Тијело настрадалог радника још није извучено из тунела

Он је навео да тијело настрадалог радника није извучено и да се покушава наћи рјешење како да се дође до њега, а да људски животи не буду угрожени.

Република Српска 18.09.2022 | 12:42
Тијело настрадалог радника још није извучено из тунела

Особа чији су иницијали А.Ђ. је погинула, док су два радника данас повијеђена приликом обрушавања тунела "Зови До" у мјесту Џинова махала у Невесињу, саопштила је Полицијска управа Требиње.

Повријеђени радници су извучени и смјештени у болницу Невесиње, навели су из полиције.

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Требињу ће са припадницима Полицијске управе Требиње извршити увиђај на лицу мјеста кад се стекну услови.

У саопштењу се наводи да је за даље информације о догађају надлежно Окружно јавно тужилаштво у Требињу. 

Како преноси Срна, позивајужи се полицијске изворе радник чији су иницијали А.Ђ. /55/ из Живиница погинуо је јутрос у обрушавању тунела "Зови До" у мјесту Џинова махала у општини Невесиње, а повријеђени су тридесетседмогодишњи радник из Доњег Вакуфа и педесетпетогодишњи радник из Билеће.

Према ријечима директора невесињске болнице Велибора Миливојевића два повријеђена радника збринута су у овој здравственој установи и ван животне су опасности.

"Један радник је примљен са лакшим тјелесним повредама и задржан је на посматрању, други има прелом лијеве поткољенице и ван је животне опасности, те је задржан на посматрању и даљој медицинској обради", навео је Миливојевић.

Директор Хидроелектране "Дабар" Славиша Стајић изјавио је Срни да је ријеч о радницима предузећа "Интеграл инжињернг", које је извођач радова на тунелу.

Он је навео да тијело настрадалог радника није извучено и да се покушава наћи рјешење како да се дође до њега, а да људски животи не буду угрожени.

"Покушали су да га извуку, али се онда догодио додатни одрон који је затрпао и тијело и машину. Тражи се рјешење како да се дође до тијела", додао је Стајић.

Из Полицијске управе Требиње раније је саопштено да ће дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Требињу заједно са припадницима те управе извршити увиђај на лицу мјеста кад се стекну услови. 

(БН Фото: Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

незнам

18.09.2022 11:10

Јели кина изводјац радова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

18.09.2022 12:10

Интеграл

Name

дудук

18.09.2022 12:14

Интеграл инж. изводзац

Name

Вук

18.09.2022 13:56

Па читајте. Пише вам да је извођач радова Бурлина фирма.

Name

+

18.09.2022 11:15

ЈАДНИ РАДНИЦИ. ОНИ МОРАЈУ РАДИТИ, ИАКО ЈЕ ОПАСНО ПО ЖИВОТ. НЕМОГУ СЕБЕ ЗАШТИТИ, ЈЕР ОКРУЖЕЊЕ ЈЕ НЕМИЛОСРДНО. СВИ НА ДРЖАВНИМ ЈАСЛАМА, ИМАЈУ БОЉЕ УСЛОВЕ. УМЈЕСТО ДА ЈЕ ПЛАЋЕН РАДНИК ВИШЕ. А ОВАКО ГУБЕ ЖИВОТЕ. НАЈИСКРЕНИЈЕ, САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ. Србин. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

18.09.2022 13:07

Изгубис главу за 900КМ..страшно

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

18.09.2022 13:53

Да се стекну услови! За шта? Гдје су досадашњи извештаји кад су пуцале ми е, кад су радници задобили повреде опасне по живот па су лијечени у Мостар у строгој тајности и уз накнаду да би ћутали и чували од одговорности шефове. Изведите комисију која ће утврдити услове за рад(не постоје нити услови нити комисија) и утврдити одговорност све скупа са тужилаштво. Радилиште би било затворено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко1966

18.09.2022 14:29

како радници да раде недељом,па то нема нигдје у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

18.09.2022 15:54

70 метара испод земље и не знају кад је Недеља. Илија и лука не дјеле календаре!