55 Белгијских судија добровољно отишло у затвор!

55 судија Белгијских одлучило је да проведе посебан викенд, добровољно су отишли у затвор у региону Брисела да виде какав је живот затвореника, рекао је у саопштењу белгијски министар правде Винсент ван Квинкенборн

Занимљивости 19.09.2022 | 15:35
55 Белгијских судија добровољно отишло у затвор!

Судије су јуче по локалном времену стигле у нови затвор Харен, који може да прими 1.190 затвореника и који би требало да отвори своја врата 30. септембра, рекла је портпаролка затвора агенцији Франце пресс.

Судије ц́е до завршетка “експеримента” (један дан) како је објаснила, имати исти третман као и затвореници.

“Судије очигледно знају како је бити у затвору, али доживљавање овог искуства пружа им јединствену прилику, која им може помоц́и да изричу казне са пуном свешц́у“, наставио је министар.

 

Они ц́е се придржавати дневног распореда затвореника, нец́е им бити дозвољено да користе мобилне телефоне, придржавац́е се исте хране и имати исте обавезе као и затвореници.

Они ц́е, између осталог, бити запослени у кухињи и перионици, како се наводи у саопштењу. Светла ће се гасити тачно у 22 часа саопштило је министарство правде преноси <а хреф="хттпс://www.лефигаро.фр/ацтуалите-франце/белгиqуе-55-магистратс-ен-присон-поур-еxпериментер-ла-вие-дес-детенус-20220917">француски “Ле фигаро” 

Судије ц́е моц́и да прекину експеримент у било ком тренутку.Ово ц́е им свакако помоц́и да размисле да ли је одузимање слободе најбоље решење за некога ко је погрешио у животу“,речи су министра.

Осим тога, то је и добар “тест” за затворске руководиоце јер ц́е затвор бити свечано отворен за две недеље.

Иницијатива је заједничка идеја министра правде и Завода за едукацију носилаца правосудне функције.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар