MUP zabranio šetnju u okviru Evroprajda i litije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je zabranilo šetnju u okviru Evroprajda, koja je bila planirana za subotu 17. septembra u Beogradu.

Srbija 13.09.2022 | 17:31
MUP zabranio šetnju u okviru Evroprajda i litije

Kako stoji u saopštenju, ta odluka je doneta na osnovu Zakona o javnom okupljanju.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, na osnovu Zakona o javnom okupljanju u skladu sa Ustavom Republike Srbije, donelo je rešenja da ne dozvoli šetnju učesnika 'Evroprajd 2022' kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji 'antiglobalista' u Beogradu u subotu 17. septembra 2022. godine. Nakon obavljene bezbednosne procene utvrđeno je da postoji visok rizik da će bezbednost učesnika obe šetnje na najavljenim trasama biti ugrožena, kao i bezbednost drugih građana", stoji u saopštenju.

"Imajući u vidu da, prema prijavama, obe šetnje treba da se održe u neposrednoj blizini, jedna u okviru manifestacije 'Evroprajd 2022' i druga u organizaciji građana čiji su stavovi suprotni sa stavovima pripadnika LGBT populacije, a koji otvoreno izražavaju protivljenje održavanju manifestacije 'Evroprajd 2022', procenjeno je da postoji opasnost da će doći do napada i sukoba, kao i opasnost od nasilja, uništavanja imovine i drugih oblika narušavanja javnog reda u većem obimu", dodaje se u objavi.

(B92) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mile

13.09.2022 18:19

Nisam za opciju homoseksualci -lezbejke, ali, hoćemo li uvjek biti van svijeta? Ne valja kakve poruke o nama šaljemo u svijet. Dali su svi ludi a mi pametni ?

ODGOVORITE
Name

re

13.09.2022 19:41

U svijet je poslata ispravna poruka. Uzmite ih sebi i paradirajte koliko vam dusa zeli. Sto je normalno i iskreno posteno. Ako je neko lud nebudimu drug. Tako kaze stara poslovica.

Name

Re,Mile

14.09.2022 12:14

Šaljemo poruke da nam je tradicija da porodicu stavljamo na prvo mjesto,za razliku od zapada.Naša religija,kultura,ponos,uvijek su bili iznad trulog zapada,i tako će i ostati,bez obzira kakvu sliku o nama imali ljudski izrodi.

Name

Slavisa

14.09.2022 06:49

Neka paradiraju u svojoj kuci ..to im niko ne brani ..ovako iritiraju ceo pravoslavni svet ..

ODGOVORITE
Name

Pravoslavni svijet?

14.09.2022 18:58

Mi smo sprdnja od naroda! Pravoslavlje nam je samo na papiru! Mi iritiramo druge našim idiotskim i retardiranim pogledom na svijet. Crkva nam.puna homoseksualaca i pedofila a mi pričamo o moralu i poštenju!? Treba nas uništiti!