Наш програм је једноставан, само ред, рад и правда

- Престати красти, бити и остати поштен - то је, речено простим ријечима наш програм - поручио градоначелник Бијељине.

Република Српска 23.09.2022 | 07:25
Наш програм је једноставан, само ред, рад и правда

Градоначелник Бијељине и носилац листе СДС из Изборне јединице 6 за Народну скупштину Републике Српске Љубиша Петровић реаговао је на друштвеним мрежама на оне који кажу да опозиција у Републици Српској не износи конкретан птрограм, наводећи приоритете шта треба одмах да се уради.

"Кажу не износи опозиција конкретан програм, па ја ћу вам као љекар дати програм, не треба ту превише филозофије и науке:

- програм је омогућити сваком сектору да обавља свој посао без притиска власти (полиција, тужилаштво, здравство, банкарство, просвјета…) 

- програм је омогућити ревизорима да неометано обављају свој посао и држати се ревизорских препорука и корекција

- програм је престати уграђивати се у тендере 

- програм је престати завлачити руку у државну касу

- програм је осудити и ухапсити све који су починили злочине, лоповима конфисковати имовину (па само од те конфискације ми ове будуће кризне године опуштено дочекујемо)

--програм је спустити се међу људе и када није предизборна кампања

-- програм је послати младе на усавршавање у иностране центре

- програм је отворити се за инострано тржиште, довести људе, инвеститоре, понудити им стабилност и гаранције, рећи желимо да сарадјујемо
-програм је поштено сарадјивати са домаћим инвеститорима

- програм је укључити се активно у пројекат ‘’Отворени Балкан”

- програм је сјести као човјек са осталим члановима Предсједништва и рећи- хоћемо ли ми да радимо, да престанемо да негирамо једни друге, да заједно се окренемо и истоку и западу, и сјеверу и југу 

- програм је извршити реформу законодавства

- програм је промјенити закон о јавним набавкама који је најлошији у Европи

- програм је домаћински управљати народним новцем

- програм је научити да државна каса није лична својина

- програм је ујединити се и похапсити нарко-дилере и мафијашке кланове, а не сарађивати са њима

- програм је уздизати се духовно и културно

- програм је улагати у омладину

- програм је рећи стоп КОРУПЦИЈИ

- програм је простим ријечима ПРЕСТАТИ КРАСТИ, БИТИ И ОСТАТИ ПОШТЕН!!!

Ево вам програма, лако је, само треба изабрати људе - написао је Петровић на фејсбук профилу.

(БН) 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Потоп

23.09.2022 05:45

Од постања света водеци програм је зло и лаз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Бјелица МСД

23.09.2022 07:10

Нас програм је прети укради превари а све за републику српску.

Name

Босанац

23.09.2022 15:09

Поштен човјек,домаћин и радник...?

Name

Жив

23.09.2022 05:54

Живи и здрав био докторе! Поздрав из Бања Луке! Имате и ви у Бијељини пандан доктору Мамићу а то је докторица Ђуркин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин П.

23.09.2022 05:58

Свака цаст Петровицу ,е да нам је такав као ти у Приједору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.09.2022 05:59

Браво Петровицу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

23.09.2022 06:04

Свака част Љубиша, од срца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Програм је програм

23.09.2022 06:19

Ал шта ће нама програм кад живимо боље без програма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

23.09.2022 06:25

Свака цаст буразеру! Не треба нама ни нека памет ни нека струцност, није зивот тако компликован. Нецемо се ми такмицити са Свајцарском у сваком слуцају! Само да се ресимо лопова! Па онда фино паре у будзет а не у њихове дзепове! Лопови лопови лопови на сваком кораку у свим институцијама и слузбама! Зив био...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

23.09.2022 06:33

Све Сте лијепо побројали, одлично је, али ако систем државе неће функционисати и поштовати се закони државе све ово пада у воду без обзира која опција дошла на власт. Закон мора бити исти за све и политичаре и грађане. Собзиром на наш менталитет промјене ће ићи тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОКУШАЈМО

23.09.2022 06:33

Да тако је! То што је навео господин Петровић је више него довољно да се може сматрати квалитетним Програмом. Програмом за опоравак друштва! Само треба на кључне позиције изабрати Људе (са велико „Љ“) који ће имати моралног, људског, стручног и сваког другог капацитета да то остваре! Односно потребно је изабрати кадрове који ће бити спремни да својим личним примјером покажу свима осталима како се треба односити према опште друштвеним ресурсима (природним, кадровским, финасијским, образовним, ..., и свим онима који по логици ствари не припадају ни једном појединцу него цјелокупном друштву). Потребно је на извршне позиције довести људе који познају основе функционисања свакога друштва, а то је да се приоритет мора давати привредним, производним дјелатностима које стварају нову вриједност, да се у друштву (економским мјерама) мора стварати клима да незапослени буду заинтересовани више за тражење посла у привреди а мање у административном апарату, да се административни апарат сведе у оквире рационалног, економичног и ефикасног система који ће бити у функцији развоја привреде и у функцији служења својим грађанима, итд. Како рече господин Петровић, Програм је врло једноставан и за његову реализацију не треба нам много. Требају нам само Људи!!! Пођимо свако од себе и покушајмо бити Људи! Знам није то баш лако, нарочито у данашње вријеме када је оно што је "ненормално" постало "нормално", када је све окренуто "наглавачке", али покушајмо! Можда то (бити Човјек) и није тако тешко!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ПОКУШАЈМО

23.09.2022 07:23

СВАКА ЧАСТ ЗА КОМЕНТАР ,АПСОЛУТНА ПОДРШКА КАО И ЗА КОМЕНТАР Дриблер.

Name

Дриблер

23.09.2022 06:38

Тако је Љубиса! А програм је требао бити и то да неко поштен буде поред Јелене кандидат.. Ти или неко други… Постено је не игнорисати Вукана јер појединци из СДСа се Вукана боје јер планирају наставити штимати тендере и завлацити руке у касу…Лично сам тешки опозиционар али не могу гласати за старе опозиционе политичаре јер нису били добри кад су могли и кас су владали… Зато само вјерујем таквим као теби, Вукану, Јелени….

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.09.2022 07:17

Свака цаст за програм ал теско је то изводљиво менталитет насег народа није на том нивоу

Name

Искрено

23.09.2022 06:39

Шта рећи, има ли још неко питања?! Напријед до побједе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је,

23.09.2022 06:42

Укратко речено-ПРОГРАМ ЈЕ,ЧИНИТИ СВЕ СУПРОТНО,ОД ОНОГ ШТО ЈЕ ЧИНИЛА,И ШТО ЧИНИ ОВА КОРУМПИРАНА ВЛАСТ,И КОЈА НАМЈЕРАВА ЈОШ ВЕЋОМ ЖЕСТИНОМ ДА НАС ПУСТОШИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.В.

23.09.2022 06:44

Свака част докторе свака ти је на мјесту само настави тако мало је таквих ал народ полако схваћа да само такви као што сте ви пружају неку сигурноју будућност

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.09.2022 07:00

БРАВО ПЕТРОВИЋУ.ТАКО ЈЕ. ВИ СТЕ, ИСКРЕНО ИЗ СВОЈЕ ГЛАВЕ И СРЦА, ЗА ЈЕДНУ ВЕЧЕ, ИЗНИЈЕЛИ ПРАВИ ПРОГРАМ. ТАКО ЈЕ ТО КАД ЈЕ ЧОВИЈЕК, ПОШТЕН, ВРИЈЕДАН, ИСКРЕН, ВОЛИ И ПОШТУЈЕ, СВОЈ НАРОД, НЕ БИЈЕЖИ ОД ОДГОВОРНОСТИ. ПОЛАЗНА ОСНОВА ЈЕ ПОШТЕНЕ И НЕ ПРУЖАТИ РУКУ У ДРЖАВНУ И НАРОДНУ КАСУ. ЗНАЧИ, СВАКО МОРА РАДИТИ СВОЈ ПОСАО. КОНТРОЛНИ ОРГАНИ У ОВОМ СИСТЕМУ, ТУЖИЛАШТВО, СУДСТВО, ИНСПЕКЦИЈЕ, НИСУ ОПРАВДАЛИ СВОЈУ ПРОФЕСИЈУ. И У КОРУПЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛИ. СВЕ ТРЕБА НА СУД. А ПОРИЈЕКЛО ИМОВИНЕ, НЕКА ПРЕКО ПОРЕСКЕ, СВИ ДОКАЖУ. ПРЕКО ЈАВНИХ НАБАВКИ И РАЗНИХ ПРОЈЕКАТА, САМИ СУ СЕБИ ОМОГУЋИЛИ БОГАЋЕЊЕ. САД ТЕК У 30 ГОДИНА РС ИМАМО КАНДИДАТЕ, СПОСОБНЕ, ПОШТЕНЕ И ОД УГЛЕДА ЗА РС. СВИ НА ИЗБОРЕ. И ЗБОГ СЕБЕ ГЛАСАЈМО ЗА: ШАРОВИЋА, ЈЕЛЕНУ, ВУКАНА, И ЗА Н А Р О Д Н Е П О С Л А Н И К Е СА ЊИХОВИХ ЛИСТА. ПЕТРОВИЋУ СВАКА ЧАСТ, МЛАДИ ЧОВИЈЕЧЕ. ОД САД СЛУШАМО ВАС 4 ГОДИНЕ НА СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ПРЕКО ТВ БН. Обичан. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

23.09.2022 07:16

Докурциле будале народу прицом како су они постени.Овај цовјек,гине му неуспјех у политици.Али он има му му му,кукурику,бле бле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУЗ

23.09.2022 08:22

Видљиво у медијима ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

23.09.2022 09:14

Тебе је рода требала однијет у сталу!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД ФОЧА

23.09.2022 09:47

Јер Волимо Српску ДА КРАДЕМО ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

24.09.2022 05:48

Много ти то "једноставно" брате. Дје'с то мени болан?

ОДГОВОРИТЕ