М:тел обиљежио 16 година успјешног пословања

У Бањалуци је 16. септембра 2022. године, спектакуларно и свечано обиљежен Дан Телекома Српске. 

Република Српска 17.09.2022 | 21:48
М:тел обиљежио 16 година успјешног пословања

Компанија м:тел је ове године обиљежила Дан Телекома Српске, у присуству највиших званичника Републике Српске и Републике Србије, као и многобројних званица из свијета телекомуникација, привреде, науке, културе, спорта… Ово је била и прилика да се на изузетном примјеру компаније м:тел укаже важност међусобне сарадње двије земље, као и значај улагања Републике Србије у привреду Републике Српске. 

Спектакуларним представљањем ’будућности’, у виду холограмског обраћања генералне директорке Јелене Триван, а коју ова компанија обезбјеђује заједници у којој послује и својим корисницима, свечаност је имала за циљ да и на овај начин прикаже визију компаније м:тел да остане лидер на пољу телекомуникација на овим просторима. 

На овој прослави представљена је и апликација м:универсе, која спаја прошлост, садашњост и будућност, на специфичан начин, у временској тачки данашњих модерних технолошких кретања. 

Јелена Триван, поздрављајући госте у виду холограма, рекла је: „Симболично на данашњи дан  пустили смо у рад нашу нову апликацију м:универсе. Хтели смо да нове генерације са лакоћом, кроз модерну технологију, уче о својој историји  и славним прецима, а да се ми подсетимо шта су нам они оставили у аманет. Заоставштина Пупина, Тесле, Аласа, има снагу да на темељу ње ми створимо нешто нашим потомцима. Чини ми се да је м:тел то успео''.

''Данас нашу групу чине Супернова, Логософт и Финанц, а имамо финансијско и управљачко учешће у Глобалу Аустрије и м:тел Подгорице. Наша породица ће ускоро бити проширена новим чланицама, а ова ће фирма постати још снажнија. По први пут улажемо и у играни садржај и ТВ канале, а наша се понуда шири“, рекла је Триван и додала да је остварена добит компаније 48,4 милиона у првих шест мјесеци и већа је за 10 милиона него претходне године.

„Била је 18,4 милиона у првом кварталу, а акције на берзи сваког месеца расту, што је права реткост у оваквим финансијским условима у свету. Али то су бројеви. А иза њих мора да постоји визија, идеја где желите да будете“, нагласила је Јелена Триван.

„Телеком Србије је телекомуникациони лидер на Балкану, а наша је дужност да будемо стуб привреде Републике Српске, а уједно и поуздани и најуспешнији страни инвеститор у Босни и Херцеговини и компанија која служи свим грађанима. Данас се спорт, култура, образовање, не могу замислити без наше подршке. Окренули смо се и заборављенима. Нашом акцијом 'Нисте сами' показали смо бригу о онима о којима други не брину. Улазимо у сваку кућу, не само својим сигналом, него и својом бригом. Визија нам је да растемо и напредујемо онако како цела групација напредује. Да спајамо две земље и људе који у њима живе.  Да будемо најбоља мрежа у Босни и Херцеговини“, поручила је Триван.

Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србија групе, у име цијеле Групе пожелио је добродошлицу гостима ове прославе, те нагласио да је веома поносан на чињеницу што је од 2006. године, када је расписан тендер за куповину акција Телекома Српске учествовао у том пројекту.

„Веома ми је драго што Телеком Српске и након 15 година, не само да успешно послује на територији БиХ, него заједно са Телекомом Србије учествује у свим пројектима међународне експанзије. Захвалио бих се Јелени Триван, менаџменту Телекома Српске и свим радницима, јер су они главни покретач и снага компаније и њима се поносимо. Имамо велике и амбициозне планове и желимо да постанемо компанија која је препозната у читавом свету", рекао је Лучић.

Скупу се обратила Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, која је у име Владе Републике Србије поздравила присутне. „Изузетно сам поносна када видим којим правцем иде наш пут, пут Републике Српске, пут Србије, јер наш пут, пут будућности је заједнички. Телеком Српске је пример компаније која изузетно успешно послује и у ова изазовна времена, која се и даље развија и напредује и понос је и Републике Српске и Србије“. 

Путем видео-поруке, овај празник честитала је и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, која се обиљежавању Дана Телекома Српске и придружила, заједно са осталим високим званицама из Владе Републике Српске.

Поздравивши домаћине, као и госте прославе, предсједница Цвијановић је поручила компанији м:тел:

„Ви сте важан ресурс Републике Српске, али рећи ћу и веома важна спона Српске са Србијом, не само због тога што упошљавате велики број људи, не због инвестиција које сте реализовали и оних који ћете реализовати, не само због услуга које дајете својим корисницима, већ зато што ми сви заједно, укључујући и вас чинимо интегрални, економски простор између Републике Српске и Србије. Хвала вам за ваше успјехе, то су успјеси и Републике Српске и Републике Србије. Надам се у наредном периоду да ћете једнако као и до сада биљежити велике пословне успјехе на добробит и грађана Српске и грађана Србије“.

Зоран Тегелтија, предсједавајући Савјета министара БиХ, обраћајући се присутнима рекао је да је говорећи из призме економске стабилности, компанија м:тел један од најважнијих стубова Републике Српске и БиХ. „У данашњем свијету, телекомуникације одавно више нису луксуз, него су потреба. Развијене земље су схватиле да модерна телекомуникациона инфраструктура не представља само предуслов привредног раста већ су њен развој и квалитет незамјењиви чиниоци пословања на глобалним тржиштима и дио су сваке привредне политике свих оних земаља које желе напријед“, нагласио је Тегелтија те додао да је м:тел најбољи примјер функционисања специјалних и паралелних веза између Републике Српске и Републике Србије које су донијеле добробит свима. 

Поводом обиљежавања Дана Телекома Српске, честитку је упутио српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

„Телеком Републике Српске, од свог оснивања до данас израстао је у модерну компанију која је оријентисана ка слободном тржишту и способна да се суочи са свим његовим изазовима, и искрено вјерујем да ће тако бити и убудуће на задовољство Телекома и свих његових корисника. Такође, свједочимо да Телеком Српске поред пружања висококвалитетних услуга даје значајну подршку бројним хуманитарним акцијама, спорту, култури, образовању, као важним аспектима свакодневног живота корисника, те да послујући друштвено одговорно улаже у развој правих вриједности и ствара љепше животно окружење на задовољство свих, а на добробит цијеле Републике Српске и нашег народа'', написао је, између осталог, Додик у честитки. 

Дан Телекома Српске окупио је на прослави бројне пријатеље ове компаније, пословне сараднике и медије, као и високе званице, између осталог и у име подсјећања на све оно што телекомуникације значе за модерно друштво у цјелини, које почива на инфраструктури и услугама које ове компаније обезбјеђују и без којих се у данашње доба више не може замислити нити један сегмент људског живота и рада. 

М:тел је овим догађајем обиљежио све досадашње успјехе, али и најавио даље ширење свог дјеловања на пољу телекомуникација на овим просторима. У неформалном дијелу вечери наступили су оркестар РТС-а Биг Бенд и Јелена Томашевић. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Раније био

17.09.2022 20:16

Телеком Српске ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2022 04:42

Рудоња продао.

Name

Реx

17.09.2022 20:33

Најскупљу телефонију имамо,брука и срамота ста народу раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Телекомуникације и медији у РС

17.09.2022 21:17

МТЕЛ ... БН, РТРС, АТВ ... Глас Оглас ... Други ... У БХ ... МТЕЛ, БХ Телеком, БХРТ, Хаyат, Аваз, Други ... У Херцег Босни ... ХТ Еронет, вјероватно МТЕЛ, Херцег ТВ, други ...

ОДГОВОРИТЕ