Посебна сједница о Косову, Вучић подноси извјештај

Посланици Скупштине Србије разматраће на посебној сједници парламента, Извјештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини од 15. јуна 2021. до 1. септембра 2022. године.

Србија 13.09.2022 | 08:07
Посебна сједница о Косову, Вучић подноси извјештај

Извјештај ће представити предсједник Србије Александар Вучић, који је посланике и грађане обавијестити о тренутном стању, изазовима који слиједе, као и о свему што је држава до сада урадила за српски народ на КиМ.

Посебну сједницу парламента о Косову и Метохији тражиле су посланичка група СНС-а, као и неколико опозиционих посланичких странака.

Поједине опозиционе странке су поднеле и своје предлоге резолуције о КиМ, попут Двери и Народне странке, а своју иницијативу предложиће на сједници и посланичка група "Уједињени".

Посјебна сједница о Космету почеће у 10 сати, а уколико буде потребе трајаће два дана.

Предсједник Вучић рекао је прије пар дана да ће сам одговарати на сва питања посланика.

"Пошто је тек изабран мандатар, бићу сам у скупштини и сам ћу одговарати на питања свих посланика, нећу напустити сједници ни један секунд. Да ли ће све моћи да се заврши у једном дану или два дана...

Ја сам то вријеме посветио скупштини и посланицима и грађанима, да одговорим на све. Мислим да ће људи моћи да виде колико одговорности и неодговорности има у свему томе.

Вјерујем да ће овај први принцип одоворности и озбиљности, надам се, бити преовлађујући", истакао је Вучић.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миле

13.09.2022 07:56

Засто се нисте борили као украинци него капитулирали након пар НАТО бомби

ОДГОВОРИТЕ