Полажу камен темељац, а мене звали издајником

"Сада сам срећан што имамо почетак радова који треба да обиљеже 15.септембра. То је изузетно важан догађај. Срећан сам што сам дао мали допринос да се то деси, мада сам због тога имао страшне оптужбе од стране Додика, министра Кошарца и многих других да сам издајник", наводи Босић.

Република Српска 13.09.2022 | 15:54
 Полажу камен темељац, а мене звали издајником

- Идеја о потреби ауто-пута Београд-Сарајево је настала давно, а онда је турски предсједник Ердоган обећао у Санџаку да ће помоћи да се Санџак и Сарајево боље повежу. Предсједник Србије Вучић је са Ердоганом договорио сарадњу јер је то и веза Београдас са Сарајевом- подсјећа члан Предсједништва СДС Младен Босић.

Међутим, каже он, било је очигледно да би траса аутопута Београд - Сарајево била најисплативија са становишта броја корисника која иде преко Тузле, Брчког и Бијељине.

"Ја сам поднио декларацију Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да се уврсти и та траса у пројекат и то су подржали и посланици из Федерације БиХ из ових крајева тако да је имала довољну већину за усвајање. Нису подржали СНСД, ХДЗ и посланици који су директно били заинтересовани за ову другу трасу. Интересантно и невјероватно ми је било да је против те трасе гласала и тадашња посланица СНСД-а Милица Марковић из Бијељине", каже Босић, који је тада предсједавао Представничким домом Парламентарне скупштине БиХ.

Он даље наглашава да је предсједник Вучић чекао да се органи власти БиХ одреде око трасе и након те Декларације је предложио да се поред раније усвоји и ова траса.

"Сада сам срећан што имамо почетак радова који треба да обиљеже 15.септембра. То је изузетно важан догађај. Срећан сам што сам дао мали допринос да се то деси, мада сам због тога имао страшне оптужбе од стране Додика, министра Кошарца и многих других као да сам издајник", наводи Босић.

Према његовим ријечима, нажалост од тада до данас са стране Републике Српске ништа није урађено, осим што је Србија увелико поодмакла са радовима и најавила да ће она урадити и овај крак од границе до Бијељине.

"Ова дионица је управо важна и као дио аутопута Бањалука- Београд. Тај аутопут је требао бити приоритет Републике Српске, али је Додикова власт поставила да су им приоритети повезивање са Хрватском, а не директно са Србијом преко Посавине и Семберије", закључио је Босић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милош

13.09.2022 14:15

Секта је то мој Младене, теска секта састављена од лопова,преваранара, лажова и криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

13.09.2022 14:54

По додику, сви који не краду су издајници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потоп

13.09.2022 16:34

Главни издајник је цавиц, срусио војску рс, помого му додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ремзија А.

13.09.2022 18:20

Мој Босићу ! И врло скромном разуму било је нормално пут Бања Лука-Београд. Уосталом за то је рат и вођен.Сјећам се ,били сте увијек на правом путу. Али,шта можемо,овдје побјеђују комунисти ! Али сада су се много промијенили... само рачунају милионима ! Није то било раније. Не стављају више ни слике Маркса и Енгелса... Лењина и Тита !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадро Б.

13.09.2022 18:31

Идете аутопутом Бања Лука- Градишка. И до Новске , и сада се враћамо у Градишку , пола сата !? Шта је замислио аутор, па да нас повеже са Загребом. Вјероватно,био прегласан ! Тако то раде српски комунисти. Шта можемо ,мој Господине Босићу, наши гласачи су за њих !!

ОДГОВОРИТЕ