Кина позива све земље да практикују „прави” мултилатерализам

Кинески званичник је позвао међународну заједницу у понедељак да примени Иницијативу за глобалну безбедност и практикује „прави“ мултилатерализам.

Свијет 21.09.2022 | 10:02
Кина позива све земље да практикују „прави” мултилатерализам

Мултилатерализам је основни концепт постојећег међународног поретка, ефикасан пут за одржавање мира и унапређење развоја, рекао је званичник током експертског панела 51. редовног заседања Савета за људска права Уједињених нација.

САД и неке земље Запада су фабриковале лажне информације у политичке сврхе, мешале се у унутрашња питања других земаља под изговором људских права и злоупотребљавале принудне једностране мере, рекао је делегат, додајући да су таквим понашањем озбиљно нарушени принципи и намене Повеље Уједињених нација.

Представник је нагласио потребу за одупирањем империјализму, блоковској политици и једностраним санкцијама и позвао на међународни бојкот политизације и наоружавања питања људских права.

Иницијатива за глобалну безбедност коју је предложила Кина је зацртала курс за компензацију дефицита мира и решавање проблема глобалне безбедности, рекао је делегат.

Представник је, такође, позвао све земље да одаберу дијалог уместо конфронтације, преговоре уместо принуде, партнерство уместо сврставања, и концепт у ком сви добију насупрот концепту једносмерне користи, преноси КМГ.

(БН)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ноле

21.09.2022 08:21

Све је то ок,кинези,али то амери не зеле.Да зеле,давно би то урадили.Они зеле моц,лидерство,а не да сви буду једнаки.Зато,безрезервна подрска и вама и Русији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

21.09.2022 10:41

Ноле правац Кина , ко ти брани . Тамо су људска права светиња и човјек је центар свега ?

Name

Једини исправан пут

21.09.2022 08:22

Који у том слуцају једино не одговара Западу. Отуда и произилази сво зло кроз сва времена.... Тлацење свега и свих је њихов порок.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вввв

21.09.2022 08:32

Браво Кинези дабогда сви тако размисљали неби било ратова зивјели би у миру унапредјивали економију сарадњу свима би било на овој планети боље зивот је један и кратко траје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

21.09.2022 09:48

Чича мича и готова прича, хајде сад децо спавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако је то реци

21.09.2022 15:28

Али ниста у зивоту не мозе једнострано, па ни то.... На залост.

ОДГОВОРИТЕ