За нову зграду Уставног суда додатна средства

– Свечано отварање новоизграђене зграде Уставног суда Републике Српске планирано је за крај овог мјесеца, пред опште изборе, а за радове који се убрзано изводе, из буџета РС највјероватније ће поново морати издвојити додатна средства.

Република Српска 12.09.2022 | 18:37
За нову зграду Уставног суда додатна средства

Изградња овог објекта, који се налази у центру Бањалуке налази се у завршној фази, а очекује се да све буде окончано у септембру, потврдио је за ЦАПИТАЛ предсједник Уставног суда РС Џерард Селман.

„Остаје доста тога да се уради, јер смо имали одређених застоја због недостатка радне снаге и поремећаја на тржишту, па постоји могућност да не испоштујемо тај рок. И поред тих проблема очекујем да ће до краја овог мјесеца бити завршена зграда Уставног суда РС. Данас ће се завршити вањско уређење, ради се друга фаза полагања асфалта“, рекао је Селман и додао да је остало посла на унутрашњем уређењу зграде.

„У унутрашњости су завршени занатски радови на четвртом и трећем спрату и данас ће уносити намјештај на те спратове. Остали су занатски радови у приземљу, првом и другом спрату. Сви ти радови иду одређеном динамиком, али увијек треба узети све са резервом. Могуће је да не испоштујемо тај рок“, објаснио је Селман уз напомену да се нада да се то неће догодити.

За сада се све припрема као да ће радови бити завршени у овом мјесецу. „У току данашњег дана или сутра, у договору са извођачем предаће се захтјев за технички пријем објекат“, навео је он.

Казао је да ће завршетак радова пратити и свечано отварање објекта које је такође планирано за крај септембра. Уз све то ће ићи и постепено пресељење ове институције у нове просторије.

Наиме, како је ЦАПИТАЛ раније писао радове на објекту изводи предузеће „Интегра инжењеринг“, које је градњу првобитно уговорило за 5,6 милиона КМ. Та сума није била довољна па је накнадно одобрено око милиона марака, чиме је ова инвестиција до сада прогутала више од шест милиона КМ, али изгледа да тај износ неће бити довољан.

Селман је потврдио да постоји могућност да ће бити потребна додатна издвајања и додао да у овом моменту не може рећи колико ће у коначници коштати изградња нове зграде Уставног суда РС.

„Нисмо још радили коначни обрачун, али могуће је да дође до повећања издавања за ову инвестицију због повећања улазних цијена, али то морамо посебно договарати. Мислим да не би требали бити нешто посебно, јер је већина радова урађена прије почетка ове кризе“,  закључио је Селман.

(Цапитал Фото: Цапитал)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Лепи

12.09.2022 17:16

Сто висе судова то мање правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фудбалски судија

12.09.2022 17:52

Ово је за високо корумпиране,а ови у низим судовима се могу задовољит са пар стотина КМ.

Name

1+1=10

12.09.2022 17:22

Ја сам најбољи математицар. Давно сам науцио да јеб1+1=10

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

12.09.2022 17:22

Прекрасно. Ове институције су темељ наше државности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас разума

13.09.2022 05:32

Након што си све ово прочитао, то ти је главни закључак?! Е, свака ти част!

Name

Јаффа

12.09.2022 17:33

Кад ради Интеграл мора тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

12.09.2022 17:57

Цему суд кад су 90 посто неправедне пресуде и 90 посто судија у рс треба да одговара за злупотребу слузбеног плозаја од којих за 10 имам доказе али нема се коме залит надам се кад јелена тривиц постане преседник да це доци и правда у рс зато гласајмо за јелену и саровица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казаница снсд

12.09.2022 18:48

Кад ће се отворити нека компанија која ће запослити раднике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еко топлана

12.09.2022 18:52

Основни и Окрузни суд Бања Лука одлуке Уставног суда РС не фермају ни 2%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

12.09.2022 22:48

Сад Селман може у лов.

ОДГОВОРИТЕ