Naš program je jednostavan, samo red, rad i pravda

- Prestati krasti, biti i ostati pošten - to je, rečeno prostim riječima naš program - poručio gradonačelnik Bijeljine.

Republika Srpska 23.09.2022 | 07:25
Naš program je jednostavan, samo red, rad i pravda

Gradonačelnik Bijeljine i nosilac liste SDS iz Izborne jedinice 6 za Narodnu skupštinu Republike Srpske Ljubiša Petrović reagovao je na društvenim mrežama na one koji kažu da opozicija u Republici Srpskoj ne iznosi konkretan ptrogram, navodeći prioritete šta treba odmah da se uradi.

"Кažu ne iznosi opozicija konkretan program, pa ja ću vam kao ljekar dati program, ne treba tu previše filozofije i nauke:

- program je omogućiti svakom sektoru da obavlja svoj posao bez pritiska vlasti (policija, tužilaštvo, zdravstvo, bankarstvo, prosvjeta…) 

- program je omogućiti revizorima da neometano obavljaju svoj posao i držati se revizorskih preporuka i korekcija

- program je prestati ugrađivati se u tendere 

- program je prestati zavlačiti ruku u državnu kasu

- program je osuditi i uhapsiti sve koji su počinili zločine, lopovima konfiskovati imovinu (pa samo od te konfiskacije mi ove buduće krizne godine opušteno dočekujemo)

--program je spustiti se među ljude i kada nije predizborna kampanja

-- program je poslati mlade na usavršavanje u inostrane centre

- program je otvoriti se za inostrano tržište, dovesti ljude, investitore, ponuditi im stabilnost i garancije, reći želimo da saradjujemo
-program je pošteno saradjivati sa domaćim investitorima

- program je uključiti se aktivno u projekat ‘’Otvoreni Balkan”

- program je sjesti kao čovjek sa ostalim članovima Predsjedništva i reći- hoćemo li mi da radimo, da prestanemo da negiramo jedni druge, da zajedno se okrenemo i istoku i zapadu, i sjeveru i jugu 

- program je izvršiti reformu zakonodavstva

- program je promjeniti zakon o javnim nabavkama koji je najlošiji u Evropi

- program je domaćinski upravljati narodnim novcem

- program je naučiti da državna kasa nije lična svojina

- program je ujediniti se i pohapsiti narko-dilere i mafijaške klanove, a ne sarađivati sa njima

- program je uzdizati se duhovno i kulturno

- program je ulagati u omladinu

- program je reći stop КORUPCIJI

- program je prostim riječima PRESTATI КRASTI, BITI I OSTATI POŠTEN!!!

Evo vam programa, lako je, samo treba izabrati ljude - napisao je Petrović na fejsbuk profilu.

(BN) 

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Potop

23.09.2022 05:45

Od postanja sveta vodeci program je zlo i laz

ODGOVORITE
Name

Rade Bjelica MSD

23.09.2022 07:10

Nas program je preti ukradi prevari a sve za republiku srpsku.

Name

Bosanac

23.09.2022 15:09

Pošten čovjek,domaćin i radnik...?

Name

Živ

23.09.2022 05:54

Živi i zdrav bio doktore! Pozdrav iz Banja Luke! Imate i vi u Bijeljini pandan doktoru Mamiću a to je doktorica Đurkin

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin P.

23.09.2022 05:58

Svaka cast Petrovicu ,e da nam je takav kao ti u Prijedoru.

ODGOVORITE
Name

Borac

23.09.2022 05:59

Bravo Petrovicu!!!

ODGOVORITE
Name

Bravo

23.09.2022 06:04

Svaka čast Ljubiša, od srca!

ODGOVORITE
Name

Program je program

23.09.2022 06:19

Al šta će nama program kad živimo bolje bez programa

ODGOVORITE
Name

Zv

23.09.2022 06:25

Svaka cast burazeru! Ne treba nama ni neka pamet ni neka strucnost, nije zivot tako komplikovan. Necemo se mi takmiciti sa Svajcarskom u svakom slucaju! Samo da se resimo lopova! Pa onda fino pare u budzet a ne u njihove dzepove! Lopovi lopovi lopovi na svakom koraku u svim institucijama i sluzbama! Ziv bio...

ODGOVORITE
Name

Da

23.09.2022 06:33

Sve Ste lijepo pobrojali, odlično je, ali ako sistem države neće funkcionisati i poštovati se zakoni države sve ovo pada u vodu bez obzira koja opcija došla na vlast. Zakon mora biti isti za sve i političare i građane. Sobzirom na naš mentalitet promjene će ići teško.

ODGOVORITE
Name

POKUŠAJMO

23.09.2022 06:33

Da tako je! To što je naveo gospodin Petrović je više nego dovoljno da se može smatrati kvalitetnim Programom. Programom za oporavak društva! Samo treba na ključne pozicije izabrati Ljude (sa veliko „Lj“) koji će imati moralnog, ljudskog, stručnog i svakog drugog kapaciteta da to ostvare! Odnosno potrebno je izabrati kadrove koji će biti spremni da svojim ličnim primjerom pokažu svima ostalima kako se treba odnositi prema opšte društvenim resursima (prirodnim, kadrovskim, finasijskim, obrazovnim, ..., i svim onima koji po logici stvari ne pripadaju ni jednom pojedincu nego cjelokupnom društvu). Potrebno je na izvršne pozicije dovesti ljude koji poznaju osnove funkcionisanja svakoga društva, a to je da se prioritet mora davati privrednim, proizvodnim djelatnostima koje stvaraju novu vrijednost, da se u društvu (ekonomskim mjerama) mora stvarati klima da nezaposleni budu zainteresovani više za traženje posla u privredi a manje u administrativnom aparatu, da se administrativni aparat svede u okvire racionalnog, ekonomičnog i efikasnog sistema koji će biti u funkciji razvoja privrede i u funkciji služenja svojim građanima, itd. Kako reče gospodin Petrović, Program je vrlo jednostavan i za njegovu realizaciju ne treba nam mnogo. Trebaju nam samo Ljudi!!! Pođimo svako od sebe i pokušajmo biti Ljudi! Znam nije to baš lako, naročito u današnje vrijeme kada je ono što je "nenormalno" postalo "normalno", kada je sve okrenuto "naglavačke", ali pokušajmo! Možda to (biti Čovjek) i nije tako teško!!!

ODGOVORITE
Name

Re POKUŠAJMO

23.09.2022 07:23

SVAKA ČAST ZA KOMENTAR ,APSOLUTNA PODRŠKA KAO I ZA KOMENTAR Dribler.

Name

Dribler

23.09.2022 06:38

Tako je Ljubisa! A program je trebao biti i to da neko pošten bude pored Jelene kandidat.. Ti ili neko drugi… Posteno je ne ignorisati Vukana jer pojedinci iz SDSa se Vukana boje jer planiraju nastaviti štimati tendere i zavlaciti ruke u kasu…Lično sam teški opozicionar ali ne mogu glasati za stare opozicione političare jer nisu bili dobri kad su mogli i kas su vladali… Zato samo vjerujem takvim kao tebi, Vukanu, Jeleni….

ODGOVORITE
Name

BL

23.09.2022 07:17

Svaka cast za program al tesko je to izvodljivo mentalitet naseg naroda nije na tom nivou

Name

Iskreno

23.09.2022 06:39

Šta reći, ima li još neko pitanja?! Naprijed do pobjede!!

ODGOVORITE
Name

Tako je,

23.09.2022 06:42

Ukratko rečeno-PROGRAM JE,ČINITI SVE SUPROTNO,OD ONOG ŠTO JE ČINILA,I ŠTO ČINI OVA KORUMPIRANA VLAST,I KOJA NAMJERAVA JOŠ VEĆOM ŽESTINOM DA NAS PUSTOŠI.

ODGOVORITE
Name

D.V.

23.09.2022 06:44

Svaka čast doktore svaka ti je na mjestu samo nastavi tako malo je takvih al narod polako shvaća da samo takvi kao što ste vi pružaju neku sigurnoju budućnost

ODGOVORITE
Name

+

23.09.2022 07:00

BRAVO PETROVIĆU.TAKO JE. VI STE, ISKRENO IZ SVOJE GLAVE I SRCA, ZA JEDNU VEČE, IZNIJELI PRAVI PROGRAM. TAKO JE TO KAD JE ČOVIJEK, POŠTEN, VRIJEDAN, ISKREN, VOLI I POŠTUJE, SVOJ NAROD, NE BIJEŽI OD ODGOVORNOSTI. POLAZNA OSNOVA JE POŠTENE I NE PRUŽATI RUKU U DRŽAVNU I NARODNU KASU. ZNAČI, SVAKO MORA RADITI SVOJ POSAO. KONTROLNI ORGANI U OVOM SISTEMU, TUŽILAŠTVO, SUDSTVO, INSPEKCIJE, NISU OPRAVDALI SVOJU PROFESIJU. I U KORUPCIJI UČESTVOVALI. SVE TREBA NA SUD. A PORIJEKLO IMOVINE, NEKA PREKO PORESKE, SVI DOKAŽU. PREKO JAVNIH NABAVKI I RAZNIH PROJEKATA, SAMI SU SEBI OMOGUĆILI BOGAĆENJE. SAD TEK U 30 GODINA RS IMAMO KANDIDATE, SPOSOBNE, POŠTENE I OD UGLEDA ZA RS. SVI NA IZBORE. I ZBOG SEBE GLASAJMO ZA: ŠAROVIĆA, JELENU, VUKANA, I ZA N A R O D N E P O S L A N I K E SA NJIHOVIH LISTA. PETROVIĆU SVAKA ČAST, MLADI ČOVIJEČE. OD SAD SLUŠAMO VAS 4 GODINE NA SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE. PREKO TV BN. Običan. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

23.09.2022 07:16

Dokurcile budale narodu pricom kako su oni posteni.Ovaj covjek,gine mu neuspjeh u politici.Ali on ima mu mu mu,kukuriku,ble ble...

ODGOVORITE
Name

RUZ

23.09.2022 08:22

Vidljivo u medijima ...

ODGOVORITE
Name

Ostoja

23.09.2022 09:14

Tebe je roda trebala odnijet u stalu!!

ODGOVORITE
Name

SNSD FOČA

23.09.2022 09:47

Jer Volimo Srpsku DA KRADEMO ?

ODGOVORITE
Name

Procitao samo naslov

24.09.2022 05:48

Mnogo ti to "jednostavno" brate. Dje's to meni bolan?

ODGOVORITE