Босић тражи хитну сједницу Дома народа због акциза

- Дужност овог сазива Парламентарне скупштине БиХ да завши до краја процедуре ова два закона, јер у супротном они неће моћи бити усвојени до фомирања новог сазива оба дома Парламента, што се најраније може очекивати почетком следеће године, каже Босић.

Република Српска 20.09.2022 | 11:12
Босић тражи хитну сједницу Дома народа због акциза

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић (СДС) данас је предао захтјев предсједавајућем колегија Дома народа Николи Шпирићу за заказивање хитне сједнице на којој треба да се усвоји усаглашени текст закона о укидање акциза на гориво и ПДВ-а на животне намирнице.

Босић је изјавио да је предложио двије тачке дневног реда, које се односе на финалну процедуру усвајања закона о помоћи грађанима и привреди у вријеме кризе промјеном стопе  ПДВ-а и укидањем акциза на гориво.

Закони се од марта мјесеца налазе у процедури у Парламентарној скупштини БиХ. Захтјев за хитну сједницу су у складу са пословником Дома потписала петорица делегата и то: Младен Босић, Муниб Јусуфовић, Денис Бећировић, Златко Милетић и Асим Сарајлић.

Према пословнику предсједавајући Дома је дужам да закаже хитну сједницу у року од три дана.

Босић је нагласио да је до сада СНСД разним опструкцијама онемогућавао доношење ових закона, али због притиска јавности није смио ни да их отворено одбаци.

Он сматра да је дужност овог сазива Парламентарне скупштине БиХ да завши до краја процедуре ова два закона, јер у супротном они неће моћи бити усвојени до фомирања новог сазива оба дома Парламента, што се најраније може очекивати почетком следеће године.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ветеран

20.09.2022 10:09

Мој Босићу од Шпирића очекујеш неку услугу на добробит грађана? Заборави.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШПИРКЕ и душанка

20.09.2022 10:48

ШПИРКЕ и душанка тешко нам се одрећи пара,дођу нам као фина успомена

Name

Ненад

20.09.2022 19:28

Акцизе треба повецати,а ПДВ подуплати.

Name

Коста

20.09.2022 11:34

Само тако Босићу..Гурај багру ..Шпирић кобива живи од компира да бог дадне па му унучаф преживљавала једући жив компир..

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.09.2022 20:21

ХВАЛА БОСИЋУ. ЗАИСТА ЈЕ ТО ПОТРЕБНО. НЕ МОЖЕ СЕ ИЗАЋИ НА КРАЈ СА ЦИЈЕНАМА. САМО НАПРИЈЕД.

ОДГОВОРИТЕ