Kraljica Elizabeta II sahranjena u kraljevsku grobnicu

Kraljica je sahranjena zajedno sa svojim pokojnim suprugom, vojvodom od Edinburga, u Memorijalnoj kapeli kralja Džordža VI u zamku Vindzor, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu kraljevske porodice.

Svijet 19.09.2022 | 22:22
Kraljica Elizabeta II sahranjena u kraljevsku grobnicu

Na zvaničnom sajtu kraljevske porodice navodi se da je večeras u Memorijalnoj kapeli kralja Džordža VI održana privatna sahrana koju je obavio dekan Vindzora.

Policija doline Temze zahvalila se svima koji su danas i prošle nedelje otputovali u Vindzor da odaju počast kraljici.

U saopštenju se navodi da je to bila jedna od najvećih operacija koje je ikada preduzela, sa ukupno 2.000 policajaca iz policije doline Temze i 28 drugih britanskih snaga koje su radile u gradu tokom dana.

Želimo da se zahvalimo lokalnim stanovnicima, preduzećima i posetiocima, uključujući 100.000 ljudi koji su danas prisustvovali u gradu, na njihovoj podršci i saradnji, rekao je portparol.

Za policiju doline Temze bila je privilegija da ispuni svoju poslednju dužnost prema Njenom veličanstvu i omogući bezbedan i dostojanstven događaj dok je položena u Kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, dodao je on.

(Tanjug  Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, Pool)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vajar

20.09.2022 07:35

Ona ode a iza sebe je obezbijedila i deserto koljeno a narod osta gologuz

ODGOVORITE
Name

Re: vajar

20.09.2022 09:21

A đzaba joj vala obezbjeđenje desetog koljena,kad ce svi u istu rupu i nista ponijet nece...

Name

klokan

20.09.2022 11:35

nkajoje vjecni pokoj dusi lakajoj crna zemlja

ODGOVORITE
Name

025

20.09.2022 11:38

pokojoj dusi praznih rukuje dosla na ovaj svijet praznih ruku i ode sa ovog sveta nista nije ponijela

ODGOVORITE
Name

Miroslav

21.09.2022 08:16

Konacno, kraj kolektivne drame. Kod sa ovog sveta ode, slikar, kipar, kompozitor, pisac, pesnik, umetnik bilo cega, ode kao da da nije ni bilo. Retko ko napise neku rec, a oni ostave iza sebe svoja dela, da se kitimo sa njima.Nema dramske setnje, kolektivne narucene tuge, nista nema. Ali kad umre neki vladar, politicar, danima se pise, gleda, slusa lepa prica o njemu.Redaju se epiteti, izmisljaju, da bi tuga bila jaca i veca, skore histdricna. Kakva su to njihova dela, pa ruzna, svi su oni proganjali ljude, pocinjali ratove, ziveli raskosno na tudjoj muci. E to je razlog, sto ni ne pomislim da se prikljucim kolektivnoj zalosti i histeriji za njima. Nije mi do njih, jer nemaju nikakve zasluge, jer iza sebe ostavljaju samo ruzna secanja na njih.

ODGOVORITE