Vučić odlikovao Orbana Ordenom Republike Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je mađarskog premijera Viktora Orbana Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Srbija 16.09.2022 | 11:12
Vučić odlikovao Orbana Ordenom Republike Srbije

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam imao priliku da odlikujem premijera Mađarske Viktora Orbana. Sa velikim ponosom konstatujem da ovo odlikovanje dodeljujem velikom i iskrenom prijatelju Srbije.

Hvala predsedniku Vlade Mađarske na doprinosu i unapređenju odnosa. Zahvalni smo mađarskim prijateljima na podršci, a posebno i Vama lično, koju pružate Srbiji po svim važnim pitanjima.

Budite uvereni da građani Srbije cene takve prijatelje i komšije. Odlika prijatelja je da podržavaju jedni druge, budite sigurni da će Mađarska uvek moći da računa na iskreno prijateljstvo i podršku Srbije - rekao je Vučić.

- Čast mi je što sam imao priliku da preuzmem od Vas orden Republike Srbije, retko se daje odlikovanje ljudima koji su još u službi. Shvatam da odlikovanje nisam dobio zbog onog što sam do sada učinio, nego zbog onog što ću dalje činiti za Srbiju i Mađarsku.

Prijateljstvo nam je olakšano time što Srbija ima takvog rukovodioca sa kojim možemo negovati i lično prijateljstvo. Prijateljstvo je okrnjeno samo kada je reč o vaterpolu, tu moramo da se borimo jedni protiv drugih. Istorija nas i te kako podseća na zajedničku misiju, a to je da zajednički treba da odbranimo južna vrata Evrope.

To je sa jedne strane i misija i odgovornost i Srbije i Mađarske. Istorija, geografija, viševekovno prijateljstvo nas vezuju, zahvalan sam i Vama i srpskom narodu što smatrate da sam ja dostojan da dobijem odlikovanje Republike Srbije - rekao je Orban.

(Kurir)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Deny

16.09.2022 09:25

EU parlament je juce donio odluku da Madjarsku vise ne smatraju demokratijom nego „rezimom“. Bit ce joj uskracena pomoc iz EU fondova od oko 20 milijardi Eura.

ODGOVORITE
Name

Zanimljiva je cinjenica

16.09.2022 10:20

Da su kinezi ulozili u investiciju u Madjarsku 7 milijardi dolara bas sada takvu su ulozili i u Njemacku, ali eto dragi moji nama nikako nisu dozvoljeni ti stetni "maligni uticaji" zato sto nas Zapad "voli" . Sada razmisljajte.....Srecno

Name

Re

16.09.2022 12:50

A mađar kaže da mu je oteto Jadransko more. A šta će tek reći za Vojvodinu. U pamet se braćo srbi.

Name

Re

16.09.2022 22:49

Ih ti to smatras stetom? Madjarska nije siromasna zemlja.

Name

Istina

16.09.2022 13:56

Naso je prijatelja,boli glava Cjela Evropa ga zaobilazi a mi odlikujemo.

ODGOVORITE
Name

Бошман

16.09.2022 15:17

Од кога се бране Јужна врата?

ODGOVORITE