Краљица Елизабета ИИ сахрањена у краљевску гробницу

Краљица је сахрањена заједно са својим покојним супругом, војводом од Единбурга, у Меморијалној капели краља Џорџа ВИ у замку Виндзор, наводи се у саопштењу на званичном сајту краљевске породице.

Свијет 19.09.2022 | 22:22
Краљица Елизабета ИИ сахрањена у краљевску гробницу

На званичном сајту краљевске породице наводи се да је вечерас у Меморијалној капели краља Џорџа ВИ одржана приватна сахрана коју је обавио декан Виндзора.

Полиција долине Темзе захвалила се свима који су данас и прошле недеље отпутовали у Виндзор да одају почаст краљици.

У саопштењу се наводи да је то била једна од највец́их операција које је икада предузела, са укупно 2.000 полицајаца из полиције долине Темзе и 28 других британских снага које су радиле у граду током дана.

Желимо да се захвалимо локалним становницима, предузећима и посетиоцима, укључујуц́и 100.000 људи који су данас присуствовали у граду, на њиховој подршци и сарадњи, рекао је портпарол.

За полицију долине Темзе била је привилегија да испуни своју последњу дужност према Њеном величанству и омогући безбедан и достојанствен догађај док је положена у Капели Светог Ђорђа у Виндзору, додао је он.

(Тањуг  Фото: Тањуг/АП Пхото/Аластаир Грант, Поол)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вајар

20.09.2022 07:35

Она оде а иза себе је обезбиједила и десерто кољено а народ оста гологуз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: вајар

20.09.2022 09:21

А ђзаба јој вала обезбјеђење десетог кољена,кад це сви у исту рупу и ниста понијет неце...

Name

клокан

20.09.2022 11:35

нкајоје вјецни покој дуси лакајој црна земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

025

20.09.2022 11:38

покојој дуси празних рукује досла на овај свијет празних руку и оде са овог света ниста није понијела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

21.09.2022 08:16

Конацно, крај колективне драме. Код са овог света оде, сликар, кипар, композитор, писац, песник, уметник било цега, оде као да да није ни било. Ретко ко написе неку рец, а они оставе иза себе своја дела, да се китимо са њима.Нема драмске сетње, колективне наруцене туге, ниста нема. Али кад умре неки владар, политицар, данима се писе, гледа, слуса лепа прица о њему.Редају се епитети, измисљају, да би туга била јаца и веца, скоре хистдрицна. Каква су то њихова дела, па рузна, сви су они прогањали људе, поцињали ратове, зивели раскосно на тудјој муци. Е то је разлог, сто ни не помислим да се прикљуцим колективној залости и хистерији за њима. Није ми до њих, јер немају никакве заслуге, јер иза себе остављају само рузна сецања на њих.

ОДГОВОРИТЕ