Под лупом цијене млијека, шећера, уља, брашна...

Брашно, со, шећер, млијечни производи, маст, уље, маргарин, хљеб, шећер, храна за дјецу и лијекови ових дана су под подебљаном лупом тржишних инспектора у Српској, који провјеравају да ли су на овим производима цијене формиране у складу са законом, односно да ли се поштује Уредба о ограничењу маржи у промету робе.

Република Српска 16.09.2022 | 07:43
Под лупом цијене млијека, шећера, уља, брашна...

"У седам контрола утврђене су неправилности, од којих се прекршај код три субјекта односи на прекорачење маржи, а код четири субјекта су утврђене неправилности по неком другом основу", речено је за "Независне новине" из Инспектората Републике Српске.

Ове контроле стартовале су прије неколико седмица, а спровођене су и у ранијим мјесецима, са мањим прекидима.

"Главни тржишни инспектор поново је издао налог да се од 1. септембра поново изврше контроле у трговачким субјектима, с циљем контроле формирања цијена, као и поштовања Уредбе о ограничењу маржи у промету робе", појаснили су из Инспектората РС.

Од почетка марта, како истичу, интензивно трају ванредне контроле у промету робе и стратешких животних намирница, како у трговачким центрима тако и у већим малопродајним маркетима.

(БН/Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Влашћу обесправљени грађанин

16.09.2022 05:51

Да има реда у власти,било би и у трговинама. Риба смрди од главе,давно су то паметнији од нас рекли. Додик,кад он престане красти и отимали народу из уста,тад ће и трговци.Значи никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

16.09.2022 05:53

Ма ко још.вјерује у контроле корумпираних инспектора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

16.09.2022 08:16

Инспектори да контролишу да ли су цијене законите?????? Нестало им пара, мале плате, како кажу, па кренули у обилазак газда продавница. Ко вјерује више инспекторима. Они и јесу узрок свих незаконитости овог друштва. Шљам је то огромни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

16.09.2022 08:43

А ста има ту инспекција да контролисе.Свака трговина има право да стави цијене које зели,а на народу је да одлуци да ли це купити ту или отици у другу продавницу.Није им дрзава ни помогла кад су отварали продавницу,е тако исто нема право да се мијеса у њихово пословање.То је ствар процијене власника продавнице за колико несто мозе или не мозе продати.Његов ризик-његов профит-његов минус....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.09.2022 13:51

Е баш си паметан да свако одлучује о висини цијена треба бити реалан а цијене нису.

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

17.09.2022 14:19

РЕ ЗА НОЛЕ Управу си што инспекција невид колике су марже што држава узима што несмањи пдв-е итд итд. ја се бавим производњом млијека и иста прича неможе се подићи цијена то користе соц. категорије пензионери дјеца итд. па нису мљекари социјално. Али и грађани кад год могу кажу они све добијају премије подстицаје а нико неће да ради све господа море сад и скијање и оплети по онима што раде. КО НЕЋЕ ДА СЕ БОРИ ЗА СЕБЕ НЕМОРА НИ ЈЕСТИ И АКО ЈЕ НЕГДЈЕ СКУПО НЕУЗИМАЈ И КРАЈ.

Name

Купац

16.09.2022 14:12

Катастрфалне цијене сваки дан нова цијена каква инспекција црна... Замагли вање опцију код народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

16.09.2022 16:03

КАСНО ГОСПОДО. МИ ВЕЋ ИЗДИШЕМО ОД ЛАНИ. ПА ПРЕД БОЖИЋ, ПА ПРЕД УСКРС, ПА ПРЕД ПЕТРОВСКИ, ГОПОИНСКИ ПИСТ, УЉЕ У РС И ДО 6 КМ. СРАМОТА И ГРЕХОТА. А 7 ПОПОВА, СА ДОДИКОМ НА МАЊАЧИ, ОД ЛУКСУЗА. СРАМОТА. ПОЛИТИЧАРИ И ПОПОВИ. НАЈВЕЋИ ЛОПОВИ. НЕДОЗВОЛИТЕ, ДА БУДЕ УБУДУЋЕ, ОВАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р Милан

16.09.2022 16:12

Држава ограничава марже, а хоће да подигне најниже плате!!? Не смањују се намети, порези....свака фирма у РС мора од оствареног промета да плаћа одредјени проценат за Привредну комору( гдје нико ништа не ради а дебеле плате), па проценат за Шуме РС итд.итд...,, зато се бројни објекти затварају а поштени радници губе какав-такав посао....Нека се прописују и цијене и марже, али побогу смањите буџетску потрошњу,, смањите намете...

ОДГОВОРИТЕ