Božović: Lokalne zajednice moraju da imaju koristi od svojih resursa

Lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj ćemo omogućiti da koriste resurse koje imaju i da se sredstva vrate tamo odakle se ubiraju u budžet, a ne da to zavisi od nekog u centrali, izjavio je Marinko Božović, nosilac liste za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici 8.  

Republika Srpska 13.09.2022 | 14:50
Božović: Lokalne zajednice moraju da imaju koristi od svojih resursa

On je na konvenciji SDS u Han Pijesku kazao da je u tom smislu potrebno promijeniti zakonska rješenja i izvršiti decentralizaciju Republike Srpske, a stanovnicima Han Pijeska i ostalih lokalnih zajednica omogućiti da iskoriste svoje resurse. 

„To ne treba, kao što je sada slučaj, da zavisi od nečije volje, da li je neko ustao na ljevu, ili desnu nogu, nego da se jasno definiše da ta sredstva pripadaju lokalnoj zajednici“, jasan je Božović.

Božović je istakao da za SDS Han Pijesak predstavlja simbol promjena. 

„Sve što je SDS na čelu sa Bobanom Đurićem uradila u protekle dvije godine je pokazatelj da se može sopstvenim resursima napraviti veliki iskorak. Sve je to urađeno zahvaljujući prije svega ljudima, jer ljudi su ono što može donijeti prevagu na istoku Republike Srpske“, dodaje Božović. 

On je poručio da istok Srpske neće ostati zaboravljen. 

„Putna komunikacija kojom se u ovom trenutku dolazi u Han Pijesak je sramota za čitavu Republiku Srpsku. Aktuelna vlast je bar to trebala uraditi na adekvatan način, ali nije. To će biti urađeno, ali to će uraditi neki drugi ljudi, koji ovaj kraj vole, koji su se za njega borili i koji su kroz svoj angažovanje pokazali da žive za ovu regiju  i da će se boriti za njen razvoj“, kazao je Božović. 

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mladice 4

13.09.2022 19:03

Babalj do pobjede

ODGOVORITE
Name

Han pijesak

14.09.2022 09:05

Hvala bogu, kolko vidim janko gore dobro stoji.

ODGOVORITE