloradove vlasti je bilans laži, prevara, korupcije i lažnog patriotizma. Drugog oktobra prekidamo crni niz i počinjemo vraćati dignitet Republici Srpskoj, a donošenje odluka u institucije. Još 9 dana – poručuje Borenović. 

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ponosno

23.09.2022 16:06

Autoput, hidroelekteane, redovne penzije i sta god jos hocete, a gdje se niste povampirili ...

ODGOVORITE
Name

Rajko

23.09.2022 16:15

Svaka tačna, samo nastavi Brane

ODGOVORITE
Name

Kazanica snsd

23.09.2022 16:23

Ma sve je poskupilo.

ODGOVORITE
Name

inženjer

23.09.2022 16:23

Borenović, veliki stručnjak. U sve se razumije...

ODGOVORITE
Name

Kadija

23.09.2022 16:27

Dobit je raspa samo Dodik i njegova armada i SNSD sve su opljackali a narod vec vidi i osjeca svoju propast koju kroz jake skupoce vraca Dodikove kredite pa neka izvoli akomuje dobro neka opet glasa za mafiju.

ODGOVORITE
Name

Tatar

23.09.2022 17:17

Hvali se situacijom koje bi se svaka normalna osoba stidela

ODGOVORITE
Name

Dejan

23.09.2022 18:48

Pa cijena struje je ok nemojte da to kritikujete Bas me interesuje ako dobijete izbore koliko cete smanjiti cijenu struje

ODGOVORITE
Name

Nisi razumio

24.09.2022 12:04

Otkako su uzeli vlast ovi zlotvori do danas struja je poskupljivalo ali se ništa novo nije izgradilo. To je činjenica. Nijedna nova elektrana niti hidro niti bilo kakav novi proizvodjac struje. Velike priče i projekti SNSD sekte ali ništa nije završeno. Krediti stalni koje pojede maca a objekata nigdje. Jedino Aerodrom Trebinje proradio ako će mo se lagati. Milijarde maraka su pokradene u ovim godinama a i pomoć Srbije je negdje isparila. Ako oni nastave i posle izbora e onda će mo pasti travu.