Željeznička nesreća u Hrvatskoj: Poginuo 17-ogodišnjak

U željezničkoj nesreći kod Novske u Hrvatskoj poginula su dva radnika Hrvatskih željeznica i jedan 17-ogodišnjak, potvrdila je danas policija.

Region 10.09.2022 | 17:25
Željeznička nesreća u Hrvatskoj: Poginuo 17-ogodišnjak

Agencija Hina prenosi da su u petak oko 21.30 poginuli kondukter (60) i mašinovođa (52) putničkog voza iz Slavonskog Broda, i jedan 17-ogodišnjak iz Novske.

U željezničkoj nesreći je povrijeđeno 11 osoba koje su smještene u najbliže bolnice.

Nadležni organi istražuju uzrok nesreće.

Prema raspoloživim podacima, putnički voz, na relaciji Vinkovci - Novska, naletio je na zaustavljeni teretni voz kod miesta Rajić u blizini Novske, saopštila je hrvatska policija.

U subotu rano ujutro na mjestu teške željezničke nesreće nastavljen je uviđaj. Uz državno tužilaštvo, na mjestu nesreće je i Tomislav Antun Biber, glavni istražilac željezničkih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u vazduhoplovnom, željezničkom i pomorskom saobraćaju.

On je za 24sata kratko rekao da je stanje s brojem povrijeđenih i dalje isto.

"Vidljivo je da je došlo do naleta putničke garniture na teretni voz, koji je ostao u kvaru. Prema saznanjima, putnički voz nije se zaustavio na signalu stop" izjavio je.

Uviđajem će se utvrditi zbog čega se voz nije zaustavio.

Navodi se da je povrijeđeno 11 osoba. Među povrijeđenima je i jedno dijete, ali prema dostupnim informacijama ono nije teže povrijeđeno, rekao je za N1 načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Dodao je da su stranci koji su povrijeđeni u sudaru vozova državljani Irana. Još uvijek se utvrđuje jesu li bili u putničkom ili u teretnom vozu.

Šta je uzrok nesreće, da li je u pitanju kraju ljudski faktor ili, neki kvar, biće poznato nakon uviđaja.

(Agencije  FOTO: MATIJA HABLJAK / PIXSELL)

Komentari / 0

Ostavite komentar