Polažu kamen temeljac, a mene zvali izdajnikom

"Sada sam srećan što imamo početak radova koji treba da obilježe 15.septembra. To je izuzetno važan događaj. Srećan sam što sam dao mali doprinos da se to desi, mada sam zbog toga imao strašne optužbe od strane Dodika, ministra Košarca i mnogih drugih da sam izdajnik", navodi Bosić.

Republika Srpska 13.09.2022 | 15:54
 Polažu kamen temeljac, a mene zvali izdajnikom

- Ideja o potrebi auto-puta Beograd-Sarajevo je nastala davno, a onda je turski predsjednik Erdogan obećao u Sandžaku da će pomoći da se Sandžak i Sarajevo bolje povežu. Predsjednik Srbije Vučić je sa Erdoganom dogovorio saradnju jer je to i veza Beogradas sa Sarajevom- podsjeća član Predsjedništva SDS Mladen Bosić.

Međutim, kaže on, bilo je očigledno da bi trasa autoputa Beograd - Sarajevo bila najisplativija sa stanovišta broja korisnika koja ide preko Tuzle, Brčkog i Bijeljine.

"Ja sam podnio deklaraciju Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da se uvrsti i ta trasa u projekat i to su podržali i poslanici iz Federacije BiH iz ovih krajeva tako da je imala dovoljnu većinu za usvajanje. Nisu podržali SNSD, HDZ i poslanici koji su direktno bili zainteresovani za ovu drugu trasu. Interesantno i nevjerovatno mi je bilo da je protiv te trase glasala i tadašnja poslanica SNSD-a Milica Marković iz Bijeljine", kaže Bosić, koji je tada predsjedavao Predstavničkim domom Parlamentarne skupštine BiH.

On dalje naglašava da je predsjednik Vučić čekao da se organi vlasti BiH odrede oko trase i nakon te Deklaracije je predložio da se pored ranije usvoji i ova trasa.

"Sada sam srećan što imamo početak radova koji treba da obilježe 15.septembra. To je izuzetno važan događaj. Srećan sam što sam dao mali doprinos da se to desi, mada sam zbog toga imao strašne optužbe od strane Dodika, ministra Košarca i mnogih drugih kao da sam izdajnik", navodi Bosić.

Prema njegovim riječima, nažalost od tada do danas sa strane Republike Srpske ništa nije urađeno, osim što je Srbija uveliko poodmakla sa radovima i najavila da će ona uraditi i ovaj krak od granice do Bijeljine.

"Ova dionica je upravo važna i kao dio autoputa Banjaluka- Beograd. Taj autoput je trebao biti prioritet Republike Srpske, ali je Dodikova vlast postavila da su im prioriteti povezivanje sa Hrvatskom, a ne direktno sa Srbijom preko Posavine i Semberije", zaključio je Bosić.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miloš

13.09.2022 14:15

Sekta je to moj Mladene, teska sekta sastavljena od lopova,prevaranara, lažova i kriminalaca.

ODGOVORITE
Name

Boris

13.09.2022 14:54

Po dodiku, svi koji ne kradu su izdajnici

ODGOVORITE
Name

Potop

13.09.2022 16:34

Glavni izdajnik je cavic, srusio vojsku rs, pomogo mu dodik

ODGOVORITE
Name

Remzija A.

13.09.2022 18:20

Moj Bosiću ! I vrlo skromnom razumu bilo je normalno put Banja Luka-Beograd. Uostalom za to je rat i vođen.Sjećam se ,bili ste uvijek na pravom putu. Ali,šta možemo,ovdje pobjeđuju komunisti ! Ali sada su se mnogo promijenili... samo računaju milionima ! Nije to bilo ranije. Ne stavljaju više ni slike Marksa i Engelsa... Lenjina i Tita !?

ODGOVORITE
Name

Kadro B.

13.09.2022 18:31

Idete autoputom Banja Luka- Gradiška. I do Novske , i sada se vraćamo u Gradišku , pola sata !? Šta je zamislio autor, pa da nas poveže sa Zagrebom. Vjerovatno,bio preglasan ! Tako to rade srpski komunisti. Šta možemo ,moj Gospodine Bosiću, naši glasači su za njih !!

ODGOVORITE