Otvoreni Balkan šansa za razvoj Republike Srpske i BiH

„Projekat "Otvorenog Balkana" će dati veliki doprinos razvoju čitave Republike Srpske, BiH i regiona, i on će zaživjeti prve godine nove vlasti koju će predvoditi SDS“ izjavio je danas u Loparama Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana predsjedništva.

Republika Srpska 10.09.2022 | 19:06
Otvoreni Balkan šansa za razvoj Republike Srpske i BiH

On je istakao da je inicijativa povezivanja Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije u Otvoreni Balkan, kojoj bi trebalo da se priključe i BiH i Crna Gora, nešto što donosi korist svima, pa i lokalnim zajednicama kao što su Lopare, koje u odsustvu podrške republičke vlasti u Srpskoj, mogu da budu uzor drugim sredinama. 

„Znamo da BiH nije članica ovog projekta i da ima političkih prepreka da se to desi, ali vjerujem da smo Jelena Trivić i ja kadri da iznesemo ovu ideju, i da kroz razgovor sa drugim partnerima obezbijedimo da Otvoreni Balkan zaživi, i da građani i privrednici vide korist od regionalnog povezivanja i smanjivanja barijera“ rekao je Šarović. 

Jelena Trivić, kandidat za Predsjednika Republike Srpske, poručila je da su opštine poput Lopara, u kojima lokalnu vlast vrše SDS i PDP, primjer dobrog rada uprkos nedostatku odgovarajuće podrške Vlade, i pokazatelj kako će buduća vlada koju će činiti SDS i PDP raditi kvalitetnije od dosadašnje. 

„Više puta sam posjetila Lopare, znam kako načelnik Savić i ostali odgovorno rade, te da su realizovali i projekte koje je podržala naša matica Srbija. Iz Lopara, kao i iz Kotor Varoši, Bijeljine i Banje Luke, mi možemo poslati poruku da je jasno da SDS i PDP na djelu pokazuju da bolje i odgovornije upravljaju opštinama, te da će bolje upravljati čitavom Srpskom“ poručila je Trivićeva.  

SDS koji je vodeća stranka u Loparama ima sa čime da izađe pred građane tokom kampanje, a ima i razloga da vjeruje u dobre rezultate, rekao je Želimir Nešković, kandidat SDS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.   

„Srpska demokratska stranka je najsnažnija u Izbornoj jedinici 6 u kojoj imamo načelnike u Bijeljini, Ugljeviku, Loparama i Šamcu. Očekujemo da ćemo donijeti tri direktna mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva u Parlamentu BiH. Mi smo u Loparama najsnažnija stranka, i vjerujemo da ćemo doprinijeti tom rezultatu, a isto tako ćemo učiniti sve da u Loparama stvorimo što veću prednost za naše pojedinačne kandidate, Mirka Šarovića i Jelenu Trivić“ rekao je Nešković.   

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

SNSD

10.09.2022 17:29

Naprijed SDS!

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.09.2022 06:08

Sve što je dobro prosperitetno sve što vodi razvoju i boljitku ova banda je diskriminirala i marginizirala jer bi taj prosperitet i razvoj mogao dovesti do osvescenja naroda a onda oni ne bi mogli manipulisati

Name

Rusija

10.09.2022 19:04

Zna li ko sta o napredovanju Rusije u Ukrajini?

ODGOVORITE
Name

drago

10.09.2022 22:06

Rusi ubrzano napreduju ka Moskvi!

Name

Re

11.09.2022 05:32

Gubi na svim poljima

Name

Dzoo

11.09.2022 06:15

Druze muk rusofili cute.A ovaj Srbuje kao Dodik ali nezna.

Name

Kazanica snsd

10.09.2022 22:07

Tako je Šaroviću. Samo jačati privredu i ekonomiju kad dođete na vlast. I u Brodu polako jača privreda.

ODGOVORITE
Name

Filozof_sa_Vrbasa

11.09.2022 07:46

Šta će nam Otvoreni Balkan ako iskreno želimo u EU. Uđimo mi u EU i imat ćemo komocije. Svi Srbi će živjeti u jednoj državi, svi Bošnjaci će živjeti u jednoj državi, svi Hrvati isto, Albanci isto,,,,

ODGOVORITE
Name

Kris

11.09.2022 09:11

Ne opterecujte se otvorenim balkanom od toga nema ništa. Imate ideje kao vas voda kriminalac i nacionalista koji mrzi sve pa i bošnjake. Kako ce bošnje verovati u tu politiku a da opet ne upadnu u zamku. Borite se za EU to vam je pametnije od sumske politike koja se vodi u otvorenom balkanu.

Name

Zvono

11.09.2022 08:47

Mirko vjerujemo u tvoje iskustvo

ODGOVORITE
Name

+

11.09.2022 09:14

U SVEMU VAS PODRŽAVAMO. NAPREDAK EKONOMIJE I BOLJEG ŽIVOTA NA OVIM PROSTORIMA JE U UDRUŽIVANJU. ZATO SMO ZA OTVORENI BALKAN. SAMO. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN I NARODNI POSLANICI SA NJIHOVIH LISTA. Samo. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Jesen

11.09.2022 13:08

Otvoreni balkan ce biti precica do EU, znaci svi EU zakoni ce se primenjivati i nama. Bice nam propisano kolko rakije smemo ispeci za domacinstvo, visak ce se racunati za namenu prodaje pa pored na to, pa kad pocnu s maskama, vakcinama i svim ostalim sto po EU pobise ljude bice vam crni vrag kriv, ni slucajno nikakv otvoreni balkan niti EU ako zelimo slobodu. Znamo mi svoju drzavu (kao svoju kucu) urediti samo mlade vreme i pametne ljude na celo, poskidati ove fosile ova tri bika pa da vidis kako ce narod progledati ocima 2. Oktobra svi na izbore da vam bagra ne pokrade glasove SRECNOOOO

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

12.09.2022 04:40

Kad bi se sav Balkan preselio u Republiku Srbsku sa svim svojim bogatstvom njoj nema pomoći. Nažalost.

ODGOVORITE