Суд БиХ одредио притвор инспектору МУП-а Српске

Суд Босне и Херцеговине, одредио је притвор полицајцу Дејану Јуришићу који је у понедјељак ухапшен у Приједору, када су ухапшени Харис Гредељ и Бојан Дејановић.

Република Српска 09.09.2022 | 16:26
Суд БиХ одредио притвор инспектору МУП-а Српске

Они се доводе у везу са организованом криминалном групом коју је предводио Приједорчанин Далибор Раилић звани Дуги, а који је означен као наручилац убиства Раденка Башића, начелника приједорске крим полиције.

Тужилаштво БиХ затражило је притвор само за Јуришића и он може трајати најдуже мјесец дана односно до 5. октобра или до нове одлуке Суда.

Јуришића терете да је као овлаштено лице МУП-а РС имао информацију да се спрема убиство Башића, као и о особама које убиство припремају, а такву информацију није пренио надлежним органима.

Терете га и да је одржавао контакте са криминогеним особама и помагао у изнудама новца од грађана на подручју Приједора.

"Притвор је одређен због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове важне за кривични поступак, утјецати на свједоке, саучеснике или прикриваче", навиди се у саопштењу Суда БиХ.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мргуд

09.09.2022 14:40

Све се ту играју игре да се то све затаска јер много људи из Лукацеве елите је умијесана у тај слуцај

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

09.09.2022 14:51

А ШТА БИ СА ИНСПЕКТОРОМ ЛУБУРОМ КОЈИ ЈЕ ПРИЗНАО ОЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2022 16:09

Ста би са њиховим сефом? Дал и он треба да одговара?

Name

Ре

09.09.2022 17:07

Па код њих у МУП-у влада правило ако признас кривицно дјело све ти је опростено то доде исто као у цркви исповиједис се и бог ти је опростио само сто код њих праста Генерал Костресевиц

Name

!

09.09.2022 15:55

Ево баш гледам има врло квалитетних електро столица у САД,наручити неколико и по кратком поступку и плус штеди се буџет и судски трошкови,па ја

ОДГОВОРИТЕ