Sud BiH odredio pritvor inspektoru MUP-a Srpske

Sud Bosne i Hercegovine, odredio je pritvor policajcu Dejanu Jurišiću koji je u ponedjeljak uhapšen u Prijedoru, kada su uhapšeni Haris Gredelj i Bojan Dejanović.

Republika Srpska 09.09.2022 | 16:26
Sud BiH odredio pritvor inspektoru MUP-a Srpske

Oni se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koju je predvodio Prijedorčanin Dalibor Railić zvani Dugi, a koji je označen kao naručilac ubistva Radenka Bašića, načelnika prijedorske krim policije.

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor samo za Jurišića i on može trajati najduže mjesec dana odnosno do 5. oktobra ili do nove odluke Suda.

Jurišića terete da je kao ovlašteno lice MUP-a RS imao informaciju da se sprema ubistvo Bašića, kao i o osobama koje ubistvo pripremaju, a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima.

Terete ga i da je održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

"Pritvor je određen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače", navidi se u saopštenju Suda BiH.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mrgud

09.09.2022 14:40

Sve se tu igraju igre da se to sve zataska jer mnogo ljudi iz Lukaceve elite je umijesana u taj slucaj

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

09.09.2022 14:51

A ŠTA BI SA INSPEKTOROM LUBUROM KOJI JE PRIZNAO OZVRŠENJE KRIVIČNOG DJELA

ODGOVORITE
Name

Re

09.09.2022 16:09

Sta bi sa njihovim sefom? Dal i on treba da odgovara?

Name

Re

09.09.2022 17:07

Pa kod njih u MUP-u vlada pravilo ako priznas krivicno djelo sve ti je oprosteno to dode isto kao u crkvi ispovijedis se i bog ti je oprostio samo sto kod njih prasta General Kostresevic

Name

!

09.09.2022 15:55

Evo baš gledam ima vrlo kvalitetnih elektro stolica u SAD,naručiti nekoliko i po kratkom postupku i plus štedi se budžet i sudski troškovi,pa ja

ODGOVORITE