Зашто још нема извињења за дернек са Милановићем

Црнадак је рекао да након више од седам дана јавност Републике Српске није добила извињење српског члана Предсједништва БиХ за „дернек“ који је направио на свом имању са Зораном Милановићем: 

Република Српска 23.09.2022 | 13:34
Зашто још нема извињења за дернек са Милановићем

- Веома сам забринут због тога шта ради ова власт када су у питању интереси Републике Српске и када је у питању однос према Републици Хрватској. И као народни посланик и као неко ко је обављао позицију министра иностраних послова желим јасно да нагласим да је прворазредни интерес Републике Српске да гради мир, стабилност и да има што више пријатеља, прије свега у сусједству. Од Србије, Хрватске, Цтне Горе, па даље. Али, грађење односа не може бити такво да је онима који воде Републику Српску на првом мјесту интерес Хрватске, а онда интерес свог народа – рекао је народни посланик Игор Црнадак на данашњој конференцији за медије. 

Црнадак је истакао двије ствари: 

- Прва се тиче Трговске горе. У вријеме мандата Савјета министара у којем је учествовао ПДП, много смо радили на том питању и на самом крају мандата, у септембру 2019. године, успјели смо да питање Трговске горе ставимо на Генералну конференцију Међународне агенције за атомску енергију, да га дефинишемо као неуралгичну тачку на мапи проблема везаних за атомску енергију на читавом свијету.

Били смо врло близу блокирања изградње одлагалишта нуклеарног и радиоактивног отпада три километра од Новог Града, а које захвата девет општина и у Републици Српској и у ФБиХ. Међутим, три мјесеца касније СНСД је дошао у Савјет министара, причали су да ће и они водити исту битку, а заправо су заједно са Хрватском радили на томе да се нуклеарно одлагалиште на Трговској гори изгради. Жалосно је и тужно да је СНСД због својих интереса радио против здравља свог народа – рекао је Црнадак и истакао: 

- Данас желим да вас упознам са информацијом коју смо добили, а то је да је на чело правног тима за борбу против Републике Хрватске, предсједавајући Савјета министара, СНСД-ов г. Тегелтија, именовао човјека који је држављанин Хрватске! Још једном: правни тим који је Савјет министара формирао за проблем Трговске горе предводи Жељко Богут, за којег нам је потврђено да је држављанин Хрватске, који има обавезу, као држављанин, да штити интересе Републике Хрватске!

Г. Додик, г. Тегелтија и г. Кошарац су три кључна функционера СНСД-а која треба да се баве овим питањем и треба да образложе ову одлуку. Ово је толико тужно, толико ужасно да смо с правом забринути, јер је очигледно да је на дјелу једна синхронизована акција Хрватске и власти Републике Српске, да би се одлагалиште изградило – рекао је Црнадак. 

Црнадак је рекао да након више од седам дана јавност Републике Српске није добила извињење српског члана Предсједништва БиХ за „дернек“ који је направио на свом имању са Зораном Милановићем: 

- Увријеђени су сви људи који живе у Мркоњићу, Шипову и другим општинама које су страдале у акцији „Маестрал“, јер је на ту забаву и испијање ракије код г. Додика Милановић стигао директо са церемоније на којој је одликовао јединицу ХВО која је убијала и протјеривала Србе у тој акцији. Такође, ради се о човјеку који је србомрзац и који је у микрофон изговорио ријечи да су Срби шака јада. Једна је ствар да се мора разговарати са неким ко је биран на другој страни. Али овдје се ради о приватном дружењу, забави, о увођењу некога у свој дом на дан када обиљежава акцију у којој су Срби страдали. То је директно против српског народа и вријеђа осјећаје. А извињења нема – рекао је Црнадак. 

(БН) 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

БЛ

23.09.2022 11:52

Ста се чудиш и ста ти није јасно,Додик је њихов висе воли њјима и себи него било коме другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

23.09.2022 12:00

Нема зато што неки дан на празник заставе сретнем се са једним мајором што ми је 1992 био комадант батаљона и кажем му то, а ин умјесто да провјери упита ме да то нисам прочитао на БН-у? Јутрос гледам исти тај мајор на секташком скупу синоћ у јефном ресторану код Модриче отишао по 30 Јудиних сребрњака. Из истог разлога секташки врх годинама игнорише одговор на сва питања у вези сатника Пеје Марића. Уздају се у колективну амнезију нашег народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

23.09.2022 12:03

Нека се теби извине, мени извињење његово не треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

23.09.2022 12:31

Срамотно шта раде. Очита издаја РС. И то јавно.

Name

Зато сто Додик брани

23.09.2022 12:05

"У" национални интерес. Срби су за њега гамад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

23.09.2022 12:21

Нуко неспомиње страдања у Бравницама код Јајца народ из Доњег Вајуфа гдје је ХВО гадјао цивиле у аутобусима.Страдала су 4аутобуса дјеце зена у стараца.Хwзиви хе било тог септембеског дана.Ста су голоруки са завезњима били криви.Збали су да су немоцни цивили нису имали милисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасан одговор

23.09.2022 12:34

Није погресан ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

23.09.2022 13:25

Ај понова а те ниса не разем ??

Name

Истина

23.09.2022 14:43

Сви су истјеравали једни друге назалост,просло је 30 година.Окренимо се будуцности јер це нам дјеца отици зато сто су их истјерали они које смо сами бирали.

Name

Зозон

23.09.2022 12:53

Прво, то није био дернек него конструктивни разговор. Друго, није се ни пило из здравствених разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.09.2022 19:43

Јел то сам себе лазес?

Name

оо7

23.09.2022 13:27

Како знаш да је био дернек??Вирио си иза живице???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.09.2022 18:31

Дал си ти вирио,па знас да није било музике и певаљке?

Name

Ево за ре

23.09.2022 20:19

Знам да ти све најбоље знаш шта је се дешава у Републици Српској.

Name

Гаврило

23.09.2022 14:54

Зар вам није јасно: Пељешки мост + Трбовска гора = мост код Градишке + излаз на ауто пут код Окучана. А за кусур су се договорили неки дан у Бакинцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

YYY

23.09.2022 20:20

Народе кад ће неко од политичара да понуди неки програм како да боље живимо.Опозиција напада власт се брани и тако годинама.Тонемо све дубље у живо блато док се политицари бахате са вилама и богатством.Има ли неко срца до поведе овај народ да се ријесимо багре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

24.09.2022 05:27

А шта си допринио да се ријешимо банде