Отворени Балкан шанса за развој Републике Српске и БиХ

„Пројекат "Отвореног Балкана" ће дати велики допринос развоју читаве Републике Српске, БиХ и региона, и он ће заживјети прве године нове власти коју ће предводити СДС“ изјавио је данас у Лопарама Мирко Шаровић, кандидат за српског члана предсједништва.

Република Српска 10.09.2022 | 19:06
Отворени Балкан шанса за развој Републике Српске и БиХ

Он је истакао да је иницијатива повезивања Србије, Сјеверне Македоније и Албаније у Отворени Балкан, којој би требало да се прикључе и БиХ и Црна Гора, нешто што доноси корист свима, па и локалним заједницама као што су Лопаре, које у одсуству подршке републичке власти у Српској, могу да буду узор другим срединама. 

„Знамо да БиХ није чланица овог пројекта и да има политичких препрека да се то деси, али вјерујем да смо Јелена Тривић и ја кадри да изнесемо ову идеју, и да кроз разговор са другим партнерима обезбиједимо да Отворени Балкан заживи, и да грађани и привредници виде корист од регионалног повезивања и смањивања баријера“ рекао је Шаровић. 

Јелена Тривић, кандидат за Предсједника Републике Српске, поручила је да су општине попут Лопара, у којима локалну власт врше СДС и ПДП, примјер доброг рада упркос недостатку одговарајуће подршке Владе, и показатељ како ће будућа влада коју ће чинити СДС и ПДП радити квалитетније од досадашње. 

„Више пута сам посјетила Лопаре, знам како начелник Савић и остали одговорно раде, те да су реализовали и пројекте које је подржала наша матица Србија. Из Лопара, као и из Котор Вароши, Бијељине и Бање Луке, ми можемо послати поруку да је јасно да СДС и ПДП на дјелу показују да боље и одговорније управљају општинама, те да ће боље управљати читавом Српском“ поручила је Тривићева.  

СДС који је водећа странка у Лопарама има са чиме да изађе пред грађане током кампање, а има и разлога да вјерује у добре резултате, рекао је Желимир Нешковић, кандидат СДС за посланика у Народној скупштини Републике Српске.   

„Српска демократска странка је најснажнија у Изборној јединици 6 у којој имамо начелнике у Бијељини, Угљевику, Лопарама и Шамцу. Очекујемо да ћемо донијети три директна мјеста у Народној скупштини Републике Српске и два у Парламенту БиХ. Ми смо у Лопарама најснажнија странка, и вјерујемо да ћемо допринијети том резултату, а исто тако ћемо учинити све да у Лопарама створимо што већу предност за наше појединачне кандидате, Мирка Шаровића и Јелену Тривић“ рекао је Нешковић.   

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

СНСД

10.09.2022 17:29

Напријед СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.09.2022 06:08

Све што је добро просперитетно све што води развоју и бољитку ова банда је дискриминирала и маргинизирала јер би тај просперитет и развој могао довести до освесцења народа а онда они не би могли манипулисати

Name

Русија

10.09.2022 19:04

Зна ли ко ста о напредовању Русије у Украјини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

драго

10.09.2022 22:06

Руси убрзано напредују ка Москви!

Name

Ре

11.09.2022 05:32

Губи на свим пољима

Name

Дзоо

11.09.2022 06:15

Друзе мук русофили цуте.А овај Србује као Додик али незна.

Name

Казаница снсд

10.09.2022 22:07

Тако је Шаровићу. Само јачати привреду и економију кад дођете на власт. И у Броду полако јача привреда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филозоф_са_Врбаса

11.09.2022 07:46

Шта ће нам Отворени Балкан ако искрено желимо у ЕУ. Уђимо ми у ЕУ и имат ћемо комоције. Сви Срби ће живјети у једној држави, сви Бошњаци ће живјети у једној држави, сви Хрвати исто, Албанци исто,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

11.09.2022 09:11

Не оптерецујте се отвореним балканом од тога нема ништа. Имате идеје као вас вода криминалац и националиста који мрзи све па и бошњаке. Како це бошње веровати у ту политику а да опет не упадну у замку. Борите се за ЕУ то вам је паметније од сумске политике која се води у отвореном балкану.

Name

Звоно

11.09.2022 08:47

Мирко вјерујемо у твоје искуство

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.09.2022 09:14

У СВЕМУ ВАС ПОДРЖАВАМО. НАПРЕДАК ЕКОНОМИЈЕ И БОЉЕГ ЖИВОТА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ЈЕ У УДРУЖИВАЊУ. ЗАТО СМО ЗА ОТВОРЕНИ БАЛКАН. САМО. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН И НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ СА ЊИХОВИХ ЛИСТА. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен

11.09.2022 13:08

Отворени балкан це бити прецица до ЕУ, знаци сви ЕУ закони це се примењивати и нама. Бице нам прописано колко ракије смемо испеци за домацинство, висак це се рацунати за намену продаје па поред на то, па кад поцну с маскама, вакцинама и свим осталим сто по ЕУ побисе људе бице вам црни враг крив, ни слуцајно никакв отворени балкан нити ЕУ ако зелимо слободу. Знамо ми своју дрзаву (као своју куцу) уредити само младе време и паметне људе на цело, поскидати ове фосиле ова три бика па да видис како це народ прогледати оцима 2. Октобра сви на изборе да вам багра не покраде гласове СРЕЦНОООО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

12.09.2022 04:40

Кад би се сав Балкан преселио у Републику Србску са свим својим богатством њој нема помоћи. Нажалост.

ОДГОВОРИТЕ