Peć: Albanci napali autobus sa Srbima

Autobus kojim su članovi Udruženja žitelja Planjana kod Prizrena krenuli put Pećke patrijaršije, napadnut je danas u Peći.

Srbija 22.09.2022 | 12:47
Peć: Albanci napali autobus sa Srbima

Napala ih je grupa Albanaca koji su im automobilom presekli put, pretili i postavili zastavu Kosova na autobus.

Vodič puta Slavica Josifović potvrdila je za "Kosovo onlajn" da se incident desio kada je iz automobila lokalnih registarskih oznaka izašao vozač i na albanskom pretio Srbima koji su krenuli u poseti srpkoj svetinji.

"Na samom ulazu u Peć oko 9.40 časova auto nam je presekao put, kao da želi da ga udarimo, usporio je, ali je vozač autobusa ignorisao to. Onda je Albanac koji je vozio otvorio prozor automobila pretio na albanskom, iako nismo razumeli, shvatili smo o čemu se radi. Nakon toga je parkirao automobil ispred autobusa, nismo mogli da ga zaobiđemo, jer su iz suprotnog smera dolazili automobili. Izašao je, uzeo kosovsku zastavu i postavio na prednji deo autobusa, pretio je da ne smemo da je skinemo i fotografisao auitobus koji je BG registarskih oznaka", kazala je Josifovićeva.

Kako je dodala, slučaj je odmah prijavljen policiji.

"Kao vođa puta tražila sam pratnju do Pećke patrijarše i Prilužja, jer je sa nama i jedno dete, a ima i onih koji su prvi put krenuli da obiđu Pećku patrijaršiju. Vozač i ja smo dali izjavu", rekla je ona u izjavi za "Kosovo onlajn".

Josifovićeva je dodala i da nisu dobili pratnju za nastavak putovanja. 

(Kosovo online Foto: Kosovo online) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Balkan 2

22.09.2022 10:53

Seoba Srba ... I stabilizacija Rusije ... Nuklearna rjesenja ...

ODGOVORITE
Name

Mare

22.09.2022 11:21

Dze su vesti o meni, kako mi slovenci zagorcavaju zivot svaki dan u sloveniji: necu mi napravit novu licnu(makar sem vec platijo u njihovi kancelariji), cekam vise od dva meseca.Neceju mi ni duplikat vozacke napraviti, 2 godine cekam, dze mi skolska diploma, koju sam dao advokatu da prevede u engleski jezik 2007, nemam ni originala ni ovu overeno prevedeno kopijo diplome, znaci bez skole, ... E zato me boli dupe za vas, jer ovo sta se desava kod mene vise tragicno nego ovo vase, a da ne govorim o provokacijama koje se desavaju na ulicama, do busenja gume mog automobila (kad sam ga imao) i to jedanput u nedelju dana, maltretiranja na poslu, nagovaranja na krivicna djela od prijatelja(koje s normalno izbacio iz mog zovota). Sad jos bez dokumenata i posla mogu samo jos smrt da cekam i nadam da ce biti uskoro. E zato boli me uvo za ove vase price, a verovatno ima ovakvih slucaja po sloveniji al niko ne prica, eto demokracija na vrhuncu.

ODGOVORITE
Name

General

23.09.2022 06:22

Koliko si nepismen i primitivan ne treba ti dati ni ovcu na papiru a kamoli slovenske papire da zagađuješ našu divnu deželu,stoko

Name

Pero

23.09.2022 14:42

A u sloveniji sve pismeni ,kulturni? Autofasizam

Name

eh dragi "generale"

24.09.2022 15:38

Mogao si, mozda je bilo bolje da se nisi javljao.Ovako si nam svima pokazao svoj dezelski karakter. Eto,ti kako hoces ali stvarno neukusno.

Name

Nole

22.09.2022 12:30

A kad su to srbi uradili siptarima,nikad.A kad je iko odgovarao za ovakve stvari,nikad.A kad je EU reagovala na ovakve stvari,nikad.A kad je Srbija kao kontra mjeru zabranila autobusim kosovskih tablica prolazak kroz teritoriju Srbije,nikad.E dok god je tako,i neka vas maltretiraju,i treba.A zhvalnost za to dugujete Vucicu,jer je svabske investicije stavio kao prioritet,a ne zastitu srpskog naroda na Kosovu.Nikad vise naseg i vaseg Slobe...

ODGOVORITE
Name

Jovanka Orleanka_2

22.09.2022 12:57

A sta radi EUROFOR? Cuva NATO-bazu?

ODGOVORITE
Name

Realista

22.09.2022 19:13

Srbi su najtolerantniji narod na planeti.

ODGOVORITE