Петровић писао Вучићу: Семберија се поноси Вама

- У сваком случају и без обзира да ли ћете бити у могућности да посјетите нашу Градску управу, народ Семберије и ја лично смо Вам захвални за све што сте урадили за нас, за Републику Српску и Србију, као и цијели српски народ у Србији, Српској, државама региона и расијању.

Република Српска 13.09.2022 | 21:24
Петровић писао Вучићу: Семберија се поноси Вама

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић упутио је отворено писмо предсјендику Србије Александру Вучића у коме га позива да, уколико 15. септембра буде долазио у Бијељину обавезно посјети и Градску кућу у том граду

Отворено писмо Петровић је објавио на фејсбук профилу:

- Поштовани господине Предсједниче Републике Србије,

У граду Бијељина 15. септембра биће одржана централна прослава Дана српског јединства, слободе и националне заставе и тог дана Семберија ће бити мјесто са ког ћемо послати поруку српског јединства које је засновано на духовним, економским, културним, спортским, родбинским и пријатељским везама нашег народа ма гдје год он живио.

Вјерујемо да ћете и Ви тог дана увеличати ову свечаност и учинити нам част да будете гост града Бијељина и зато, као градоначелник и домаћин позивам Вас да будете почасни гост Градске управе и тако нам пружите прилику да Вам се захвалимо на свему што сте у име матице Србије, урадили за Републику Српску, нашу Бијељину и наш народ.

Захваљујући политици коју водите, Србија је постала лидер међу државама у региону, чије се поруке и одлуке прате у цијелој Европи. Нажалост, ситуација са ове стране Дрине није ни приближно добра, ми овдје живимо у држави која је проглашена за најсиромашнију у Европи и први смо на листи земаља из којих је отишао највећи проценат становништва „трбухом за крухом“, заробљени у својеврсном страху једних од других, од свијета и отварања према региону.

Откако сте Ви на челу Србије, она је достигла максимум када су стране инвестиције у питању, отварање нових фабрика и постројења, склапање партнерских односа са успјешним привредницима и бизнисменима из цијелог свијета и то упркос огромним притисцима под којим се Србија налази све ове године, због одлучности да сачува Косово и Метохију и задржи објективан став о текућим проблемима у Европи и свијету.

За разлику од Ваше стрпљиве политике дијалога и компромиса која очигледно даје резултате и омогућава нашој Матици сигурност и стабилност, од нас инвеститори бјеже због нестабилног тржишта и неизвјесне политичке ситуације, али и због невиђене стопе криминала и корупције.

Народ Семберије памти подршку Републике Србије нашим инфраструктурним пројектима, за шта је само у претходних неколико година донирано милион евра за изградњу и обнову спортских и културних објеката (три школске спортске сале и Соколски дом). Свако ко путује из Семберије у Срем може да види нови мост на Сави и припремне радове за изградњу ауто-пута са наше стране, од чега ништа не би било да није добре воље и визије државе Србије.

Не треба посебно напомињати колико ће ауто-пут значити за цијелу Републику Српску, а посебно за Бијељину која ће постати још значајнија раскрсница путева између истока и запада, сјевера и југа.

Поштовани Предсједниче, не могу а да не споменем да сам студирао и дипломирао на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Моје студије је финансирала Република Србија, а ја сам користио све погодности студирања на буџету, иако тада нисам имао држављанство Србије.

Република Србија је школовала десетине хиљада студената из Републике Српске и других земаља гдје живе Срби, без обзира да ли имају или немају српско држављанство и тако још једном показала да је истинска матица и мајка свим Србима без обзира на којој страни свијета живе.

У Србији живи и моја вјереница Јелена која је запослена у Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС). Она није члан Ваше, нити било које друге странке, али то јој није била препрека за запослење и зато је типичан примјер да се у Србији вреднују знање и рад, а да се може успјети у свом послу и без страначке књижице коју јој нико није тражио приликом конкурисања и запослења, што је у Републици Српској практично немогуће, на нашу велику жалост.

Морам похвалити и нови изглед УКЦС - сада већ бивша зграда Поликлинике је модеран Медицински центар са савременом опремом и може парирати најсавременијим европским болницама.

Морам се осврнути и на актуелну епидемиолошку ситуацију у виду пандемије вируса ковид која полако, али сигурно јењава. Током прошле и претпрошле године био је мобилисан комплетан здравствени систем који се у Републици Србији показао као врло ефикасан. У рекордном року изграђене су нове ковид-болнице, а из прве руке знам да здравственим радницима ниједног тренутка није зафалило било шта од медицинске опреме и заштите, као и да је свим пацијентима било доступно лијечење које је пратило свјетске протоколе.

На жалост, са ове стране Дрине није била ни изблиза слична ситуација и довољно је подсјетити се на шокантну чињеницу да су пацијенти у нашим болницама, умјесто медицинског, добијали технички кисеоник, као и да смо имали највећу стопу смртности од ковида у Европи.

Не заборављамо ни да је Република Србија омогућила вакцинацију свим заинтересованим грађанима из Републике Српске и остатка Босне и Херцеговине, без обзира на националност, који су се из Србије враћали задовољни због одличне организације процеса вакцинације.

Морам Вам признати, цијењени Предсједниче, да често долазим у Београд, посјећујем храм Светог Саве, а прошле недјеље био сам у Народном музеју и сви ми знамо да је храм завршен, а музеј обновљен за вријеме Вашег мандата. Путовао сам и брзим возом „Соко“, често љетујем у братској Грчкој, а одлично урађен дио Коридора 10 кроз Грделичку клисуру олакшао је свим возачима путовање и омогућио осјећај сигурности и уживања у вожњи кроз Србију.

За годину-двије моћи ћемо и ми из Бијељине да путујемо ауто-путем непрекидно дуж цијелог тог правца. Још једном понављам: да није Ваше помоћи, ми овдје никада не би започели тај изузетно важан инфраструктурни пројекат.

Због свега овога и још много чега, биће нам велика част ако посјетите Бијељину и, још већа, да посјетите Градску управу, чиме ћете бити уписани у историју нашег града као први шеф српске државе који је посјетио нашу Градску кућу. Тог дана желимо да оставимо по страни све наше дневно-политичке теме и да са овог мјеста пошаљемо снажну поруку саборности и јединства нашег српског народа, без обзира у којој држави живи.

У сваком случају и без обзира да ли ћете бити у могућности да посјетите нашу Градску управу, народ Семберије и ја лично смо Вам захвални за све што сте урадили за нас, за Републику Српску и Србију, као и цијели српски народ у Србији, Српској, државама региона и расијању.

Срдачно Вас поздрављамо из равне Семберије - каже се у отвореном писму градоначелника Бијељине Љубише Петровића.

(БН) 

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Бијељинац

13.09.2022 19:28

Треба мало имати и поноса. Нисмо ни ми репа без коријена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

13.09.2022 19:48

Љубиша , свака част теби а и Вучићу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

13.09.2022 19:51

Свака част Љубиша Петровићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка!

14.09.2022 06:28

Е ОВО ЈЕ ПРАВИ ПОЛИТИЧАР! А не као ови полтрони и криминалци на власти!

Name

Отахарин

13.09.2022 19:53

?Градонацелнице. Тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око све види

13.09.2022 19:54

Са мало ријеци исприцана сва истина у задњи 10 година то мозе само геније хвала и теби Петровицу за толику борбу за СВЕ СРБЕ СВЈЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.09.2022 20:05

Браво Љубиса!!! Свака цаст на захвалности. Прави цовјек,на правом мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

13.09.2022 20:13

Све честитке за господина Петровића искрено из срца написано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

13.09.2022 20:16

Ај има несто и занимљиво а стварно ми је јадно висе ови изјава за популаризам појединаца. Хвалоспјевима и додворавањима дај људи несто радите на бољем и угодније животу, привреди, економији. Не само ми срби српски народ српско јединство српско ста ја знам висе само да придонијети масе а економија нула кредит за кредитом. Дај бре људи и дјеца нам бјезе по свету. Ко од кандидата форсира економију и борбу против корупције има мој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

WУК

13.09.2022 21:51

Ре. +. ?????????

Name

@+

15.09.2022 14:22

Па гласај против корупције, ваљда си до сада видео ко је корумпиран у дрзави а ко није. Не треба бити много паметан за то, превисе је оцигледно.

Name

Казаница снсд

13.09.2022 20:17

И ми се у Броду поносимо са радом општинске администрације. Планирају се сигурно пројекти у наредном периоду - фирме и слично. А и начелник одлично ради посао. Слаже се добро са свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСА

13.09.2022 20:33

Сада видим да има наде за овај народ. Браво Петровицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

13.09.2022 20:36

Браво,браво!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.09.2022 20:39

Свака част за 4 године предсједник Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

13.09.2022 20:44

Браво љубиша тако се то ради са пресједником свих срба, а не као додик у загрљај милановић а он за узврат дошао у јаице да обиљежи маестрал, акцију и злочин усташко муслимански зликоваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

13.09.2022 20:45

На изборима остави СНСД,Мићове,Цицкове и Оренове олоше на нивоу статистичке грешке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКАН

13.09.2022 20:45

Браво Љубиса ! Није српско јединство једнако СНСД+Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каја

13.09.2022 21:17

Љубе.. Диван човјек, доктор, хуманиста. Људина у политици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

13.09.2022 22:50

Овдје има посла за Сцхмита. Режим користи скуп да се са државним парама рекламира пред Изборе. А Вучић ако дођје знаци да опет подржава секту као и прошли пут. Опозиција да реагује и каже једном истину Вуцицу да директно дијели Српски народ у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

14.09.2022 01:40

Прави коментар. Свака цаст.

Name

Нада

14.09.2022 05:40

И ја нешто мислим као ви мислим.

Name

Јелена

14.09.2022 04:19

Браво господине нацелнице,доле мафијо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

14.09.2022 04:41

Поздрав за насег постеног градонацелника. Браво...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.09.2022 05:18

А да то србско јединство не пресводи мозда СНСд-е са унуком на целу.Па ми срби се спрдамо сами са собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.09.2022 06:43

Браво Господине Љубиша на господском понашању, а има се у кога угледат кочијаш из Лакташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.09.2022 07:51

НЕКАДА ЈЕ ДОБРО БИТИ ОПСИРАН.АЛИ АКО СУ ЉУДИ ЗДРАВЕ ПАМЕТИ.АЛИ ПОСТО ЈЕ ВИСЕ БОЛЕСНИХ НЕГО ЗДРАВИХ БОЉЕ КРАЦЕ И КОНКРЕТНИЈЕ.ВРЕМЕНА СУ ЦУДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2022 10:31

Свака цаст градонацелнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЈВ

15.09.2022 21:03

Постовани Љубиса, хвала ти за све сто радис за нас, бескрајно смо ти захвални и зелимо свако добро теби и твојој породици! Свака цаст твојим родитељима сто су одгојили тако паметног и вредног, карактерног цовека, ово је заиста реткост за среати. Зато се надам свим срцем да це промене доци, да це бити боље и да це бар упола ситуација у РС и у Семберији бити као у Србији, да крену инвестиције, нова вредност да се ствара и да озивимо јер имамо све сто треба... Само да се смање корупција, крадја и криминал... Срдацан поздрав!

ОДГОВОРИТЕ