Posebna sjednica o Kosovu, Vučić podnosi izvještaj

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na posebnoj sjednici parlamenta, Izvještaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

Srbija 13.09.2022 | 08:07
Posebna sjednica o Kosovu, Vučić podnosi izvještaj

Izvještaj će predstaviti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poslanike i građane obavijestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slijede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM.

Posebnu sjednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražile su poslanička grupa SNS-a, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

Pojedine opozicione stranke su podnele i svoje predloge rezolucije o KiM, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložiće na sjednici i poslanička grupa "Ujedinjeni".

Posjebna sjednica o Kosmetu počeće u 10 sati, a ukoliko bude potrebe trajaće dva dana.

Predsjednik Vučić rekao je prije par dana da će sam odgovarati na sva pitanja poslanika.

"Pošto je tek izabran mandatar, biću sam u skupštini i sam ću odgovarati na pitanja svih poslanika, neću napustiti sjednici ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana...

Јa sam to vrijeme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve. Mislim da će ljudi moći da vide koliko odgovornosti i neodgovornosti ima u svemu tome.

Vjerujem da će ovaj prvi princip odovornosti i ozbiljnosti, nadam se, biti preovlađujući", istakao je Vučić.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mile

13.09.2022 07:56

Zasto se niste borili kao ukrainci nego kapitulirali nakon par NATO bombi

ODGOVORITE