M:tel obilježio 16 godina uspješnog poslovanja

U Banjaluci je 16. septembra 2022. godine, spektakularno i svečano obilježen Dan Telekoma Srpske. 

Republika Srpska 17.09.2022 | 21:48
M:tel obilježio 16 godina uspješnog poslovanja

Kompanija m:tel je ove godine obilježila Dan Telekoma Srpske, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Republike Srbije, kao i mnogobrojnih zvanica iz svijeta telekomunikacija, privrede, nauke, kulture, sporta… Ovo je bila i prilika da se na izuzetnom primjeru kompanije m:tel ukaže važnost međusobne saradnje dvije zemlje, kao i značaj ulaganja Republike Srbije u privredu Republike Srpske. 

Spektakularnim predstavljanjem ’budućnosti’, u vidu hologramskog obraćanja generalne direktorke Jelene Trivan, a koju ova kompanija obezbjeđuje zajednici u kojoj posluje i svojim korisnicima, svečanost je imala za cilj da i na ovaj način prikaže viziju kompanije m:tel da ostane lider na polju telekomunikacija na ovim prostorima. 

Na ovoj proslavi predstavljena je i aplikacija m:universe, koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, na specifičan način, u vremenskoj tački današnjih modernih tehnoloških kretanja. 

Jelena Trivan, pozdravljajući goste u vidu holograma, rekla je: „Simbolično na današnji dan  pustili smo u rad našu novu aplikaciju m:universe. Hteli smo da nove generacije sa lakoćom, kroz modernu tehnologiju, uče o svojoj istoriji  i slavnim precima, a da se mi podsetimo šta su nam oni ostavili u amanet. Zaostavština Pupina, Tesle, Alasa, ima snagu da na temelju nje mi stvorimo nešto našim potomcima. Čini mi se da je m:tel to uspeo''.

''Danas našu grupu čine Supernova, Logosoft i Financ, a imamo finansijsko i upravljačko učešće u Globalu Austrije i m:tel Podgorice. Naša porodica će uskoro biti proširena novim članicama, a ova će firma postati još snažnija. Po prvi put ulažemo i u igrani sadržaj i TV kanale, a naša se ponuda širi“, rekla je Trivan i dodala da je ostvarena dobit kompanije 48,4 miliona u prvih šest mjeseci i veća je za 10 miliona nego prethodne godine.

„Bila je 18,4 miliona u prvom kvartalu, a akcije na berzi svakog meseca rastu, što je prava retkost u ovakvim finansijskim uslovima u svetu. Ali to su brojevi. A iza njih mora da postoji vizija, ideja gde želite da budete“, naglasila je Jelena Trivan.

„Telekom Srbije je telekomunikacioni lider na Balkanu, a naša je dužnost da budemo stub privrede Republike Srpske, a ujedno i pouzdani i najuspešniji strani investitor u Bosni i Hercegovini i kompanija koja služi svim građanima. Danas se sport, kultura, obrazovanje, ne mogu zamisliti bez naše podrške. Okrenuli smo se i zaboravljenima. Našom akcijom 'Niste sami' pokazali smo brigu o onima o kojima drugi ne brinu. Ulazimo u svaku kuću, ne samo svojim signalom, nego i svojom brigom. Vizija nam je da rastemo i napredujemo onako kako cela grupacija napreduje. Da spajamo dve zemlje i ljude koji u njima žive.  Da budemo najbolja mreža u Bosni i Hercegovini“, poručila je Trivan.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija grupe, u ime cijele Grupe poželio je dobrodošlicu gostima ove proslave, te naglasio da je veoma ponosan na činjenicu što je od 2006. godine, kada je raspisan tender za kupovinu akcija Telekoma Srpske učestvovao u tom projektu.

„Veoma mi je drago što Telekom Srpske i nakon 15 godina, ne samo da uspešno posluje na teritoriji BiH, nego zajedno sa Telekomom Srbije učestvuje u svim projektima međunarodne ekspanzije. Zahvalio bih se Jeleni Trivan, menadžmentu Telekoma Srpske i svim radnicima, jer su oni glavni pokretač i snaga kompanije i njima se ponosimo. Imamo velike i ambiciozne planove i želimo da postanemo kompanija koja je prepoznata u čitavom svetu", rekao je Lučić.

Skupu se obratila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, koja je u ime Vlade Republike Srbije pozdravila prisutne. „Izuzetno sam ponosna kada vidim kojim pravcem ide naš put, put Republike Srpske, put Srbije, jer naš put, put budućnosti je zajednički. Telekom Srpske je primer kompanije koja izuzetno uspešno posluje i u ova izazovna vremena, koja se i dalje razvija i napreduje i ponos je i Republike Srpske i Srbije“. 

Putem video-poruke, ovaj praznik čestitala je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja se obilježavanju Dana Telekoma Srpske i pridružila, zajedno sa ostalim visokim zvanicama iz Vlade Republike Srpske.

Pozdravivši domaćine, kao i goste proslave, predsjednica Cvijanović je poručila kompaniji m:tel:

„Vi ste važan resurs Republike Srpske, ali reći ću i veoma važna spona Srpske sa Srbijom, ne samo zbog toga što upošljavate veliki broj ljudi, ne zbog investicija koje ste realizovali i onih koji ćete realizovati, ne samo zbog usluga koje dajete svojim korisnicima, već zato što mi svi zajedno, uključujući i vas činimo integralni, ekonomski prostor između Republike Srpske i Srbije. Hvala vam za vaše uspjehe, to su uspjesi i Republike Srpske i Republike Srbije. Nadam se u narednom periodu da ćete jednako kao i do sada bilježiti velike poslovne uspjehe na dobrobit i građana Srpske i građana Srbije“.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, obraćajući se prisutnima rekao je da je govoreći iz prizme ekonomske stabilnosti, kompanija m:tel jedan od najvažnijih stubova Republike Srpske i BiH. „U današnjem svijetu, telekomunikacije odavno više nisu luksuz, nego su potreba. Razvijene zemlje su shvatile da moderna telekomunikaciona infrastruktura ne predstavlja samo preduslov privrednog rasta već su njen razvoj i kvalitet nezamjenjivi činioci poslovanja na globalnim tržištima i dio su svake privredne politike svih onih zemalja koje žele naprijed“, naglasio je Tegeltija te dodao da je m:tel najbolji primjer funkcionisanja specijalnih i paralelnih veza između Republike Srpske i Republike Srbije koje su donijele dobrobit svima. 

Povodom obilježavanja Dana Telekoma Srpske, čestitku je uputio srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

„Telekom Republike Srpske, od svog osnivanja do danas izrastao je u modernu kompaniju koja je orijentisana ka slobodnom tržištu i sposobna da se suoči sa svim njegovim izazovima, i iskreno vjerujem da će tako biti i ubuduće na zadovoljstvo Telekoma i svih njegovih korisnika. Takođe, svjedočimo da Telekom Srpske pored pružanja visokokvalitetnih usluga daje značajnu podršku brojnim humanitarnim akcijama, sportu, kulturi, obrazovanju, kao važnim aspektima svakodnevnog života korisnika, te da poslujući društveno odgovorno ulaže u razvoj pravih vrijednosti i stvara ljepše životno okruženje na zadovoljstvo svih, a na dobrobit cijele Republike Srpske i našeg naroda'', napisao je, između ostalog, Dodik u čestitki. 

Dan Telekoma Srpske okupio je na proslavi brojne prijatelje ove kompanije, poslovne saradnike i medije, kao i visoke zvanice, između ostalog i u ime podsjećanja na sve ono što telekomunikacije znače za moderno društvo u cjelini, koje počiva na infrastrukturi i uslugama koje ove kompanije obezbjeđuju i bez kojih se u današnje doba više ne može zamisliti niti jedan segment ljudskog života i rada. 

M:tel je ovim događajem obilježio sve dosadašnje uspjehe, ali i najavio dalje širenje svog djelovanja na polju telekomunikacija na ovim prostorima. U neformalnom dijelu večeri nastupili su orkestar RTS-a Big Bend i Jelena Tomašević. 

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ranije bio

17.09.2022 20:16

Telekom Srpske ...

ODGOVORITE
Name

Re

18.09.2022 04:42

Rudonja prodao.

Name

Rex

17.09.2022 20:33

Najskuplju telefoniju imamo,bruka i sramota sta narodu rade.

ODGOVORITE
Name

Telekomunikacije i mediji u RS

17.09.2022 21:17

MTEL ... BN, RTRS, ATV ... Glas Oglas ... Drugi ... U BH ... MTEL, BH Telekom, BHRT, Hayat, Avaz, Drugi ... U Herceg Bosni ... HT Eronet, vjerovatno MTEL, Herceg TV, drugi ...

ODGOVORITE