Tijelo nastradalog radnika još nije izvučeno iz tunela

On je naveo da tijelo nastradalog radnika nije izvučeno i da se pokušava naći rješenje kako da se dođe do njega, a da ljudski životi ne budu ugroženi.

Republika Srpska 18.09.2022 | 12:42
Tijelo nastradalog radnika još nije izvučeno iz tunela

Osoba čiji su inicijali A.Đ. je poginula, dok su dva radnika danas povijeđena prilikom obrušavanja tunela "Zovi Do" u mjestu Džinova mahala u Nevesinju, saopštila je Policijska uprava Trebinje.

Povrijeđeni radnici su izvučeni i smješteni u bolnicu Nevesinje, naveli su iz policije.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju će sa pripadnicima Policijske uprave Trebinje izvršiti uviđaj na licu mjesta kad se steknu uslovi.

U saopštenju se navodi da je za dalje informacije o događaju nadležno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. 

Kako prenosi Srna, pozivajuži se policijske izvore radnik čiji su inicijali A.Đ. /55/ iz Živinica poginuo je jutros u obrušavanju tunela "Zovi Do" u mjestu Džinova mahala u opštini Nevesinje, a povrijeđeni su tridesetsedmogodišnji radnik iz Donjeg Vakufa i pedesetpetogodišnji radnik iz Bileće.

Prema riječima direktora nevesinjske bolnice Velibora Milivojevića dva povrijeđena radnika zbrinuta su u ovoj zdravstvenoj ustanovi i van životne su opasnosti.

"Jedan radnik je primljen sa lakšim tjelesnim povredama i zadržan je na posmatranju, drugi ima prelom lijeve potkoljenice i van je životne opasnosti, te je zadržan na posmatranju i daljoj medicinskoj obradi", naveo je Milivojević.

Direktor Hidroelektrane "Dabar" Slaviša Stajić izjavio je Srni da je riječ o radnicima preduzeća "Integral inžinjerng", koje je izvođač radova na tunelu.

On je naveo da tijelo nastradalog radnika nije izvučeno i da se pokušava naći rješenje kako da se dođe do njega, a da ljudski životi ne budu ugroženi.

"Pokušali su da ga izvuku, ali se onda dogodio dodatni odron koji je zatrpao i tijelo i mašinu. Traži se rješenje kako da se dođe do tijela", dodao je Stajić.

Iz Policijske uprave Trebinje ranije je saopšteno da će dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju zajedno sa pripadnicima te uprave izvršiti uviđaj na licu mjesta kad se steknu uslovi. 

(BN Foto: Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

neznam

18.09.2022 11:10

Jeli kina izvodjac radova?

ODGOVORITE
Name

Nn

18.09.2022 12:10

Integral

Name

duduk

18.09.2022 12:14

Integral inž. izvodzac

Name

Vuk

18.09.2022 13:56

Pa čitajte. Piše vam da je izvođač radova Burlina firma.

Name

+

18.09.2022 11:15

JADNI RADNICI. ONI MORAJU RADITI, IAKO JE OPASNO PO ŽIVOT. NEMOGU SEBE ZAŠTITI, JER OKRUŽENJE JE NEMILOSRDNO. SVI NA DRŽAVNIM JASLAMA, IMAJU BOLJE USLOVE. UMJESTO DA JE PLAĆEN RADNIK VIŠE. A OVAKO GUBE ŽIVOTE. NAJISKRENIJE, SAUČEŠĆE PORODICI. Srbin. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Bojan

18.09.2022 13:07

Izgubis glavu za 900KM..strašno

ODGOVORITE
Name

hercegovac

18.09.2022 13:53

Da se steknu uslovi! Za šta? Gdje su dosadašnji izveštaji kad su pucale mi e, kad su radnici zadobili povrede opasne po život pa su liječeni u Mostar u strogoj tajnosti i uz naknadu da bi ćutali i čuvali od odgovornosti šefove. Izvedite komisiju koja će utvrditi uslove za rad(ne postoje niti uslovi niti komisija) i utvrditi odgovornost sve skupa sa tužilaštvo. Radilište bi bilo zatvoreno.

ODGOVORITE
Name

marko1966

18.09.2022 14:29

kako radnici da rade nedeljom,pa to nema nigdje u EU

ODGOVORITE
Name

Nevesinje

18.09.2022 15:54

70 metara ispod zemlje i ne znaju kad je Nedelja. Ilija i luka ne djele kalendare!