Петковић: Курти поново пријети ратним покличима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да када се мрзитељи свега српског удруже, поново сведочимо отвореним претњама и ратним покличима Аљбина Куртија, који је у интервјуу "Вечерњем листу" нашао плодно и погодно тло за своје ратнохушкачке претензије.

Србија 17.09.2022 | 18:10
Петковић: Курти поново пријети ратним покличима

"Своју болесну опсесију ратом и сукобима Курти очигледно не може, нити жели да сакрије, већ се њима отворено хвали, па са сваком новом поруком сведочимо новим претњама по мир и стабилност на подручју, не само Косова и Метохије, него и читавог Западног Балкана", укаао је Петковић, саопштено из Канцеларије за КиМ.

Он је навео да оно што у свим кризама и сукобима Куртијев помрачен ум не види, јесте да су његови напади на Србе пуни логичких грешака, кршења споразума и напослетку мржње према Србима.

"Док се повремено хвали како је "Србија слаба, а Косово надмоћно" (изјава од 8. септембра), сада тврди како се Београд наоружава и демонстрира своју снагу", истакао је Петковић.

Истина је да је једини који има потребу да одмерава мишиће и прети сукобима да би сакрио своју инфантилност, управо Курти, док Београд на челу са председником Александром Вучићем посвећено чува мир и стабилност, али чува и српски народ на Косову и Метохији од Куртијевих насртаја, навео је Петковић.

"А КиМ ће остати колевка Србије, желео то Курти да прихвати или не", поручио је Петковић.

Он је додао да се нада да су његов ратни поклич из "Вечерњег листа" добро прочитали и разумели они који морају да га обуздају пре него што се простор Косова и Метохије претвори у ново жариште сукоба и натерају га да формира Заједницу српских општина и то онако како је договорено у Бриселу, пре скоро десет година и никако другачије.

(Тањуг/ фото: Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар