Вучић на америчкој ТВ: Не, не мислим да Путин блефира

Увек смо имали традиционално добре односе са Русијом и Украјином и поштовали тероторијални интегритет свих земаља у свету, али смо и осудили инвазију на Украјину у складу са Повељом УН, рекао је председник Србије Александар Вучић интервју за телевизију Њузмакс.

Србија 21.09.2022 | 16:44
Вучић на америчкој ТВ: Не, не мислим да Путин блефира

Вучић је гостовао је са бившим специјалцем Беле куће за дијалог Ричардом Гренелом, који га је одмах питао о Косову, подсетио да су се последњих недеља биле присутне тензије али упитао воде ли се тренутно разговори по том питању.

- Верујем да смо успешно деескалирали сутуацију са којом смо се суочили пре неколико недеља. Морамо да уложимо још напора да се наставе разговори и трагање за компромисом. Надам се да ће и друга страна схватити корист од разговора што је увек много боље од звецкања оружјем и свега чему ових дана сведочимо - рекао је Вучић.

Поводом Вашингтонског уговора и чињенице да се Србија обавезала на диверзификацију енергетике, Вучић је рекао да "није питање само односа са Русијом, већ и тога што је добро за Србију".

- Увек смо имали традиционално добре односе са Русијом и Украјином и поштовали тероторијални интегритет свих земаља у свету, и били смо принципијелни око тога али смо и осудили инвазију на Украјину у складу са Повељом УН. Мораћемо да видимо све могућности, како да унапредимо наш енергетски сектор, како да диверзификујемо снабдевање - истакао је Вучић.

На питање да ли шта мисли да ли председник Русије Владимир Путин блефира поводом најаве употребе нуклеарног оружја, рекао је да не мисли.

- Тражите од мене да будем политички аналитичар, а ја то нисам. Али не, не мислим да блефира - рекао је Вучић.

Вучић борави у Њујорку, где је јуче почела дебата светских лидера на Генералној скупштини Уједињених нација (ГС УН).

Отварању је присуствовао и Вучић, који ће се данас обратити на ГС УН.

Генерална дебата траје до 26. септембра, а Вучић ће се обратити данас.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар