Krivična prijava protiv Nenada Radinkovića

Darko Đurović, otac Nikole Đurovića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći pod sumnjivim okolnostima, podnio je krivičnu prijavu protiv Nenada Radinkovića, za koga tvrdi da se kobne noći nije nalazio u automobilu koji se sudario sa vozilom u kojem je bio njegov sin, nego da su tu bili visoki funkcioneri.

Republika Srpska 21.09.2022 | 13:30
Krivična prijava protiv Nenada Radinkovića

"Od Tužilaštva Bosne i Hercegovine tražim da donese naredbu o ponavljanju krivičnog postupka", kaže otac nastradalog Nikole Đurovića, kako bi se konačno došlo do prave istine ko je stvarni učesnik saobraćajne nezgode.

Darko Đurović je krivičnu prijavu protiv Nenada Radninkovića, pored Tužilaštva BiH, dostavio i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, kancelariji disciplinskog tužioca i OHR-u.

„Vi znate se Nenad Radinković pojavio prošle godine u Banjaluci, i da je na BN televiziji objavio video klip o saznanju prave istine o pogibiji mog sina Nikole Đurovića. Međutim vrlo brzo se povukao posle toga. To je za mene u suštini, da ne može biti gore: u tužilaštvu je dao jednu izjavu, advokatu Dušku Tomiću drugu, a treću izjavu je dao preko video klipa. Zato sam se odlučio da podignem krivičnu prijavu protiv njega za manipulaciju istinom", rekao je Darko Đurović.

Otac Nikole Đurovića kaže da posjeduje brojne materijalne dokaze da stvarni učesnici saobraćajne nezgode nikada nisu procesuirani.

Đurović kaže da su u podmetanju Nenada Radinkovića kao učesnika saobraćajne nezgode učestvovali funkcioneri političke, izvršne i sudske vlasti Republike Srpske.

"Ja se moram vratiti na jednu rečenicu koju je tužilac Petković rekla meni i mojoj bivšoj supruzi u tužilaštvu. Rekla je da je kao građanin čula da je ovu saobraćajnu nesreću skrivio (nekadašnji) ministar Stanislav Čađo vozač vrha vlasti i da je tu noć bila trka između njih", rekao je Đurović.

Nikola Đurović poginuo je u avgustu 2011. godine na raskrsnici prema banjalučkom naselju Rakovačke bare. 2012, Nenad Radinković je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za ovu saobraćajnu nesreću. Otac Nikole Đurovića već 11 godina tvrdi da Radinković nije skrivio ovu saobraćajnu nesreću, već visoki funkcioneri Repbublike Srpske. zbog čega je, kako navodi, slučaj zataškan.  

(BN Foto: BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pacov iz rova

21.09.2022 11:51

BURLE ZLIKOVCE ODGOVARACES I TI I OSTALI ZLIKOVCI...za ubistva za pljacke koje se zajedno mjere milijardama.zlikovci i olos ljudska na celu s tobom najvecom lopuzom.urlici pod satorom jos malo sa facom svinje,bivola ,neslanog ovna ...ne znam sa cim bi te uporedio odvratni gramzivi stvore.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

21.09.2022 16:41

Valjda ce dragi bog to sve da vrati pa barem unucima i praunucima ako ne stigne burletu bog ne ostaje duzan nikom.Sramota i grihota da su Cadjo i Dodik izazvali udes u kojem je stradao ovaj mlad momak..

Name

Lukacu

21.09.2022 12:20

Eto ti prilike da jednom kao sto obecavate pocnete raditi po zakonu i nikoga nestiteci pa makar bio i vas kadar,zalosno je da cijeli grad zna stvarnu istinu samo onaj cija je duznost za sprovodenje zakona cuti i zataskava pravu istinu

ODGOVORITE
Name

SENA

21.09.2022 13:05

PRAVDA ZA NIKOLU PRAVDA ZA DAVIDA PRAVDA ZA DZENANA ??

ODGOVORITE
Name

Ja

21.09.2022 15:12

Pa bagro i SNSDove fukaretine što ne zatvorite Čađu kad sva Banja luka zna da je on skrivio nesreću i da skinete barem dio vaše prljave igre oko života građana

Name

BL.

21.09.2022 18:06

U ovom tamnom vilajetu nema pravde.

Name

Goran

21.09.2022 13:25

To u gradu svi znaju, ali sve se pita baje. Tužno je što se ništa neće riješiti ni kad opozicija preuzme vlast.

ODGOVORITE
Name

Tatar

21.09.2022 15:32

Žrtveni jarac kome je mafija platila da odleži .

Name

11903

21.09.2022 19:36

Sjećam se iz tog vremena da je bila priča da je dan posle pogibije Nikole Đurovića tadašnji ministar Ranko Škrbić neke čudne poslove pokušao realizovati na VMA? Nikolina majka je javno pozivala da se Čađo uhapsi i ispita i ništa se od toga ne desi. Normalno je da se ovaj Radinković pritegne i kaže punu istinu o ovom slučaju.

Name

Nole

21.09.2022 19:42

Ne znam otkud ovaj dokument i ko ga je pisao,ali ko god da je,pa kako moze u startu pogrijesiti i napisati Darko Djudurovic gore lijevo u vrhu na prvoj strani papira.Sve se vidi na snimku od 0:14-0:17.Prosto nevjerovatno...

ODGOVORITE