Кривична пријава против Ненада Радинковића

Дарко Ђуровић, отац Николе Ђуровића који је настрадао у саобраћајној несрећи под сумњивим околностима, поднио је кривичну пријаву против Ненада Радинковића, за кога тврди да се кобне ноћи није налазио у аутомобилу који се сударио са возилом у којем је био његов син, него да су ту били високи функционери.

Република Српска 21.09.2022 | 13:30
Кривична пријава против Ненада Радинковића

"Од Тужилаштва Босне и Херцеговине тражим да донесе наредбу о понављању кривичног поступка", каже отац настрадалог Николе Ђуровића, како би се коначно дошло до праве истине ко је стварни учесник саобраћајне незгоде.

Дарко Ђуровић је кривичну пријаву против Ненада Раднинковића, поред Тужилаштва БиХ, доставио и Високом судском и тужилачком савјету, канцеларији дисциплинског тужиоца и ОХР-у.

„Ви знате се Ненад Радинковић појавио прошле године у Бањалуци, и да је на БН телевизији објавио видео клип о сазнању праве истине о погибији мог сина Николе Ђуровића. Међутим врло брзо се повукао после тога. То је за мене у суштини, да не може бити горе: у тужилаштву је дао једну изјаву, адвокату Душку Томићу другу, а трећу изјаву је дао преко видео клипа. Зато сам се одлучио да подигнем кривичну пријаву против њега за манипулацију истином", рекао је Дарко Ђуровић.

Отац Николе Ђуровића каже да посједује бројне материјалне доказе да стварни учесници саобраћајне незгоде никада нису процесуирани.

Ђуровић каже да су у подметању Ненада Радинковића као учесника саобраћајне незгоде учествовали функционери политичке, извршне и судске власти Републике Српске.

"Ја се морам вратити на једну реченицу коју је тужилац Петковић рекла мени и мојој бившој супрузи у тужилаштву. Рекла је да је као грађанин чула да је ову саобраћајну несрећу скривио (некадашњи) министар Станислав Чађо возач врха власти и да је ту ноћ била трка између њих", рекао је Ђуровић.

Никола Ђуровић погинуо је у августу 2011. године на раскрсници према бањалучком насељу Раковачке баре. 2012, Ненад Радинковић је правоснажно осуђен на четири године затвора за ову саобраћајну несрећу. Отац Николе Ђуровића већ 11 година тврди да Радинковић није скривио ову саобраћајну несрећу, већ високи функционери Репбублике Српске. због чега је, како наводи, случај заташкан.  

(БН Фото: БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пацов из рова

21.09.2022 11:51

БУРЛЕ ЗЛИКОВЦЕ ОДГОВАРАЦЕС И ТИ И ОСТАЛИ ЗЛИКОВЦИ...за убиства за пљацке које се заједно мјере милијардама.зликовци и олос људска на целу с тобом највецом лопузом.урлици под сатором јос мало са фацом свиње,бивола ,несланог овна ...не знам са цим би те упоредио одвратни грамзиви створе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

21.09.2022 16:41

Ваљда це драги бог то све да врати па барем унуцима и праунуцима ако не стигне бурлету бог не остаје дузан ником.Срамота и грихота да су Цадјо и Додик изазвали удес у којем је страдао овај млад момак..

Name

Лукацу

21.09.2022 12:20

Ето ти прилике да једном као сто обецавате поцнете радити по закону и никога неститеци па макар био и вас кадар,залосно је да цијели град зна стварну истину само онај ција је дузност за спроводење закона цути и затаскава праву истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНА

21.09.2022 13:05

ПРАВДА ЗА НИКОЛУ ПРАВДА ЗА ДАВИДА ПРАВДА ЗА ДЗЕНАНА ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.09.2022 15:12

Па багро и СНСДове фукаретине што не затворите Чађу кад сва Бања лука зна да је он скривио несрећу и да скинете барем дио ваше прљаве игре око живота грађана

Name

БЛ.

21.09.2022 18:06

У овом тамном вилајету нема правде.

Name

Горан

21.09.2022 13:25

То у граду сви знају, али све се пита баје. Тужно је што се ништа неће ријешити ни кад опозиција преузме власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.09.2022 15:32

Жртвени јарац коме је мафија платила да одлежи .

Name

11903

21.09.2022 19:36

Сјећам се из тог времена да је била прича да је дан после погибије Николе Ђуровића тадашњи министар Ранко Шкрбић неке чудне послове покушао реализовати на ВМА? Николина мајка је јавно позивала да се Чађо ухапси и испита и ништа се од тога не деси. Нормално је да се овај Радинковић притегне и каже пуну истину о овом случају.

Name

Ноле

21.09.2022 19:42

Не знам откуд овај документ и ко га је писао,али ко год да је,па како мозе у старту погријесити и написати Дарко Дјудуровиц горе лијево у врху на првој страни папира.Све се види на снимку од 0:14-0:17.Просто невјероватно...

ОДГОВОРИТЕ