МУП забранио шетњу у оквиру Европрајда и литије

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да је забранило шетњу у оквиру Европрајда, која је била планирана за суботу 17. септембра у Београду.

Србија 13.09.2022 | 17:31
МУП забранио шетњу у оквиру Европрајда и литије

Како стоји у саопштењу, та одлука је донета на основу Закона о јавном окупљању.

"Министарство унутрашњих послова, на основу Закона о јавном окупљању у складу са Уставом Републике Србије, донело је решења да не дозволи шетњу учесника 'Европрајд 2022' као ни учесника породичне шетње у организацији 'антиглобалиста' у Београду у суботу 17. септембра 2022. године. Након обављене безбедносне процене утврђено је да постоји висок ризик да ће безбедност учесника обе шетње на најављеним трасама бити угрожена, као и безбедност других грађана", стоји у саопштењу.

"Имајући у виду да, према пријавама, обе шетње треба да се одрже у непосредној близини, једна у оквиру манифестације 'Европрајд 2022' и друга у организацији грађана чији су ставови супротни са ставовима припадника ЛГБТ популације, а који отворено изражавају противљење одржавању манифестације 'Европрајд 2022', процењено је да постоји опасност да ће доћи до напада и сукоба, као и опасност од насиља, уништавања имовине и других облика нарушавања јавног реда у већем обиму", додаје се у објави.

(Б92) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миле

13.09.2022 18:19

Нисам за опцију хомосексуалци -лезбејке, али, хоћемо ли увјек бити ван свијета? Не ваља какве поруке о нама шаљемо у свијет. Дали су сви луди а ми паметни ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.09.2022 19:41

У свијет је послата исправна порука. Узмите их себи и парадирајте колико вам дуса зели. Сто је нормално и искрено постено. Ако је неко луд небудиму друг. Тако казе стара пословица.

Name

Ре,Миле

14.09.2022 12:14

Шаљемо поруке да нам је традиција да породицу стављамо на прво мјесто,за разлику од запада.Наша религија,култура,понос,увијек су били изнад трулог запада,и тако ће и остати,без обзира какву слику о нама имали људски изроди.

Name

Слависа

14.09.2022 06:49

Нека парадирају у својој куци ..то им нико не брани ..овако иритирају цео православни свет ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Православни свијет?

14.09.2022 18:58

Ми смо спрдња од народа! Православље нам је само на папиру! Ми иритирамо друге нашим идиотским и ретардираним погледом на свијет. Црква нам.пуна хомосексуалаца и педофила а ми причамо о моралу и поштењу!? Треба нас уништити!