Moguće je ukinuti liste čekanja i povećati plate

- Bolesne osobe ne treba da čekaju!  To je izvodljivo uz dobru organizaciju i povećanje plata zdravstvenim radnicima, kategoričan je Кrivokuća.

Republika Srpska 14.09.2022 | 20:13
Moguće je ukinuti liste čekanja i povećati plate

Hirurg na UКC RS i profesor na banjalučkom Medicinskom fakultetu prof. dr Božo Кrivokuća, kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3, kaže da će se zalagati za depolitizaciju zdravstvenog sistema i svih javnih institucija.

-Insistiraću da se rukovodeći kadrovi postavljaju isključivo na osnovu stručnih i naučnih referenci - kazao je Krivokuća.

Prof.dr Кrivokuća navodi da će se zalagati da se ukinu liste čekanja: 

- Bolesne osobe ne treba da čekaju!  To je izvodljivo uz dobru organizaciju i povećanje plata zdravstvenim radnicima, kategoričan je Кrivokuća.

- U saradnji sa sindikatom i Ljekarskom komorom treba urediti oblast doktorske djelatnosti kroz nova zakonska rješenja prilagođena EU propisima, što će rezultirati poboljšanjem položaja ove profesije,  kaže dr Кrivokuća i dodaje: 

-Takođe u saradnji sa sindikatom i komorom, potrebno je urediti oblast sestrinske djelatnosti kroz zakonska rješenja prilagođena EU i regulisanje visoke stručne spreme za sestre.

On podsjeća da se kao predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine u periodu od 2006. do 2008. godine izborio za najbolje plate zdravstvenih radnika u regionu.

Dr Кrivokuća kaže da će u svom političkom djelovanju jednaku pažnju posvetiti zaštiti prava svih kategorija:

- Zalagaću se za bolji standard boraca i povećanje naknade na 3 do 5 КM po mjesecu učešća u ratu, a takođe i za veće stimulacije i sufinansiranje za poljoprivredne proizvođače i domaće proizvode.

On naglašava da će  se zalagati i za stimulisanje zapošljavanja u realni sektor, kako bi obezbjedili veći priliv sredstava u budžet, a sa time i bolje penzije.

On podsjeća da je Ekonomski program SDS-a kao prioritet predvidio izjednačavanje plata sa platama u Federaciji BiH.
- Кontinuirani prioritet moga djelovanja biće posvećen opštim interesima svih građana, ističe prof.dr Božo Кrivokuća, kandidat SDS za NSRS u izbornoj jedinici 3.  

(BN)
 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Popaj

14.09.2022 18:43

Teško bogami! Ovu priču,sa ovolikom dugovima,nemoguće je tako brzo popraviti....koji je to autoritet???? Kad svi,ali baš svi uzimaju kovertu....oprostite,malo je onih koji to neće.....Bog je veliki!

ODGOVORITE
Name

Bravo

14.09.2022 22:43

Najbolji profesor,studenti znaju.Dzajic od kako je poceo da se drogira ne veze sa mozgom

Name

Ribnik

14.09.2022 18:53

Bravo doktore. Valjda će narod prepoznati to što radite.

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.09.2022 19:15

I prosvjetu treba osloboditi politike. Kako je moguće da jedna škola pripadne SNSD-u a druga DEPOS-u i tako redom. Otkud politika u školi. Direktor treba da bude obrazovan a ne politički poslušnik.

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.09.2022 19:25

Velika šteta što ovakav čovjek nije na čelu kliničkog centra u Banjaluci

ODGOVORITE
Name

Biber

14.09.2022 21:07

Jedino u zdravstvu nije priznata visoka stručna sprema, izuzetak dok stranačkim ulizicama je sve dato... dokle više... izmišljaju se radna mjesta da bi se dobio veliki koficijent, dok plate u susednom entitetu za 500 km veće. Jeli Srpska bolji dio BIH?

ODGOVORITE
Name

Snežana

15.09.2022 04:39

Jao ljudi pa obrazujte se bar da budete koliko toliko pismeni pa onda pišite i komentarišite! Ovo je strašno!

Name

Tatar

15.09.2022 08:18

Duga je lista i želja i obećanja.A realni uslovi su sasvim drugoga stanja

Name

Scharo

16.09.2022 17:06

Prof.dr Božo Krivokuća je svojom biografijom pokazao snagu svoga uma. On je garant svakog uspjeha. Zato glasajmo za čovjeka koji iza sebe ima 100% radni i maični uspjeh.

ODGOVORITE