Божовић: Локалне заједнице морају да имају користи од својих ресурса

Локалним заједницама у Републици Српској ћемо омогућити да користе ресурсе које имају и да се средства врате тамо одакле се убирају у буџет, а не да то зависи од неког у централи, изјавио је Маринко Божовић, носилац листе за Народну скупштину у Изборној јединици 8.  

Република Српска 13.09.2022 | 14:50
Божовић: Локалне заједнице морају да имају користи од својих ресурса

Он је на конвенцији СДС у Хан Пијеску казао да је у том смислу потребно промијенити законска рјешења и извршити децентрализацију Републике Српске, а становницима Хан Пијеска и осталих локалних заједница омогућити да искористе своје ресурсе. 

„То не треба, као што је сада случај, да зависи од нечије воље, да ли је неко устао на љеву, или десну ногу, него да се јасно дефинише да та средства припадају локалној заједници“, јасан је Божовић.

Божовић је истакао да за СДС Хан Пијесак представља симбол промјена. 

„Све што је СДС на челу са Бобаном Ђурићем урадила у протекле двије године је показатељ да се може сопственим ресурсима направити велики искорак. Све је то урађено захваљујући прије свега људима, јер људи су оно што може донијети превагу на истоку Републике Српске“, додаје Божовић. 

Он је поручио да исток Српске неће остати заборављен. 

„Путна комуникација којом се у овом тренутку долази у Хан Пијесак је срамота за читаву Републику Српску. Актуелна власт је бар то требала урадити на адекватан начин, али није. То ће бити урађено, али то ће урадити неки други људи, који овај крај воле, који су се за њега борили и који су кроз свој ангажовање показали да живе за ову регију  и да ће се борити за њен развој“, казао је Божовић. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Младице 4

13.09.2022 19:03

Бабаљ до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хан пијесак

14.09.2022 09:05

Хвала богу, колко видим јанко горе добро стоји.

ОДГОВОРИТЕ