Bosić traži hitnu sjednicu Doma naroda zbog akciza

- Dužnost ovog saziva Parlamentarne skupštine BiH da zavši do kraja procedure ova dva zakona, jer u suprotnom oni neće moći biti usvojeni do fomiranja novog saziva oba doma Parlamenta, što se najranije može očekivati početkom sledeće godine, kaže Bosić.

Republika Srpska 20.09.2022 | 11:12
Bosić traži hitnu sjednicu Doma naroda zbog akciza

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) danas je predao zahtjev predsjedavajućem kolegija Doma naroda Nikoli Špiriću za zakazivanje hitne sjednice na kojoj treba da se usvoji usaglašeni tekst zakona o ukidanje akciza na gorivo i PDV-a na životne namirnice.

Bosić je izjavio da je predložio dvije tačke dnevnog reda, koje se odnose na finalnu proceduru usvajanja zakona o pomoći građanima i privredi u vrijeme krize promjenom stope  PDV-a i ukidanjem akciza na gorivo.

Zakoni se od marta mjeseca nalaze u proceduri u Parlamentarnoj skupštini BiH. Zahtjev za hitnu sjednicu su u skladu sa poslovnikom Doma potpisala petorica delegata i to: Mladen Bosić, Munib Jusufović, Denis Bećirović, Zlatko Miletić i Asim Sarajlić.

Prema poslovniku predsjedavajući Doma je dužam da zakaže hitnu sjednicu u roku od tri dana.

Bosić je naglasio da je do sada SNSD raznim opstrukcijama onemogućavao donošenje ovih zakona, ali zbog pritiska javnosti nije smio ni da ih otvoreno odbaci.

On smatra da je dužnost ovog saziva Parlamentarne skupštine BiH da zavši do kraja procedure ova dva zakona, jer u suprotnom oni neće moći biti usvojeni do fomiranja novog saziva oba doma Parlamenta, što se najranije može očekivati početkom sledeće godine.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Veteran

20.09.2022 10:09

Moj Bosiću od Špirića očekuješ neku uslugu na dobrobit građana? Zaboravi.....

ODGOVORITE
Name

ŠPIRKE i dušanka

20.09.2022 10:48

ŠPIRKE i dušanka teško nam se odreći para,dođu nam kao fina uspomena

Name

Nenad

20.09.2022 19:28

Akcize treba povecati,a PDV poduplati.

Name

Kosta

20.09.2022 11:34

Samo tako Bosiću..Guraj bagru ..Špirić kobiva živi od kompira da bog dadne pa mu unučaf preživljavala jedući živ kompir..

ODGOVORITE
Name

+

20.09.2022 20:21

HVALA BOSIĆU. ZAISTA JE TO POTREBNO. NE MOŽE SE IZAĆI NA KRAJ SA CIJENAMA. SAMO NAPRIJED.

ODGOVORITE