Пећ: Албанци напали аутобус са Србима

Аутобус којим су чланови Удружења житеља Плањана код Призрена кренули пут Пећке патријаршије, нападнут је данас у Пећи.

Србија 22.09.2022 | 12:47
Пећ: Албанци напали аутобус са Србима

Напала их је група Албанаца који су им аутомобилом пресекли пут, претили и поставили заставу Косова на аутобус.

Водич пута Славица Јосифовић потврдила је за "Косово онлајн" да се инцидент десио када је из аутомобила локалних регистарских ознака изашао возач и на албанском претио Србима који су кренули у посети српкој светињи.

"На самом улазу у Пећ око 9.40 часова ауто нам је пресекао пут, као да жели да га ударимо, успорио је, али је возач аутобуса игнорисао то. Онда је Албанац који је возио отворио прозор аутомобила претио на албанском, иако нисмо разумели, схватили смо о чему се ради. Након тога је паркирао аутомобил испред аутобуса, нисмо могли да га заобиђемо, јер су из супротног смера долазили аутомобили. Изашао је, узео косовску заставу и поставио на предњи део аутобуса, претио је да не смемо да је скинемо и фотографисао ауитобус који је БГ регистарских ознака", казала је Јосифовићева.

Како је додала, случај је одмах пријављен полицији.

"Као вођа пута тражила сам пратњу до Пећке патријарше и Прилужја, јер је са нама и једно дете, а има и оних који су први пут кренули да обиђу Пећку патријаршију. Возач и ја смо дали изјаву", рекла је она у изјави за "Косово онлајн".

Јосифовићева је додала и да нису добили пратњу за наставак путовања. 

(Косово онлине Фото: Косово онлине) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Балкан 2

22.09.2022 10:53

Сеоба Срба ... И стабилизација Русије ... Нуклеарна рјесења ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

22.09.2022 11:21

Дзе су вести о мени, како ми словенци загорцавају зивот сваки дан у словенији: нецу ми направит нову лицну(макар сем вец платијо у њихови канцеларији), цекам висе од два месеца.Нецеју ми ни дупликат возацке направити, 2 године цекам, дзе ми сколска диплома, коју сам дао адвокату да преведе у енглески језик 2007, немам ни оригинала ни ову оверено преведено копијо дипломе, знаци без сколе, ... Е зато ме боли дупе за вас, јер ово ста се десава код мене висе трагицно него ово васе, а да не говорим о провокацијама које се десавају на улицама, до бусења гуме мог аутомобила (кад сам га имао) и то једанпут у недељу дана, малтретирања на послу, наговарања на кривицна дјела од пријатеља(које с нормално избацио из мог зовота). Сад јос без докумената и посла могу само јос смрт да цекам и надам да це бити ускоро. Е зато боли ме уво за ове васе прице, а вероватно има оваквих слуцаја по словенији ал нико не прица, ето демокрација на врхунцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

23.09.2022 06:22

Колико си неписмен и примитиван не треба ти дати ни овцу на папиру а камоли словенске папире да загађујеш нашу дивну дежелу,стоко

Name

Перо

23.09.2022 14:42

А у словенији све писмени ,културни? Аутофасизам

Name

ех драги "генерале"

24.09.2022 15:38

Могао си, мозда је било боље да се ниси јављао.Овако си нам свима показао свој дезелски карактер. Ето,ти како хоцес али стварно неукусно.

Name

Ноле

22.09.2022 12:30

А кад су то срби урадили сиптарима,никад.А кад је ико одговарао за овакве ствари,никад.А кад је ЕУ реаговала на овакве ствари,никад.А кад је Србија као контра мјеру забранила аутобусим косовских таблица пролазак кроз територију Србије,никад.Е док год је тако,и нека вас малтретирају,и треба.А зхвалност за то дугујете Вуцицу,јер је свабске инвестиције ставио као приоритет,а не заститу српског народа на Косову.Никад висе насег и васег Слобе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јованка Орлеанка_2

22.09.2022 12:57

А ста ради ЕУРОФОР? Цува НАТО-базу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

22.09.2022 19:13

Срби су најтолерантнији народ на планети.

ОДГОВОРИТЕ