Нећемо учествовати у предизборним играма Додика

Из опозиције поручују Милораду Додику да је витални национални интерес бољи животни стандард грађана. Због тога, како кажу, одбијају учествовање у Додиковим политичким играма. С обзиром на то да је члану Предсједништва БиХ из реда српског народа потребна двотрећинска већина, како би његов вето у Предсједништву БиХ био прихваћен, извјесно је да ће њемачки амбасадор у БиХ добити агреман.

Република Српска 12.09.2022 | 14:54
Нећемо учествовати у предизборним играма Додика

Народни посланици, у јеку изборне кампање, имаће двије посебне сједнице Парламента Републике Српске. Колегијум Народне скупштине РС је усвојио тачке дневног реда и обје сједнице  су заказане за 14. септембар. На првој посебној сједници ће се расправљати о виталном националном интересу Републике Српске и његовој евентуалној повреди када је у питању давање агремана њемачком амбасадору у Босни и Херцеговини, када је Милорад Додик прегласан у Предсједништву БиХ.

„Били су представници опозиције, посланици и СДС – а и ПДП – а и ДНС – а, они су били против термина одржавања 34 сједнице.“ 07:12 07:15 „Свако има право на своје мишљење, ја сам видио из медија да су они најавили да неће доћи на посебну сједницу, имамо још дан два да видимо, ја их позиван да покажемо јединство, да заштитимо интересе РС.“ , рекао је Денис Шулић, потпредсједник НСРС.

Из опозиције поручују Милораду Додику да је витални национални интерес бољи животни стандард грађана. Због тога, како кажу, одбијају учествовање у Додиковим политичким играма. С обзиром на то да је члану Предсједништва БиХ из реда српског народа потребна двотрећинска већина, како би његов вето у Предсједништву БиХ био прихваћен, извјесно је да ће њемачки амбасадор у БиХ добити агреман.

„Идеја СНСД – а је да се од РС направи један резерват, једна херметички затворена рупа у којој су они владари, и у којој они на свом Извршном комитетеу одлучују и о животу и о смрти. Та политика неће проћи, та политика је завршила, пропала, и ова сједница ће то показати још једном.

Немојте заборавити да је ово невиђен дипломатски скандал. Људи који не познају међународне односе, не знају колико је ово тежак фаул. И није споран амбасадор, већ држава из које долази. И наравно да ће та држава реаговати. Наравно да ће то ескалирати даље.“, поручио је Игор Црнадак, посланик ПДП - а у НСРС.

„Непојмљиво је да ће неко гласати да се некоме ускрати агреман за амбасадора за државу с којом имамо највећи спољнотрговински промет. Имамо највише народа тамо. Имамо највише примитака новца на основу тога што су наши људи тамо запослени, и више то држи Републику Српску на ногама него режим.", рекао је Миладин Станић, посланик СДС -а у НСРС.

„Ова власт је власт која грађанима манипулише, продаје грађанима маглу. То се могло урадити много раније. Зашто пред сваке изборе.“ , поручио је посланик ДНС - а у НСРС.

Народни посланици треба да расправљају како да побољшају економско стање у земљи, те услове живота грађана – поручују из Клуба посланика СДС-а.

 „Ми ћемо предложити 36 – ту посебну сједницу, расправу о буџету. Ми ћемо предложити да се исплати још једна плата и пензија, путем ребаланса буџета, како би се ублажиле посљедице инфлације, те да се приватном сектору исплати још једна, 13 – та, просјечна плата.", предложио је Милан Радовић.

На другој посебној сједници Парламента Републике Српске, која почиње 15 минута по завршетку прве, посланици ће расправљати о Закону којим би требало да се легализују сви бесправно саграђени објекти у Републици Српској, а чија иницијатива је потекла од града Бањалука. На дневном реду су и Закон о пољопривредном земљишту и Приједлог Закона о обавезном здравственом осигурању РС.

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Миле, али зовите ме Баја

12.09.2022 13:12

Хе, хе... Све ове године ми прођоше у зајебанције... Мене је тешко зајебати, а ја могу сваког. Биће тога још, живи били...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М МИРИЋ

12.09.2022 15:22

ТУЖИЋУ БАЈУ ЗБОГ АУТОРСКИХ ПРАВА, ОТИМА МИ ХЉЕБ У КОНКУРЕНЦИЈИ

Name

ре М МИРИЋ

12.09.2022 16:05

Ма, опуштено, не може нам нико ништа...

Name

Срби РС

13.09.2022 08:09

Ста се ових пита овај банкар оставио му тата јел молионе у наследство а овај други незна висе ни ста има И они неког карактерису лоповима. Па ако имате аргументе за крађу засто са свим доказима не однесете у тузиластво у сарајево. Само лазете за паре

Name

А ЕРДОГАН МУ БРАТ

12.09.2022 13:14

Нијемци нас воле колико и Турци, са Нијемцима глуми патриоту док се са Турцима грли који нам можда пакују веће зло од Њемачке. Шта је рекао Алија, а ко сад подржава Бакира????.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

12.09.2022 15:57

Нијемци су наши доказани и одани пријатељи.

Name

Борац

12.09.2022 13:20

Мајко моја која глупост да сулиц трази Србско јединство. Земљо отвори се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

12.09.2022 13:28

Миле је пуко,ни један витални национални интерес га више спасит неће од његовог криминала и пљачке народног новца од избора до избора,витални национални интерес само може бити одлазак на робију црвене секте,и скидање омче око врата народу у Републици Српској од стране хоштаплерског режима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

12.09.2022 13:36

Паметно,нека сам прави представу ... Циркус..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је јасно

12.09.2022 14:06

Или или

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

12.09.2022 14:07

Игра се он са вама ,треба те гласати за његов предлог, овако он добија поене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

12.09.2022 14:07

Баш сте ме изненадили одлуком, нико није ни очекивао да ћете ви доћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озренац

12.09.2022 14:18

Не дозволите да вас месар из Бакинаца вуче за нос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казаница снсд

12.09.2022 14:21

Тако и треба. Браво. Треба бити уз народ. Поздрав из Брода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.09.2022 17:14

Нека Миле сам заврши пошто је сам и почео тако да неце имати кога кривити за крах

Name

С

12.09.2022 17:24

Њемацка подрска је дибри досла доста насег народа зарадјује код њих хљеб и саљу нама да презивимо а отварају и фирме у насој земљи а то сто је било у другом свјетском рату је све политика

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

12.09.2022 19:22

Миладин Станић рече да са Њемачком имамо највећи спољно трговински промет и највише запослени тамо. шта Додика брига за то недавно је поспрдљиво и увредљиво рекао да су то неки кретени који су отишли тамо црнчити па дођу у изнајмљеним аутима и то цркавице потроше и одоше опет назад па се онда поспрдљиво насмије, а ови што га слушају исто се смеју кисало и усилу а иначе су дошли да га слишају добровољно СИЛОМ.

Name

борац

12.09.2022 17:02

Паметна одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

12.09.2022 18:56

Денис Шулић о интересима Републике Српске земљо отвори се идемо ЈЕЛЕНА хапси багру послије 2 октобра !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.09.2022 20:27

Која је ово демагогија са причом како ће настати проблеми нашим људима који раде у Њемачкој! Па за наше људе се отимају у Њемачкој и то кад би Влада Њемачке рекла неком газди који тамо запошљава наше људе имао би одмах протесте на улици, али овдје је лако застрашивати народ са лажијама како ће људи у Њемачкој имати проблеме, умјесто да се каже недамо Републику Српску и нећете нас угасити тако како замишља ваш Бундестаг и било ко други на свијету. Само тад кад покажете зубе можете бити уважени од других али нажалост и код нас постоје бројне јајаре у највећем дијелу појединаца у опозицији и међу појединим медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2022 09:52

Немас ти појма. Само лупетас.