У овом тренутку Српској потребан развој и стабилност

Мир, стабилност, развој, то је кључна порука коју шаљемо, јер је то оно што у овом тешком тренутку недостаје Републици Српској, поручио је Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. 

Република Српска 08.09.2022 | 21:35
У овом тренутку Српској потребан развој и стабилност

„Нису нам потребни нестабилност и распиривање кризе. Због тога сматрамо да је лудило ускраћивање агремана њемачком амбасадору. Стара пословица каже да треба спустити једра у вријеме буре. Не треба распиривати никаква нова жаришта, јер је то лоше за Републику Српску“ рекао је Шаровић. 

Он је додао да ће политички подржати све добре пројекте, али да ће инсистирати на томе да се они очисте од криминала и корупције, што се посебно односи на пројекат аутопута који је битан за Приједор.   

„Из Приједора желимо да кажемо да ћемо подржавати пројекат изградње аутопута Бања Лука - Приједор, али ћемо их спријечити да краду паре, тиме што ћемо их смијенити са власти. Грађани могу да буду мирни, биће аутопута, али ће све бити поштено урађено што се тиче тог пројекта“ истакао је Шаровић.  

Јелена Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске, изјавила је да да су странке опозиције управо у Приједору, на примјеру борбе за РЖР Љубију показали да ће увијек бити на страни Републике Српске. Додала је да за господина Шаровића сматра да је човек који може да донесе политичку стабилност. 

„Он може да заустави ово политичко лудило у Републици Српској и БиХ, да осигура мир и стабилност. Ја ћу у својим уставним капацитетима предводити групу људи која ће побиједити корупцију. Уз политичку стабилност и побједу над корупцијом имаћемо и економски просперитет, више инвестиција, боље здравство и најбоље образовање. Инвестиције не одлазе тамо гдје влада нестабилност.

Уколико неко мисли да нас уводи у представе, онда скрећу пажњу са онога шта су животне теме у Републици Српској. Статус бораца, пензионера, мајки, дјеце, радника, то су теме и на њих ми дајемо одговор“ истакла је Тривићева. 

Она је додала да од нове владе очекује да уведе нерадну недељу тамо гдје је то економски оправдано, обезбиједи бесплатне уџбенике за све основце у читавој Српској, продужи трајање породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво двоје дјеце, те на 24 мјесеца за свако наредно, обезбиједи финансирање 50 одсто цијене приватних вртића, омогући повећање пензија за 10 одсто, а борачка примања за 20 одсто.  

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Татар

08.09.2022 20:46

Развој и стабилност РС су требали прије 20година и са је то тада било не би сад "у потоку рибарили"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед само

08.09.2022 21:48

Секта се мора побиједити јер је већ изгубила компас. Крадја и корупција једу Републику Српску изнуутра тако да нам други непријатељ не треба. Сјетити се треба само шта је Додик говорио за Косарца у вријеме пандемије и шта је урадио с њим ништа. Оставио га да краде даље и тиме показао да је највећи мафиоз у БиХ и непријатељ поштеног народа Републике Српске. Он је прави издајник а не они које он набраја. Он је створио систем мафије која мора да слуша само њега а институције се несмију ни јавити да су живе. Он одредјује шта коме дати и колико а Влада(ако је то?) сутрадан потврдјује без поговора. Министри у влади ни ријец не проговоре док не добију дозволу а већина се ни не јавља од страха за д’пе. Зато су Избори 02.10. да се овакав систем казни и збаци оваква накарадна власт. Од Србије не чекајте помоћ јер тамо је ствар иста ако не и гора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

08.09.2022 23:38

Мирко будући члану предсједниства у име напаценог опљачкана и ојаденог народа молим те да претресес све уговоре око ауто путева што је потписао милокрад лактасенко па да види народ за колико је новца ојаден

Name

Цар

09.09.2022 04:28

Импозантан скуп са кога су се цуле веома охрабрујуце поруке спој младости и искуства.Прједорцани су изабрали Јелена Мирко и господин Вулановиц до побједе. Изадјимо 2 октомбра и демократски културно посаљимо властодрсце у политицку пензију неке и на робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.09.2022 05:57

Имамо и мир и стабилност и развој. Они који нам доводе у питање мир доносећи разне резолуције у страним парламентима очито имају подршку наше опозиције јер опозиција у Републици Српској јавно заговара да се не требамо супротстављати таквим иницијативама, а најсвјежији примјер за то је што је опозиција већ унапријед изјавила да неће присуствовати сједници Народне скупштине Републике Српске у вези виталног националног интереса који се односи управо на потезе Њемачке која је овдје сво зло правила више пута, у првом свјетском рату, у другом свјетском рату, 90-тих година прошлог вијека и данас би то поново јер заговара уставно преуређење БиХ у коме нема више Републике Српске. Е тај мир се брани на вријеме господо из опозиције тако што требамо бити јединствени у осуди таквих најава али ви то не желите јер вама је једино пред очима да се за шаку брашна продате ђаволу и још лажете и слуђујете народ Републике Српске да ћете донијети добро а управо ви наносите зло народу Републике Српске који се борио за Републику Српску тако што слијежете раменима када неко доводи у питање Републику Српску! Неће вам проћи ваши прљави планови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2022 09:27

Ви сте од главе до пете прљави лопови и лазови. Људско смеце. Ко је убио Драгицевица?