Вучић одликовао Орбана Орденом Републике Србије

Председник Александар Вучић одликовао је мађарског премијера Виктора Орбана Орденом Републике Србије на великој огрлици за изузетне заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа две земље.

Србија 16.09.2022 | 11:12
Вучић одликовао Орбана Орденом Републике Србије

- Част ми је и задовољство што сам имао прилику да одликујем премијера Мађарске Виктора Орбана. Са великим поносом констатујем да ово одликовање додељујем великом и искреном пријатељу Србије.

Хвала председнику Владе Мађарске на доприносу и унапређењу односа. Захвални смо мађарским пријатељима на подршци, а посебно и Вама лично, коју пружате Србији по свим важним питањима.

Будите уверени да грађани Србије цене такве пријатеље и комшије. Одлика пријатеља је да подржавају једни друге, будите сигурни да ће Мађарска увек моћи да рачуна на искрено пријатељство и подршку Србије - рекао је Вучић.

- Част ми је што сам имао прилику да преузмем од Вас орден Републике Србије, ретко се даје одликовање људима који су још у служби. Схватам да одликовање нисам добио због оног што сам до сада учинио, него због оног што ћу даље чинити за Србију и Мађарску.

Пријатељство нам је олакшано тиме што Србија има таквог руководиоца са којим можемо неговати и лично пријатељство. Пријатељство је окрњено само када је реч о ватерполу, ту морамо да се боримо једни против других. Историја нас и те како подсећа на заједничку мисију, а то је да заједнички треба да одбранимо јужна врата Европе.

То је са једне стране и мисија и одговорност и Србије и Мађарске. Историја, географија, вишевековно пријатељство нас везују, захвалан сам и Вама и српском народу што сматрате да сам ја достојан да добијем одликовање Републике Србије - рекао је Орбан.

(Курир)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Денy

16.09.2022 09:25

ЕУ парламент је јуце донио одлуку да Мадјарску висе не сматрају демократијом него „резимом“. Бит це јој ускрацена помоц из ЕУ фондова од око 20 милијарди Еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљива је цињеница

16.09.2022 10:20

Да су кинези улозили у инвестицију у Мадјарску 7 милијарди долара бас сада такву су улозили и у Њемацку, али ето драги моји нама никако нису дозвољени ти стетни "малигни утицаји" зато сто нас Запад "воли" . Сада размисљајте.....Срецно

Name

Ре

16.09.2022 12:50

А мађар каже да му је отето Јадранско море. А шта ће тек рећи за Војводину. У памет се браћо срби.

Name

Ре

16.09.2022 22:49

Их ти то сматрас стетом? Мадјарска није сиромасна земља.

Name

Истина

16.09.2022 13:56

Насо је пријатеља,боли глава Цјела Европа га заобилази а ми одликујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошман

16.09.2022 15:17

Од кога се бране Јужна врата?

ОДГОВОРИТЕ