Жељезничка несрећа у Хрватској: Погинуо 17-огодишњак

У жељезничкој несрећи код Новске у Хрватској погинула су два радника Хрватских жељезница и један 17-огодишњак, потврдила је данас полиција.

Регион 10.09.2022 | 17:25
Жељезничка несрећа у Хрватској: Погинуо 17-огодишњак

Агенција Хина преноси да су у петак око 21.30 погинули кондуктер (60) и машиновођа (52) путничког воза из Славонског Брода, и један 17-огодишњак из Новске.

У жељезничкој несрећи је повријеђено 11 особа које су смјештене у најближе болнице.

Надлежни органи истражују узрок несреће.

Према расположивим подацима, путнички воз, на релацији Винковци - Новска, налетио је на заустављени теретни воз код миеста Рајић у близини Новске, саопштила је хрватска полиција.

У суботу рано ујутро на мјесту тешке жељезничке несреће настављен је увиђај. Уз државно тужилаштво, на мјесту несреће је и Томислав Антун Бибер, главни истражилац жељезничких несрећа из Агенције за истраживање несрећа у ваздухопловном, жељезничком и поморском саобраћају.

Он је за 24сата кратко рекао да је стање с бројем повријеђених и даље исто.

"Видљиво је да је дошло до налета путничке гарнитуре на теретни воз, који је остао у квару. Према сазнањима, путнички воз није се зауставио на сигналу стоп" изјавио је.

Увиђајем ће се утврдити због чега се воз није зауставио.

Наводи се да је повријеђено 11 особа. Међу повријеђенима је и једно дијете, али према доступним информацијама оно није теже повријеђено, рекао је за <а хреф="хттпс://хр.н1инфо.цом/вијести/судар-влакова-новска/" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Н1 начелник ПУ сисачко-мославачке Лука Пешут.

Додао је да су странци који су повријеђени у судару возова држављани Ирана. Још увијек се утврђује јесу ли били у путничком или у теретном возу.

Шта је узрок несреће, да ли је у питању крају људски фактор или, неки квар, биће познато након увиђаја.

<див цласс="размак-мт-20">(Агенције  ФОТО: МАТИЈА ХАБЉАК / ПИXСЕЛЛ)

Коментари / 0

Оставите коментар