Могуће је укинути листе чекања и повећати плате

- Болесне особе не треба да чекају!  То је изводљиво уз добру организацију и повећање плата здравственим радницима, категоричан је Кривокућа.

Република Српска 14.09.2022 | 20:13
Могуће је укинути листе чекања и повећати плате

Хирург на УКЦ РС и професор на бањалучком Медицинском факултету проф. др Божо Кривокућа, кандидат СДС-а за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици 3, каже да ће се залагати за деполитизацију здравственог система и свих јавних институција.

-Инсистираћу да се руководећи кадрови постављају искључиво на основу стручних и научних референци - казао је Кривокућа.

Проф.др Кривокућа наводи да ће се залагати да се укину листе чекања: 

- Болесне особе не треба да чекају!  То је изводљиво уз добру организацију и повећање плата здравственим радницима, категоричан је Кривокућа.

- У сарадњи са синдикатом и Љекарском комором треба уредити област докторске дјелатности кроз нова законска рјешења прилагођена ЕУ прописима, што ће резултирати побољшањем положаја ове професије,  каже др Кривокућа и додаје: 

-Такође у сарадњи са синдикатом и комором, потребно је уредити област сестринске дјелатности кроз законска рјешења прилагођена ЕУ и регулисање високе стручне спреме за сестре.

Он подсјећа да се као предсједник Струковног синдиката доктора медицине у периоду од 2006. до 2008. године изборио за најбоље плате здравствених радника у региону.

Др Кривокућа каже да ће у свом политичком дјеловању једнаку пажњу посветити заштити права свих категорија:

- Залагаћу се за бољи стандард бораца и повећање накнаде на 3 до 5 КМ по мјесецу учешћа у рату, а такође и за веће стимулације и суфинансирање за пољопривредне произвођаче и домаће производе.

Он наглашава да ће  се залагати и за стимулисање запошљавања у реални сектор, како би обезбједили већи прилив средстава у буџет, а са тиме и боље пензије.

Он подсјећа да је Економски програм СДС-а као приоритет предвидио изједначавање плата са платама у Федерацији БиХ.
- Континуирани приоритет мога дјеловања биће посвећен општим интересима свих грађана, истиче проф.др Божо Кривокућа, кандидат СДС за НСРС у изборној јединици 3.  

(БН)
 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Попај

14.09.2022 18:43

Тешко богами! Ову причу,са оволиком дуговима,немогуће је тако брзо поправити....који је то ауторитет???? Кад сви,али баш сви узимају коверту....опростите,мало је оних који то неће.....Бог је велики!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.09.2022 22:43

Најбољи професор,студенти знају.Дзајиц од како је поцео да се дрогира не везе са мозгом

Name

Рибник

14.09.2022 18:53

Браво докторе. Ваљда ће народ препознати то што радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.09.2022 19:15

И просвјету треба ослободити политике. Како је могуће да једна школа припадне СНСД-у а друга ДЕПОС-у и тако редом. Откуд политика у школи. Директор треба да буде образован а не политички послушник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.09.2022 19:25

Велика штета што овакав човјек није на челу клиничког центра у Бањалуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

14.09.2022 21:07

Једино у здравству није призната висока стручна спрема, изузетак док страначким улизицама је све дато... докле више... измишљају се радна мјеста да би се добио велики кофицијент, док плате у суседном ентитету за 500 км веће. Јели Српска бољи дио БИХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снежана

15.09.2022 04:39

Јао људи па образујте се бар да будете колико толико писмени па онда пишите и коментаришите! Ово је страшно!

Name

Татар

15.09.2022 08:18

Дуга је листа и жеља и обећања.А реални услови су сасвим другога стања

Name

Сцхаро

16.09.2022 17:06

Проф.др Божо Кривокућа је својом биографијом показао снагу свога ума. Он је гарант сваког успјеха. Зато гласајмо за човјека који иза себе има 100% радни и маични успјех.

ОДГОВОРИТЕ